Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!

Той представи книгата си "Една цел - България" в двореца "Врана"
Обновена: 25 сеп 2018 06:39 | 24 сеп 2018 22:33, Анисия Иванова
259
Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!
Снимка: БТА

Книга със статии на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, писани между 2010 и 2016 г., озаглавена "Една цел - България", беше представена тази вечер в двореца "Врана". Пред присъстващите Сакскобургготски първо говори за актуалността на написаното в книгата, а след това изрази огорчението си от отношението към него. 

"За съжаление, за мен тези дни атмосферата е извънредно тягостна и ме боли да го кажа - донякъде стига до момента да прелее чашата", каза Сакскобургготски. Той сподели, че му е болно след решението на съда за двореца "Врана" и от "това ожесточение, систематизирано преследване, като се има предвид, че в нашата страна всеки има право на собственост, още повече че това са наследствени имоти трето поколение".

Още по темата

"Би било много грозно да ме принудят да напусна пак и да съм във второ изгнание и то една република, която е от ЕС и е демократична", коментира Сакскобургготски по-късно пред журналисти и посочи, че това ще се отрази лошо на имиджа на България.

Той отбеляза, че е възпитаван да служи, а не да се облагодетелства, не да консумира властта. Бих искал да намекна за хората, които ме мерят с един по-специален аршин, че моите предци са внасяли милиони, а днес в някои страни се вижда, че политиците изнасят немалко пари в други страни, каза Сакскобургготски.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който заедно с депутати от Движението, беше гост на събитието, коментира, че казусът трябва да се реши по един достоен начин. Въпросът за собствеността на имотите, отнети от държавата, вероятно стои в полето на законодателния орган, посочи той.

Съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев коментира, че "комбинация от неграмотност, завист, алчност и парвенющина днес чука на вратата на този парк и на този дворец". За книгата той посочи, че статиите в нея са написани в типичния за Симеон Сакскобургготски "успокоен, сдържан стил, в който прозира една ненатрапчива, но многозначителна дълбочина".

Журналистката Красина Кръстева, която е написала единия предговор към книгата, посочи, че във всички тези статии я няма злобата на деня, а звучат благо и мъдро. Ако някой ги чете разбъркани, няма да познаете кога точно са писани, защото в тях винаги се призовава за трите "Р" - разум, работа, родолюбие, коментира тя.
Автор на другия предговор е почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Книгата със статии е издание на Алианса на либералите и демократите в Европа. На премиерата й присъстваха и евродепутатът Илхан Кючюк, настоящи депутати и бивши министри от НДСВ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
33
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Цели 45 години комунистите се мъчеха да втълпят омраза към царя. А той само за 4 години сам си я постигна. Още едно доказателство колко неефективно се работеше в НРБ.
102
35
 
3
 
! Отговори
Много зле преди 5 години
Когато съм на маса,всички без изключени се гордеят колко е била голяма и антична България.Всички говорят ,колко били велики царете на България.Всеки път се сърдят на Македонци,Гърци ,Сърби ако кажат ,че някой цар не е българин.И сега не мога да разбера,защо единствения наследник на всички велики царе и аристократи е цар Симеон а вие сте се отказали от него и го плюете.Няма по-противоречиви хора в света
101
3
 
