България – член на Съвета по правата на човека за 2019-2021

Борисов във Facebook: Признание за последователната ни политика!
13 окт 2018 09:48, Анисия Иванова
44
България – член на Съвета по правата на човека за 2019-2021
Снимка: Булфото

България бе избрана за член на Съвета по правата на човека за 2019-2021, съобщи министър-председателят Бойко Борисов на официалния си профил във Facebook.

"180 страни-членки на ООН ни подкрепиха. Това е признание за последователната ни политика за защита на човешките права и изграждането на глобално толерантно общество", написа премиерът в социалната мрежа.

В рамките на 73-та сесия на ОС на ООН в Ню Йорк страната ни бе избрана вчера за член на Съвета по правата на човека (СПЧ) за периода 2019-2021 г. 180 от общо 188 присъствали и гласували държави-членки на ООН ни подкрепиха.

Резултатът на България е пети сред осемнадесетте страни -кандидатки за член на СПЧ и първи сред страните-кандидатки от ЕС, заедно с Италия, съобщиха от външното министерство.

За първи път България издига кандидатурата си за този орган. Избирането на страната ни за член на СПЧ е признание за активната ѝ политика в сферата на правата на човека на национално и глобално ниво. България е поела ангажимент да подпомага независимостта на структурите на ООН по правата на човека, както и да работи за защитата на правата на детето, равенството на жените и мъжете, правата на хората с увреждания, създаването на толерантни общества и др., отчитайки ангажиментите по изпълнение на Целите за устойчиво развитие 2030.

Съветът по правата на човека (СПЧ) е междуправителствен орган в рамките на системата на ООН, отговарящ за насърчаването и защитата на правата на човека по света и за справяне със ситуации на нарушения в тази област. Съветът има правомощието да обсъжда всички тематични въпроси и ситуации на правата на човека, които изискват вниманието му през цялата година, както и да прави препоръки по тях. Органът заседава в Службата на ООН в Женева. В него участват 47 държави, които се избират от Общото събрание на ООН. При избора се взема предвид приноса на всеки кандидат за насърчаването и защитата на правата на човека, както и поетите от него доброволни ангажименти в тази сфера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
ИМа геноцид преди 5 години
по данни на ООН над 2 900 000 Българи нямаме никакви доходи.Цяла Северна БЪлгария с е обезлюдява след като нагли престъпници на власт вСофия ликвидираха индустрията.Борисов и компания нарушават основно право на ЖИВОТ в БЪлгария.Ограбват годишно десетки милиарди и ги перат през партиини фирми по Оперативни програми и еврофондове.
34
0
 
0
 
! Отговори
Vn преди 5 години
Това не е истина, няма такова нещо. Току що проверих в сайта на комисията. Фейсбук Ви е източника, а?Вие не сте журналисти, днес.бг
33
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А бе..Само твоята мутра ли ще гледаме в медиите? Що не вземеш..Да четеш и новините по телевизията? Тошо на времето.Не се показваше толкова по телевизията колкото Ти! Олигофренясахте с вашите "членства" къде ли не!! И *** ценности! Да идват изборите.И да ви бием шута веднъж за винаги! Нито сте ни мили! Нито драги вече!
32
0
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
България бе приета за член на ЕС без да е и на половина готова но по милост не по заслуги сега влачи проблеми които сама не може да си реши такава е и ситуацията тук приеха ни не заради последователност както този фуклю с его до марс си мисли и реалността е че от нас където и да е полза няма ние не сме разрешители на проблеми а носители на такива смучейки и живеейки на гърба на европейския данъкоплатец
31
0
 
12
 
! Отговори
До месара преди 5 години
Толкова си глупав,че няма накъде! Ако хората имат по-различно мнение от това на гроб,са от БСП?Е,моето е по-различно,и да ти кажа:НИКОЙ НЕ МИ ПЛАЩА!Може би плащат на теб от гроб,затова си мислиш,че и другите го правят!
30
0
 
7
 
! Отговори
правата на човека преди 5 години
В България човекът е два подвида - наш и ваш. Нашият човек си плаща на нас и може да прави каквото си иска от описаното в наказателния кодекс, вашият човек има право да прави каквото му кажем иначе ще се бори за кофите със смет. Щом нашите ще отговарят за човешките права е хубаво и Северна Корея да сложат, за баланс.
29
1
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 5 години
КВИ ПРАВА КВИ 5 ЛЕВА
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че този индивид за десет години успя да унищожи България като държава повече от колкото предходни правителства взети заедно!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месараДжендъре гербaв идва видовден за вашта мафия.
26
15
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
чета коментарите и виждам че бсп_то е платила на време!
25
0
 
7
 
! Отговори
пецата преди 5 години
либералфашистите най обичат да си играят с маски
24
2
 
13
 
! Отговори
Антигербераст преди 5 години
Признание за геноцидната политика на ГЕРП срещу българския народ. Кои точно права са защитили герберюгите? На дъното сме по доходи, здравеопазване и свобода на словото.
23
2
 
12
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Борисов , Борисов , като ти знаем политиката е очевадно , че това пак сте си уредили с връзки!Мафиотска Ви работа!
22
3
 
13
 
! Отговори
Васко преди 5 години
Това не важи за българските граждани, само за екипа на гроб. Те не уважават никой друг, особенно старите хора и бедните.
21
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
какви човешки права бе селянин,погледни колко са осъдителните присъди срещу българия в СТРАСБУРГ,да не говорим за това ще плащаме за свинщините на цветанов който беше осъден от СТРАСБУРГ.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турчин бегай в анадола - там ще имаш повече права и повече ислям
19
10
 
3
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 5 години
За какви права на човека се говори,когато майчиния език не ти е признат.
18
16
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 5 години
Под ръководството на генерал Борисов, България постепенно се издига като водеща сила в Източна Европа. ГЕРБ - ПОБЕДА!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви права на човека в държава,където премиерът поръчва на *** да изнасилват неудобни журналистки..
16
8
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До офф, да се омита. Омръзна на червени каунни като теб. Да, има си кусури, изхаби се, но ти кой предлагаш да го замени? Ти само напиши едно име и после чети коментарите.