Депутатският неработен четвъртък: ГЕРБ ги домързяло, БСП-то – оредяло...

ДПС пък твърди, че не е работа на опозицията да крепи кворума в НС
Обновена: 27 сеп 2018 12:08 | 27 сеп 2018 11:15, Екип на Dnes.bg
62
Депутатският неработен четвъртък: ГЕРБ ги домързяло, БСП-то – оредяло...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Депутатите от ГЕРБ ги домързяло да дойдат на работа и заради това се провалило заседанието на парламента днес или пък законотворците от управляващото мнозинство и сами си давали сметка колко било изпразнено от съдържание това Народно събрание, което било причината да не се регистрират и да няма кворум.

Около тези две тези се завъртяха коментарите на социалистите в парламента, след като поради недостатъчно законотворци в пленарната зала – четвъртъкът се оказа почивен ден за народните избраници.

Освен това се оказа, че и при тази препирня напълно важи поговорката – "С неговите камъни по неговата глава", защото червените напомниха, че през 2013 г., когато ГЕРБ беше опозиция в парламента, а начело на правителството стоеше Пламен Орешарски с подкрепата на БСП и ДПС, Бойко Боисов казваше: "Защо ще им правя кворум, не е работа на опозицията да осигурява кворум".

Още по темата

Тогава депутатите от ГЕРБ идваха в парламента, но не се регистрираха, а лидер на парламентарната им група беше Борисов.

"Явно това Народно събрание е толкова изчерпано от съдържание, че управляващото мнозинство не си изпълнява задължението, дори и според самите тях, да осигурят мнозинството за работата, не успяха дори да се съберат", отсече Филип Попов от БСП.

Той уточни, че няколко депутати от левицата са били в пленарната зала, но не са участвали в регистрацията. Останалите им колеги са на срещи с избиратели в страната.

"На 17 юли 2014 г. Борисов заяви: "Ние ще дойдем в НС, за да направим кворум за гласуване на оставките" на тогавашната изпълнителна власт, сега по същия начин стоят нещата, БСП е при хората, БСП е в пленарната зала, но задължение на управляващите е да си осигурят кворума", отсече Попов.

Според съпартиеца му Александър Симов гафът е на депутатите от мнозинството.

"Те не са си свършили работата и явно не им се работи, ГЕРБ още от 2013 г. насам твърдят, че осигуряването на кворум е работа на мнозинството, знам, че сегашното управление действа на принципа - като сгафиш и се издънищ обвиняваш БСП, това в този случай очевидно не работи, те си имат достатъчно депутати, но просто не дойдоха до парламента, защото не им се работи, депутатите от ГЕРБ просто решиха да си почиват", коментира той.

На свой ред шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви липсата на кворум с това, че депутати от мнозинството са на командировка в чужбина.

Той нападна опозицията, че няма политически аргументи и затова отсъства от пленарната зала: "Когато нямат политически аргументи и отсъстват от пленарните дебати, преминават към поведение, което не е съотносимо с това, за което техните избиратели са ги избрали да бъдат тук".

Но все пак се съгласи, че мнозинството трябва да осигури кворума, както по-рано напомни и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който също цитира думите на Бойко Борисов от 2013 г.

"Така е, да. Нямаме основание да им се сърдим. Не мога да кажа, че те са виновни, че днес няма заседание. Виновни са всички, които не са се регистрирали", каза Цветанов.

Той поясни, че 10-12 от неговите колеги са в командировки в Европа, които са свързани с парламентарните измерения.

Цветанов обаче обеща, че утре ще има заседание и ще се осигури необходимият кворум. В бъдеще пък можело и да се намалят тези командировки.