38
 
! Отговори
републиканец преди 5 години
Откакто царя е в България над милион българи отидоха в изгнание, други ходят да работят навън. България стана най-бедната страна в Европа. Предпочитам милиона българи пред този цар, който дори с претенциите си за цар не е научил децата си на български. Самият той не знае американски офицер ли е, от германска династия ли е, испанец ли е или руски мафиот. Показателно е, че е събрал само депесари.
100
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не би да иска да каже, че няма пари да си купи наистина свой дом? Да направим една СМС кампания тогава. Макар че само от рязането на горите изкара над 1 млн може да си купи каквото иска
99
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепят го от дпс защото някои станаха милиардери по негово време. Яка кражба беше. Май 3 - 5 - 8. И навънка студ, глад, а те жънат ли жънат.
98
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека братята Велчеви, които сигурно са милиардери и Царя ги направи такива, му дадат някой лев обезщетение...
97
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той пък какво направи за България. Натресе ни едни общопрактикуващи лекари и ни оправи за 800 дни. Честито!
96
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големия виновник за днешното незавидно положение в България, мафия, корупция безнаказаност и незачитане на държавноста сте вие гражданино Кобурготски. След като ви поставиха на поста бившите служители на ДС и свалиха с изборни измами и търговия с гласове правителството на ОДС всичко тръгна на долу. И днешния премиер "величав" е ваша издънка. Пиша "вас" и "вие" без главна буква, защото не го злужавате.
95
1
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Моньо и статии!!! Моньо даже не е имал акъл да завърши Уест Пойнт като офицер! Завършва сержантското училище към академия Уест Пойнт! След като стана премиер промениха биографията му и го водят офицер... Ама си е обикновен *** ! Това е Моньо ***!
94
1
 
22
 
! Отговори
Човек преди 5 години
Царю Крадливи - вън!
93
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е твой Врана,защо предлагаш 10 милиона подкуп на Герджиков,за да го вземеш?Ако се разровиш,ще установиш,че Врана не е царска собственост и дори е изплатен от руски банки,от които са взети парите за построяването му и не са върнати.
92
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж кои са му последните "верни" авери на Крадлив Дядо - тези от антибългарската *** ДПС. И няколко от старите лакеи от собствената му "партия", разбира се. Искали да го изгонят! Че купи си имоти със СОБСТВЕНИ пари бе, и си стой. Ама отде собствени...Каквото имаш, сам си го "върна", докато беше министър-председател след измамите, с които спечели.А за ДПС естествено да го подкрепя този, Те са за всичко, което е против българския национален интерес. Та сверявайте си по това часовника.
91
1
 
23
 
! Отговори
??? преди 5 години
Спечели си пенсия с 2 мандата ,върна си гори и имоти .Но не .Иска всичко ,дори и това , което е на държавата и се е управлявало от едновремешното УБО наречено Интендантство. Ако има истински юристи трябва да го съдят заедно с Милен Велчев за смяната на външния дълг от обезценяващ се долар на евро с което държавата и всички ние загубихме милиарди .
90
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партията която го подкрепи за политическо решение по въпроса с имотите , се самоубива. Българите няма да простят това. Симеон с царедворците крадци. Продаде бтк на офшорни дружества. Магистралата е искаше за сина си.
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този верно ни взема за глупав народ!Неговите предци били внесли милиони!!!Наглеца забравя ли,че Фердинанд идва в България затънал в дългове !Тръгва си пребогат ,като само от приобщаването на България към Централните сили му носи стабилна комисионна от милиони +пожизнена германска пенсия !
88
1
 
14
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Защо бре сине , нямаш пари или земя в България , за да си построиш имение?Или да вземеш от Държавата е по царски!
87
1
 
24
 
! Отговори
До крадливия дъртак преди 5 години
Преди да напуснеш България завинаги, трябва да се направи ревизия за нещата които си откраднал и трябва да бъдат върнати
86
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московска кукла на конци и цар на ченгетата и мошениците
85
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бъде благодарен,че не е в затвора.Какво са внесли дедите му в България незнам,но знам,че са извадили дядо му от кръчмата и са го направили цар,а той е бил гол като църковна мишка.След това направи две национални катастрофи и загубихме територията на половин България,много хора загубиха живота си.След това разпродаде България,изсече горите и за капак продаде България на ДПС.Сега пък иска да си присвои нещо,което никога не е било негово или на неговите деди.
84
2
 
27
 
! Отговори
Moi преди 5 години
И не се връщай, комарджия и нахалник!