Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!

Той представи книгата си "Една цел - България" в двореца "Врана"
Обновена: 25 сеп 2018 06:39 | 24 сеп 2018 22:33, Анисия Иванова
259
Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!
Снимка: БТА

Книга със статии на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, писани между 2010 и 2016 г., озаглавена "Една цел - България", беше представена тази вечер в двореца "Врана". Пред присъстващите Сакскобургготски първо говори за актуалността на написаното в книгата, а след това изрази огорчението си от отношението към него. 

"За съжаление, за мен тези дни атмосферата е извънредно тягостна и ме боли да го кажа - донякъде стига до момента да прелее чашата", каза Сакскобургготски. Той сподели, че му е болно след решението на съда за двореца "Врана" и от "това ожесточение, систематизирано преследване, като се има предвид, че в нашата страна всеки има право на собственост, още повече че това са наследствени имоти трето поколение".

Още по темата

"Би било много грозно да ме принудят да напусна пак и да съм във второ изгнание и то една република, която е от ЕС и е демократична", коментира Сакскобургготски по-късно пред журналисти и посочи, че това ще се отрази лошо на имиджа на България.

Той отбеляза, че е възпитаван да служи, а не да се облагодетелства, не да консумира властта. Бих искал да намекна за хората, които ме мерят с един по-специален аршин, че моите предци са внасяли милиони, а днес в някои страни се вижда, че политиците изнасят немалко пари в други страни, каза Сакскобургготски.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който заедно с депутати от Движението, беше гост на събитието, коментира, че казусът трябва да се реши по един достоен начин. Въпросът за собствеността на имотите, отнети от държавата, вероятно стои в полето на законодателния орган, посочи той.

Съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев коментира, че "комбинация от неграмотност, завист, алчност и парвенющина днес чука на вратата на този парк и на този дворец". За книгата той посочи, че статиите в нея са написани в типичния за Симеон Сакскобургготски "успокоен, сдържан стил, в който прозира една ненатрапчива, но многозначителна дълбочина".

Журналистката Красина Кръстева, която е написала единия предговор към книгата, посочи, че във всички тези статии я няма злобата на деня, а звучат благо и мъдро. Ако някой ги чете разбъркани, няма да познаете кога точно са писани, защото в тях винаги се призовава за трите "Р" - разум, работа, родолюбие, коментира тя.
Автор на другия предговор е почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Книгата със статии е издание на Алианса на либералите и демократите в Европа. На премиерата й присъстваха и евродепутатът Илхан Кючюк, настоящи депутати и бивши министри от НДСВ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
8
 
! Отговори
Ха преди 5 години
До принуждавали го!?Тръгнаха си заради теб
122
7
 
4
 
! Отговори
Бай Б преди 5 години
До бай хДай си къщата на държавата,какво те интересуват чуждите имоти.Или нека на Вуте му умре козата или крават.Прости завистливи хора
121
1
 
21
 
! Отговори
народът пита преди 5 години
А кога ще си върнем стотиците милиони евро, които Кобурга открадна от БТК? Май никога.
120
11
 
4
 
! Отговори
Аа преди 5 години
До king_for_a_dayА вие патриот ли сте и спазвате ли законите,или и вие мечтаете да имате дворец?Ха Ха . Вие сте завистливи псевдо-комунисти. За вас ми е много жал,защото цял живот ще ви мине в отрицание на всичко.Дайте си вашата къща,апартамент или Можеби дворец на държавата,защото всичко ,както и на царя двореца по време на комунизма е било държавна собственост.
119
2
 
19
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Защо другите наследници на цар Фердинанд / това са богата немска фамилия / нямат претенции към Българската държава ??? Хората казаха че тези земи са държавни и не се излагат като тоя ....
118
2
 
21
 
! Отговори
принуждавали го!? преди 5 години
А 2,000,000 млади българи с голям кеф хукнаха към чужбина,така ли!?Ей,това алчниците сте най-долните хора!
117
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ако баща ти е бил от ДС или се казваш Бенчо,Миню или Ветко можеш да имаш палат със наредени вътре лимузини и 10 милиона кеш така за джобни но ако е бил цар нямаш право на имот
116
2
 
9
 
! Отговори
лапай,гуджо,мръвки преди 5 години
До АнонименАми от ДС са му обещали всичко каквото си иска за да им свърши работа,и тоя ахмак се е вързал!
115
2
 
13
 
! Отговори
Вълнаро преди 5 години
А бе д-р Гилотен отдавна беше намерил лекарство за такива като теб, царю наш, но май вече не се предлага в аптеките... Изглежда и листовката е загубена...
114
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе твоите предци копаха ли, сяха ли,какво работиха ,че изкараха парите за двореца?Щото дядо ти е дошъл гол като църковна мишка в България и само катастрофи,войни и глад ни докара,откъде събраха пари да купуват и строят?Питай руските банки откъде са парите за двореца "ти" или интендантството!
113
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кървавата троица-Гошо тарабата,Трайчо Костов и Лев Главинчев им бяха вдигнали мерника,ама Сталин ги спаси!
112
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някоко шута южно от кръста биха подействали добре и отрезвили "величеството"
111
3
 
11
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
до 158, България не е антична, създадена е през ранното Средновековие. Явно толкова отбират чуту.рите на теб и на другите, с които се "събирате на маса". Нормално, когато тази дейност "събирането на маса" се превърне в основно и почти единствено национално занимание, на което патриотизмът на група пияни неуки хора стига само да крещят "България на три морета!". Точно такива като теб докараха този мошеник.
110
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да му скроят едно дървено пардесю от изрязаната гора на тоя и да го изпратят по живо по здраво при сенатор Маккейн
109
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако видите изсечените гори,лошо ще ви стане!От тогава го намразих!
108
3
 
27
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
Комунистическа маша без капка морал, загрижен единствено да граби. След всичките му лъжи, има ли още някой да му вярва? И има наглостта да се появява публично... Явно не му стига присвоеното и си прави устата за още.
107
2
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Ако не ни беше натресъл Бойко Методиев Борисов, като отмъщение, че не си сменихме чипа, щях да ти върна имотите. Сега, ядец!
106
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите ти дадоха шанс,а ти им *** мамата и разпродаде България,крадохте на поразия,изсече и горите,натресе ни и герберите заедно с диктатурата им.А сега и претенции за имоти,които не са твои,писна ни от интриги и кражби!
105
2
 
39
 
! Отговори
До 158 преди 5 години
Този господин Сакскобурготски няма нищо общо с великите царе на България, които за разлика от него са били българи. От друга страна баща му е бил цар, но не и този господин. Оправи ни за 800 дни. Политическият му проект умря 4 г след като имаше невиждано мнозинство. Сега се е събрал с бивши съпартийци и ДЪпъсъ и реве че му вьимат нещо, което не е негово....
104
1
 
23
 
! Отговори
балалай преди 5 години
Нагло човече!