Нинова: С ДПС имаме различия, но може и да ни подкрепят!

И те са против здравния модел, изтъкна тя за вота на недоверие
Обновена: 9 окт 2018 16:04 | 9 окт 2018 16:00,
53
Нинова: С ДПС имаме различия, но може и да ни подкрепят!
Снимка: Архив, БТА

Соцлидерката Корнелия Нинова допуска, че ДПС ще подкрепят вота на недоверие срещу правителство на тема "здравеопазване", тъй като и те са против съществуващия досега модел.

Тя изтъкна, че левицата и движението имат коренно различни политики по темата, но уточни, че червените са отворени за разговори с всички парламентарни групи.

Още по темата

"Разговори не отказваме с никого. По тема "Здравеопазване" имаме коренно различни политики с ДПС. Те от години настояват за демонополизация на Здравната каса и за създаване на множество здравни каси. Техният модел и визията на ДПС за промяна в здравеопазването се базира на това. Ние сме за това да съществува в този вид НЗОК, но да се подобри финансиране, контрол, диалог и т.н. Не знам какво ще е решението на колегите по вота на недоверие. Допускам, че ще ни подкрепят, защото и те са против съществуващия сега модел и начин на работа в здравеопазването", коментира Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя добави и че след като приключат с извънпарламентарните разговори и внесат мотивите за вота, от БСП ще са готови за разговори и с другите партии в Народното събрание.

Корнелия Нинова отчете и че БСП среща подкрепа от сдружението на общинските болници за много от предложенията й във "Визия за България"

Тя обясни, че на срещата са обсъдили и темата за острата нужда от кадри.

"Каквото и да се направи в здравеопазването, като няма лекари и медицински сестри, въпросът остава нерешен. Най-остро те поставиха пред нас въпроса за кадрите, особено в малките отдалечени места, общински болници и т.н. Нашето предложение е държавата да плаща стипендии и след това завършилите медицина да са задължени да работят 5 години в България", каза Нинова.

"Обсъдихме високите цени на лекарствата и начините да се помогне на бедните хора, на хората в затруднения да си плащат лекарствата. Приема се добре нашето предложение за намаляване на ДДС върху лекарствата, както и окрупняването на поръчката за лекарства. Сега всяка болница си прави собствен търг за лекарства, обществена поръчка. Те споделят своя опит, че това не е добър вариант, че това води до повишаване на цените и ни подкрепят в идеята за един общ централизиран механизъм за осигуряване на лекарства", добави соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
жив е той жив е преди 5 години
ако станат Левски и Ботев да ви видят какви ги бъркате само на БСП и Комунисти ще ви направят
45
0
 
1
 
! Отговори
annybody преди 5 години
До до 30Очевидно си много далеч от истината за Разбойническо-ментарджийските дружества. Фирмата, в която работех, също я "преобразувахме" в РМД, половината от нас внесоха по 15 - 20 хиляди за "дялове", след което въпросните "дялове" поизчезнаха и ни предоставиха куп хартии без покритие - всичко беше съвършено законно. Знае се дори и кой гушна сградата на пл. "Славейков" с нарите ни, и кой я стопанисва сега - абсолютно ЗАКОННО!Толкова и за "проверките" , и за "законността" на твоята ***.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези имат сталинстки наклонности.
43
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
С тез увиснали козиняци силно ме отвръщава, поради което нито бих я ярил, нито пък ще гласувам за "Техноимпекс",пардон - за БСП-кардиналите.
42
2
 
11
 
! Отговори
Ще ви подкрепят, ма! преди 5 години
Нали имате една майка - БКП, и един баща - Кремъл!
41
1
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката "истината" нинова се е навела на дпс_то,........ ами то глад, гласове за избори трябват, тя за това мааше гюбеци на бузлуджа!
40
2
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Не е виновен този който яде баницата а този който я дава.По него време управляваше най пагубното правителство за България което я разпродаде на безценица.
39
3
 
8
 
! Отговори
ДПС преди 5 години
Аз съм от ДПС.Отговарям на условията,надарен съм.Но,няма как да стане.Само като я видя на снимка *** и започвам да повръщам.
38
7
 
6
 
! Отговори
Чоки преди 5 години
Курлелка,не се захващай с ДПС.Те са надарени,да не виеш после.Може пък и да ти хареса.Щом е сделка,ще се жертваш в името на народа.Якичка си,ще издържиш.Давай смело.
37
4
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Спри да четеш Делян прес.Тази е назначена , а не купила това дружество , което е с милиони ама не печалба , а дългове.Всичко е просто , през 2001г. се създаде олигархичния модел в България и това са отровните му плодове.Ако не вярваш , посочи един олигарх преди 2001а.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи луд ли си?Как гражданското общество да ги притиска да си вършат работата,като ще ги смачкат?Ние живеем в дикататура,а не в демокрация.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ?-> Да, така е. Обаче не е само тя, дето е бъркала в меда. Разбира се това не я оневинява, а доказва крадливата същност на властимащите
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да се спори кой краде повече ГЕРБ, БСП или ДПС.Обаче никак не ме влече да влизам в спор кой е по-голям обирджия. Според мен гражданското общество трябва да притисне НС, МС, президенство и т.н. да си вършат работа и да спазват законите и да пишат такива закони които намаляват обемите в които се ограбва държавата.
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще търсим Станишев под дърво и камък,голяма грешка направихме тогава,че падна БСП.Уж да дойде по-добро,а то стана голямо зло.
32
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП да се връща,голяма грешка направихме като свалихме БСП и ДПС от власт,герберите разориха държавата.От малък глог кацнахме на голям трън.
31
13
 
0
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Това за младата *** от Крушевица го пишеш във всеки сайт и под всака статия и вече ставаш досаден. Нищо друго ли не можа да измисли за те герберастката тролска дружина?А колкото за Техноимпекс как е продаден може да отвориш в Гугъл и да провериш как е станало и колко хора имат дял. А също и колко пъти Нинова вече е проверявана от Данс и всякакви служби та дано да намерят нещо незаконно. Айде заминавай да проверяваш и престани да пишеш простотии.
30
3
 
13
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
29
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия няма да ви подкрепят. Тия са под.логи на Борисов.Доган си го каза откровено през декември. Тъкмо си им е добре така. Преди всеки важен вот се наливат пари в общини на ДПС. Не, че селяните виждат и стотинка от тях. Раздават се на `наши хора`. Ще го крепят Баце до дупка. Докато е гръб на Пеевски и Доган. В държавата на мафията всичко е делавера.
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НинУваааа, много си глупава.Само с това си изказване се ЗАКОПА!!Точно както го направи преди парламентарните избори с изцепката за кофти демокрацията.П. П. Плебса прецака Станишев и тази му грешка ще я плаща 100годони напред с мизерен живот и глад.
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЕ ВСИЧКИ ПОМНИМ ПОДКРЕПАТА НА ДЪПАСЕ КЪМ МИЛИОНЕРИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ БСП- ТОВА ДОВЕДЕ ДО ИНФЛАЦИЯ ОТ 12.8%2005/2008Г- ВИЖ В НСИ.