БСП иска спешно заседание на НС и Борисов да дойде

Червените настояват и за оставката на вътрешния министър
137
БСП иска спешно заседание на НС и Борисов да дойде
Снимка: БСП

Заради неработещия от дни Търговски регистър, срива на сайта на правосъдното министерство, проблемът със застраховките "Гражданска отговорност" на клиентите на дружеството Олимпик", БСП поиска депутатите да прекратят ваканцията си и да се съберат на извънредно заседание следващата седмица.

Още по темата

Червените са събрали необходимите 48 подписа и искат изслушване и на премиера Бойко Борисов, обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Според нея правителството е абсолютно безсилно вече седми ден да се справи с кризата в Търговския регистър, където се съхраняват изключително важни данни.

Така че Нинова иска премиерът да обясни какво става в държавата, какви мерки ще се предприемат и кой ще поеме политическата отговорност.

Като втора точка на извънредното заседание социалистите предлагат обсъждане на възможностите и изслушване на министъра на финансите за възможностите държавата да плати през обезпечителния си фонд парите на шофьорите, застраховали се във фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик".

Социалистите искат и оставката на вътрешния министър Валентин Радев.

"С обществена поръчка на МВР държавата дезертира от управленски функции, за това е задължителна незабавната оставка на министър Радев", отсече Кирил Добрев.

"От няколко дена екипът, който пишеше "Визия за България" в сектор "Сигурност" се занимаваме с една обществена поръчка, която обяви МВР. Тя е за близо 1,5 млн. лв. и касае оптимизация на вътрешноорганизационните процеси в МВР и реинженеринг на процесите. Отворих речника, защото МВР си служи със странни и сложни думи. Това е цялостно преосмисляне и пълно препроектиране на процесите... Ние всъщност аутсорстваме дейност. Не просто товаро-разтоварна, ние аутсортсваме управленска дейност с тази обществена поръчка. Вътре говорим за нова структура в МВР с цел повишаване на ефективността на ведомството. Нов концептуален модел за новата структура и изпълнение на следващи дейности, за пълен анализ на структурата", поясни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електронно правителство, а?! Срив навсякъде, но щом Нинова пита, може и без ток да останем, само да не дойде на власт!
31
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора като Нинове ме стимулират да ходя да гласувам. Защото са долни и продажни, а ако не гласувам, пенсионерите се организират и отново са в парламента тези лицемери. Гласувайте да ги изметем тези комунисти. Не слушайте призивите да не се гласува. Те точно това искат- ниската активност е в полза единствено на БСП и ДПС.
30
4
 
1
 
! Отговори
господин КОЙ преди 5 години
вземи ми едно дълго кафе, като идваш.....и без захар...знаеш,че килата нещо....скачат
29
4
 
12
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
Права е Корделка.То ясно че оставките не вървят , ама поне да им съсипеме ваканцията.Така де.. На море ми тръгнали....
28
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов може да е всякакъв, но човека цял ден обикаля и следи. Той не е господ ! Да отговаря за всичко. Къде са директорите на службите ? НАП? Данс? Служителите на администрациите ? Спите ли всички останали ?Тоя човек да не е длъжен 24 часа да отговаря на всеки малоумниккк с микрофон или въпрос ? Прочетете , какви задължения има министър председателя ! Човека си хвърли дробовете да обикаля тая *** наследство на превратаджиитеее.
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре ако фалира някоя друга застрахователна компания, пак ли Гаранционния фонд ще откаже да плаща, а някакви "умници" ще се подсмиват ехидно - "изберете правилната компания"? Сега около 250 хиляди българи са прецакани от държавата, но утре може да фалира някоя друга компания с примерно 300 хиляди или повече човека, които да държавата да прецака по същия начин.
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най смешното е че най-корумпираните са комунистите, а те викат мутри на герберите. Смяяяяхххх.
25
2
 
11
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Ей сега,тичам,в колко часа е срещата
24
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Признавам, че Нинова се изравни по ниво на дразнещо присъствие и още по дразнещи изявления в медиите, със Станишев, докато беше шеф на компартията
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквам най-накрая някой политик да запита правителството, защо Гаранционния фонд отказва да плаща за Олимпик и КФН лъже шофьорите, че трябва втори път да плащат за нещо, за което вече са платили, вкл. и за застраховка при фалит на застраховател.
22
3
 
9
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
Какво спешно заседание другарко?!Всички бъдат разстреляни!Немедлено!
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Относно Олимпик, аз тези не бях ги чувал до вчера. Затова има пазар, да избираш компанията правилно, не само по цена. Ся плащайте двойно и не мрънкайте.
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се забрани на пенсионери да гласуват. Това е работа на работещото общество да решава. Неможе хора, които чакат пенсия базирана на работещите да им определят бъдещето. Гласуваха за тея комунисти толкова гпдини накрая седяха с 100лв пенсия . Защото няма акъл горе.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова уцели момента с Олимпик, което на практика засяга всички шофьори.
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес отвориха баничарницата до нас с 20 мин закъснение. Ако може Бойко да обясни, защо не се спазва работното време и се потъпкват гражданските ми права да закуся преди работа. хахахаЕй тез ***, големи смешници. Няма за какво да се хванат и все простотии мислят. Това се нарича подривна дейност. Партизанщина. И в италия падат мостове, и навсякъде проблеми, важно е посоката, а тя е правилн.
17
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом предпочитате пак да ви лъжат с Олимппик и пак да правите застраховки при мутрите на ГЕРБ, продължавайте все така с осмиването.
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова горката друго не и остава вече освен да се прави на опозиция по теми за които на никой реално не му пука...
15
5
 
20
 
! Отговори
месара преди 5 години
бсп иска. е кои са бсп та да искат?!
14
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-смешното в цялата работа е, че тази си мисли, че има шансове да спечели избори... тъжно.
13
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая не е в състояние да иска. Да отиде да разгледа, как се правят магистрали и булеварди, че 20 години нищо не направиха. Довиждане.