БСП иска спешно заседание на НС и Борисов да дойде

Червените настояват и за оставката на вътрешния министър
137
БСП иска спешно заседание на НС и Борисов да дойде
Снимка: БСП

Заради неработещия от дни Търговски регистър, срива на сайта на правосъдното министерство, проблемът със застраховките "Гражданска отговорност" на клиентите на дружеството Олимпик", БСП поиска депутатите да прекратят ваканцията си и да се съберат на извънредно заседание следващата седмица.

Още по темата

Червените са събрали необходимите 48 подписа и искат изслушване и на премиера Бойко Борисов, обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Според нея правителството е абсолютно безсилно вече седми ден да се справи с кризата в Търговския регистър, където се съхраняват изключително важни данни.

Така че Нинова иска премиерът да обясни какво става в държавата, какви мерки ще се предприемат и кой ще поеме политическата отговорност.

Като втора точка на извънредното заседание социалистите предлагат обсъждане на възможностите и изслушване на министъра на финансите за възможностите държавата да плати през обезпечителния си фонд парите на шофьорите, застраховали се във фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик".

Социалистите искат и оставката на вътрешния министър Валентин Радев.

"С обществена поръчка на МВР държавата дезертира от управленски функции, за това е задължителна незабавната оставка на министър Радев", отсече Кирил Добрев.

"От няколко дена екипът, който пишеше "Визия за България" в сектор "Сигурност" се занимаваме с една обществена поръчка, която обяви МВР. Тя е за близо 1,5 млн. лв. и касае оптимизация на вътрешноорганизационните процеси в МВР и реинженеринг на процесите. Отворих речника, защото МВР си служи със странни и сложни думи. Това е цялостно преосмисляне и пълно препроектиране на процесите... Ние всъщност аутсорстваме дейност. Не просто товаро-разтоварна, ние аутсортсваме управленска дейност с тази обществена поръчка. Вътре говорим за нова структура в МВР с цел повишаване на ефективността на ведомството. Нов концептуален модел за новата структура и изпълнение на следващи дейности, за пълен анализ на структурата", поясни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
19
 
! Отговори
Ода за Корни преди 5 години
Когато Кольо - комуниста, клатеше кака Корни - козарката край кривата круша. Кака Корни казваше - клати Кольо, клати, както Ковровец кърти корен. Какъв кеф, какъв ку, какъв късмет!
51
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен 53Ти тия работи в Търговския и имотния регистър си се правят и без да го хакват
50
14
 
8
 
! Отговори
Лумпени преди 5 години
Явно наистина много малко хора осъзнават колко огромен е гафа с регистъра !!! Държавата е на колене просто, застрашена е националната сигурност от това , защото всяка една банка разчита на имотният регистър най малкото , да не говорим за възможните имотни измами. Клати ли се банковия сектор то кризата става вече катастрофа !!! Буквално ! Това не са едно дискове Борисов, това е национален приоритет ! Какви ваканционни какви почивки ?!?
49
2
 
15
 
! Отговори
ВАНГА преди 5 години
Тези не ги ли прибра семята ..... Пак се разкудкудякаха!
48
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек без работа , така ми звучи тая.
47
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало момчета, в Търговския регистър се съдържа всичката иформация за фирмите, там може да се "открадне" фирма, да се прехвърли фирма с дългове на клошар, а ако е хакнат и имотния регистър може да откраднат жилището на всеки. Проблемът е огромен и определено вървим в правилната посока да оакаме до уши демокрацията.
46
8
 
16
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Аз си мислех че Корнелия и Кирчо хвърлят салфетки на Слънчака, пък те Визии пишат. Недейте бе, няма кой да ги чете. Вървете почивайте докато Очите и Бенчо не са спрели кранчето
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вътрешния министър Бойко щеше да го гони покрай резила с Пелов в Ботевград, но тогава БСП го спасиха като настояха за оставката му. И Бойко на инат на тях го остави още малко!
44
4
 
22
 
! Отговори
Краднелия Сланинова преди 5 години
Аз съм мултимилионерка, пратих сина си да живее и учи в САЩ. За пред крет... .: кашлюк :. избирателите си разбрапвям, че живея с 600 лв на месец и в панел!
43
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно това е работата на опозицията, 38! Чърчил го е измислил кат форма на контрол на управляващите.Те сега крадат като за галактически спектакъл, а при липса на критика ще се разпищолят напълно и династично! Което не е невъзможно в династията на семейство Тиквови! А какво прави, ще питаш Корнелия ако е премиер и разполага с парите на държавата. Сега тях ги раздава на когото /си/ поиска Господин Тиквов!
42
3
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Друго си е в петък след обед да ти цъфне Корнелка на екрана. Става едно забавно.По често качвайте нещо за нея, че инак ще умрем от скука. Вчера цял ден нищо за БСП-то. Само дето искали да целуват Цецка по главата и им требе глава
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДГД Нинова!
40
13
 
8
 
! Отговори
аф преди 5 години
Голям рев против Нинова... и вероятно основателно. Моят праг на толерантност към мутренската хунта обаче отдавна се изчерпа и лично аз желая да бъдат изметени на момента продажниците и некадърниците, които са се разположили в цялата държава - от най-малкото село до МС.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм пенсионер и хич дори не ходих да гладувам на последния вот. Да бе Иво Христов в моя район - да
38
15
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Т.Живков го търпяхме много, но от този оотърване няма. Ха честито братя Българе!
37
10
 
2
 
! Отговори
завитата Троица преди 5 години
най голям келепир от премахването на Радев, Цачева и Москов имат Цецо и Буда.Нинова използва ситуацията. до седмица ще ги изритат. и тогава ще научим как Цачката сама в пионерска възраст е предала николапетковисткия си дядо; за бъркотията в Курило и кой е засадил дърветата в Боровец
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мантрата, че пенсионерите са за БСП не върви вече. На последните избори по селата дори Герб леко преобладаваха. Има над 2 млн. пенсионери.Половината да гласуваха за БСП щяха да имат поне 1 милион гласа дори без нито един ромски, защото те си гласуват срещу 50 лева за системата ,,Цецун''!
35
4
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До Анонимен 23 Не слагай всички пенсионери пад един знаменател , приятелю.Аз съм пенсионер и никого не съм гласувал за БКП / БСП дори по времето на Живков , та камо ли сега.Ние на Бузлуджа не ходим за 3 кебапчета.
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бива да ги раздига малко от плажовете. Каква е тази отпуска 50 дена!
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова колко пъти отиде да направи инспекция на нещо ? Нали е политик ? Нали взема заплата и тя ? Защо седи само на климатика и цял ден мислят ПР кампании срещу Герб ? Няма ли какво да помогнат на държавата, като партия ????? Кога ще видим адекватна опозиция ??? подайте си оставките и напуснете парламента !