Горещ туристически спор: Съсипа ли Ангелкова индустрията?

Бранимир Ботев:Четири години Ангелкова прави безобразия!
Обновена: 14 авг 2018 22:13 | 14 авг 2018 21:52,
61


Как изглежда туристическият сезон тази година между парещите надеждни и реалистичните очаквания?

"Престанах да вярвам на данните, които ръси Министерството на туризма. Ще вземе да се окаже, че за 4 години, два пъти се е покачил туризмът ни. Това не е вярно. Данните на Николина Ангелкова и световните организации много се разминават. Това е защото управляващите не искат да изведат реална статистика колко хора почиват в България. А това се прави защото тези пари отиват в нечий джоб", категоричен бе бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев.

Още по темата

В студиото на "Денят ON AIR" гостът уточни, че е отправил 7 въпроса към Ангелкова, но и думичка не му е отговорено. Той предполага, че темата се избягва, тъй като става въпрос за заинтересовани страни.

"Четири години Ангелкова прави безобразия. Най-голям ръст има в градския туризъм. Културно-историческият туризъм дърпа. Но не благодарение на министър Ангелкова. Предстои ни да бъдем изпреварени от Албания и Македония, ако продължаваме така", подчерта бившият зам.-министър.

"В рамките на тези 4 години нищо не се направи за българския туризъм. Публичните богатства на държавата ги даваме на частни концесионери, за да ги използват. Съсипахме българският туристически продукт. Ние почти не ходим на Черноморието си", заключи за финал Бранимир Ботев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз почивам в Гърция, но не обвинявам ГРБ за това.Хотелите са на червените каскети и като не ми харесват - отивам в чужбина.А защо руските продажници не почиват в Крим ;)Елате във Варна - пълно е с туристи както никога!
12
3
 
26
 
! Отговори
77 преди 5 години
Туристическа "индустрия" по български: похабяване на прекрасната ни природа, похабяване на "хранителни" продукти - уж за прехранване на туристите... И всичко това от случайни хорица в "туризма" - от най-горе до най-долу. Липса на матриАл. Всеки хванат от гората - за туризма става!
11
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя нали е бивш и сега ядно плюе.С това ще си остане бившия :)))
10
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня ясно какво беше преди 15 години. Сега е в пъти повече. По-Скоро негативно за туризма е раздухването, че се спират музики, затварят се заведения ...Това е негативен имидж за нас. Водещ директно към по малко постъпления. България да насочи рекламите и към азиатския пазар - Китай , ЮК , Сингапур, Япония и др.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрал *** от туризъм и бизнес хвани единия удари другия, а тая Ангелкова е за разстрел аз ако съм един руснак като ми кажат че има наплив и няма места отивам н Гърция или Турция на почивка щом там има места.
8
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А добро утро.Всяка година растеж на туризма.Лозунги и бетон,но българина вече не стъпва на родното шитоморие.
7
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Увеличението е видимо. Преди години турските бяха концентрирани в големите курорти. Днес може да ги видите на всякъде. Отделно има много с коли от цяла Европа пъплят около морските пътища. Определено увеличение има, няма спор. Сега колко е то , не знам. Трябва да се има предвид тази година и лошото време 2 месеца, което е довело до отлив 100% на резервации. Като цяло туризма върви на горе. Трябва да се оправят плажните инфраструктури - паркинги , чистота, озеленяване, петеки за бягане.
6
8
 
36
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Нашият туризъм имаше голям потенциал!С безразборното строене се предреши неговото бъдеще!Няма как да бъде конкурент на Гърция и Турция,няма начин!
5
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Бсп - напредще се оправим Герб,ще нахраним Тръмпще помогнем на Путин!
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че поне имаме най-добрата съдебна система и здравеопазване в нашия край на Млечния път
3
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв туризам в България? Тази година всички познати отишли по черноморието ни са ужасно разочаровани. Живея в малък град 10 000 души. След седмица 4 автобуса отпътуват за Мармарис.
2
4
 
45
 
! Отговори
V преди 5 години
Туризма в Гърция Европа е семеен бизнес. А герб заложиха чрез много малки не европейски заплати на чорбаджииско анлохолно наркотичен бизнес. Така парите от туризма не отиват за развитие на народа ни. Те отиват за нагли чорбаджисти, мафиоти и посредници англииски алкохолно туроператори. Няма никаква полза за народа ни от този вид туризъм.
1
9
 
47
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Не само туризма, цялата държава съсипаха Герб!