Депутатският неработен четвъртък: ГЕРБ ги домързяло, БСП-то – оредяло...

ДПС пък твърди, че не е работа на опозицията да крепи кворума в НС
Обновена: 27 сеп 2018 12:08 | 27 сеп 2018 11:15, Екип на Dnes.bg
62
Депутатският неработен четвъртък: ГЕРБ ги домързяло, БСП-то – оредяло...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Депутатите от ГЕРБ ги домързяло да дойдат на работа и заради това се провалило заседанието на парламента днес или пък законотворците от управляващото мнозинство и сами си давали сметка колко било изпразнено от съдържание това Народно събрание, което било причината да не се регистрират и да няма кворум.

Около тези две тези се завъртяха коментарите на социалистите в парламента, след като поради недостатъчно законотворци в пленарната зала – четвъртъкът се оказа почивен ден за народните избраници.

Освен това се оказа, че и при тази препирня напълно важи поговорката – "С неговите камъни по неговата глава", защото червените напомниха, че през 2013 г., когато ГЕРБ беше опозиция в парламента, а начело на правителството стоеше Пламен Орешарски с подкрепата на БСП и ДПС, Бойко Боисов казваше: "Защо ще им правя кворум, не е работа на опозицията да осигурява кворум".

Още по темата

Тогава депутатите от ГЕРБ идваха в парламента, но не се регистрираха, а лидер на парламентарната им група беше Борисов.

"Явно това Народно събрание е толкова изчерпано от съдържание, че управляващото мнозинство не си изпълнява задължението, дори и според самите тях, да осигурят мнозинството за работата, не успяха дори да се съберат", отсече Филип Попов от БСП.

Той уточни, че няколко депутати от левицата са били в пленарната зала, но не са участвали в регистрацията. Останалите им колеги са на срещи с избиратели в страната.

"На 17 юли 2014 г. Борисов заяви: "Ние ще дойдем в НС, за да направим кворум за гласуване на оставките" на тогавашната изпълнителна власт, сега по същия начин стоят нещата, БСП е при хората, БСП е в пленарната зала, но задължение на управляващите е да си осигурят кворума", отсече Попов.

Според съпартиеца му Александър Симов гафът е на депутатите от мнозинството.

"Те не са си свършили работата и явно не им се работи, ГЕРБ още от 2013 г. насам твърдят, че осигуряването на кворум е работа на мнозинството, знам, че сегашното управление действа на принципа - като сгафиш и се издънищ обвиняваш БСП, това в този случай очевидно не работи, те си имат достатъчно депутати, но просто не дойдоха до парламента, защото не им се работи, депутатите от ГЕРБ просто решиха да си почиват", коментира той.

На свой ред шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви липсата на кворум с това, че депутати от мнозинството са на командировка в чужбина.

Той нападна опозицията, че няма политически аргументи и затова отсъства от пленарната зала: "Когато нямат политически аргументи и отсъстват от пленарните дебати, преминават към поведение, което не е съотносимо с това, за което техните избиратели са ги избрали да бъдат тук".

Но все пак се съгласи, че мнозинството трябва да осигури кворума, както по-рано напомни и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който също цитира думите на Бойко Борисов от 2013 г.

"Така е, да. Нямаме основание да им се сърдим. Не мога да кажа, че те са виновни, че днес няма заседание. Виновни са всички, които не са се регистрирали", каза Цветанов.

Той поясни, че 10-12 от неговите колеги са в командировки в Европа, които са свързани с парламентарните измерения.

Цветанов обаче обеща, че утре ще има заседание и ще се осигури необходимият кворум. В бъдеще пък можело и да се намалят тези командировки.

"Ще намалим тези командировки и ще направим необходимата организация, за да се провеждат пленарни заседания и да имаме мнозинство", настоя вторият в ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
31
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЗА ТИЯ ЯВНО КОДЕКСА НА ТРУДА НЕ ВАЖИ; СИГУРНО СА ИМ "НИСКИ" ЗАПЛАТИТЕ
17
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо заглавието е формирано от мненията на БСП ?Защо нарочно дразните народа?Защо са тия лъжи и популизъм от комунистите?Наистина ли вярвате, че цяла парламентарна група, без значение от коя партия, просто от мързел не отива на работа ?!Затова не вярвайте на комунисти - винаги лъжат.
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овчарът го няма - стадото се разпиля!
15
1
 
22
 
! Отговори
мак преди 5 години
Дали някога, може и имунитета да им махнат, и бонуси всякакви. Но кой ще гласува за тези промени? Самите д...тати ли?
14
2
 
13
 
! Отговори
В клубЪ с парола преди 5 години
Май някъде е имало голяма промоция на нови момичета и бело....
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
bravooooo napravete im zaplatite 10 000 EVRO
12
3
 
14
 
! Отговори
Централата преди 5 години
Борисов ще се върне и тогава ще има строго мъмрене за ГЕРБ аджийските бегалци от час...
11
1
 
34
 
! Отговори
дали някога преди 5 години
Дали някога България ще стане нормална държава?- Вместо 240, да намалим депутатите на 28, колкото области има в България- Депутатите да ползват лични автомобили и градски транспорт вместо служебни мерцедеси със сигнални светлини за предимство- Цялото правителство да има една единствена служебна кола която да се ползва съвместно от премиер и президент- Да премахнат охраната на управляващи и разпуснат преторианците от НСО- Да мога да вляза при премиер с почукване на вратата (Исландия)Мечти.
10
1
 
42
 
! Отговори
мак преди 5 години
Мен като ме домързи да отида на работа, ще ме уволнят.
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-простите и неспособни хора в държавата. безполезни гърла за хранене.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бомба за вас, мизерници
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DA IM SE UVELICAT ZAPLATITE NA TEZI KLOSHARI.VSEKI DEPUTAT S 20 000 EVRO ZAPLATA PLUS BONUSI.TAKA TE SHTE OTIVAT S RADOST NA RABOTA,A TO SEGA S 2 000 EVRO KAKVO PO-NAPRED ZA SEMEISTVOTO LI ,ZA *** LI TO I EDNO KAFE NE MOGAT DA PIAT, A TO ..NARODA AMI ...DA GO ***.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ффффсеки четвъртък ли ще е така,или само до Коледа???? Не разбрах?
5
3
 
16
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Реално депутатите нямат работа повече от 4/5 дена в месеца.....колко закана се гласуват....точно за ден- два могат да приемат или отхвърлят всичко планувано за месеца,но къде ще намерят такава трибуна,че да знаят хората за тази гад депутатска..........
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те, ако да искали да работят, нямаше да станат депутати.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С този мързел депутатски не остава нищо друго, освен да чакаме момента, когато ще ги домързи дотолкоз, че да не могат да се подпишат на раплащателната ведомост за заплатата.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикаляйте сутрин с белия автобус да ги събирате за работа. Иначе сами няма да дойдат.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неееееее, не може да бъде!