"Ще намалим тези командировки и ще направим необходимата организация, за да се провеждат пленарни заседания и да имаме мнозинство", настоя вторият в ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
3
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
Който ми дава пари за него съм. Предишните избори ДПС ми дадоха по 20 лева на семейството и кьорсофра имаше. 300 взех жената дето сложи забрадка.
37
1
 
9
 
! Отговори
новина преди 5 години
На мястото на стария цирк на пл."Македония" ще се прави нов. Цирк "БМБ".Ще го спонсорира БМВ.
36
8
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бойко, Оставката! Стига Циркове! Селските ти циркове, ги знаем и то отдавна!
35
9
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименПак ще стане така. ГЕРБ ще спечели изборите с малко, но няма да може да състави "Борисов 4", БСП-то с Корнелия, ще вземе управлението и по моя заповед, ще започне масово "громене на герберите". Първото действие, ще е арнаутката Севдалина, да си я пратим при арнаутите!
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сметка на това пък гербавите ще си вземат надника (от увеличените си заплати) за днешния неприсъствен ден.
33
3
 
16
 
! Отговори
34 преди 5 години
И как "подмениха избора на народа", бе мен, като ГЕЙБ бяха на власт и те подготвяха изборите??? Нима си забравил, че Роско Чехъла беше президентче и той назначаваше служебното правителство?По-големи фалшификации от тези на ГЕЙБ не са правени дори от крадливите *** и ориенталските пидеци на Доган.
32
2
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
така правеха и в предишния парламент герб влизаше излизаше атака не серегистрираше историята се повтаря а заплатите и командировките си вьрвятами вие дето гласувате сега доволни ли сте от избора си
31
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Орешарски ГЕРБ бяха спечелили изборите, но БСП и ДПС подмениха избора на народа, така че сравненията са неуместни.
30
1
 
24
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 5 години
Вземат си хилките, правят си далаверите, ич не им пука за народа....
29
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов си развява байрака в САЩ, ФОТКА СЕ С МАНЕКЕНИ И ТИЯ СЕ ВИДЯХА ВЪВ ВАКАНЦИЯ.
28
1
 
35
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТРЯБВА ДА МОЖЕМ ДА УВОЛНЯВАМЕ ДЕПУТАЦИ, СЛЕД КАТО НИЕ СМЕ ТЕХЕН РАБОТОДАТЕЛ И ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ
27
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия и в Парламента спряха да ходят.крайно ВРЕМЕ Е ГЕРБ ДА СИ ХОДИ.Освен съсипия и пиари за Борисов друго не се случва.Представям си какво ще стане като им спрат еврофондовете. Те и сега ги няма пък тогава съвсем.
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА КВОРУМ ЩОТО ПАТЕРИЦИТЕ НА БОРИСОВ ГО ИЗНУДВАТ ЗА ОЩЕ АКО НЕ КЛЕКНЕ ТУКУ ГО ОТБИЧАТ!ОПОЗИЦИЯТА Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА НЕ ВЛИЗА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНО ВЕЧЕ!!ТРАКИЯ ОЧИТЕ ГЛАВОЛОМНИ НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ ВЗЕТИ!!БОРИСОВ УПРАВЛЯВА ЧРЕЗ ВЗИМАНЕТО НА ВСЕ НОВИ И НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ И ТЕ НЕ СА НИКАК МАЛКИ!
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гербовецти беше ли в парламента бе никаква заплата този месец айре
24
5
 
7
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
Защо БСП не осигуряват нужния ни кворум, няма ние да им правим кворума я ...Това да не е като им играхме сечено и не влизахме в предния парламент за да изпъдим БСП? Не е. Ние имаме право на кворум за разлика от тях. Те трябва да ни играят по гайдата, за да можем да крепим стабилитета и да управляваме.
23
2
 
25
 
! Отговори
:) преди 5 години
Както казваше Тиквунчо Паша едно време:- Аз ли да им правим кворума на тея, бе!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА на целият парламент без Боко тиквата той е задължен да обикаля света и да търси инвеститори а тия калпазани неговите кеф им е днеска да са в Гърция на море дано едно убаво цунами да ги удави
21
8
 
10
 
! Отговори
AZ22 преди 5 години
До дали някогаПо тая логика, май е по-добре да се върнете в комунизма, когато НС се събираше 1 път на 2 години?
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работодател на депутатите е народа. Той трябва да ги уволни, при положение че са изпразнили от съдържание парламента.
19
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който вярва на тази глуппост значи нещо не му е у ред.В парламента си има график за работа, наказания за неявяване и т.н.Само Доган не ходеше по цяла година на работа като депутат.