Пари за пенсии имало, БСП иска още 1 млрд. за тях

Левицата иска да се приеме нейния Закон за възрастните хора
56
Пари за пенсии имало, БСП иска още 1 млрд. за тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова се срещна с пенсионерските организации и пресметна, че преизчислението на пенсиите ще струва на бюджета за следващата година над 1 млрд. лв.

Още по темата

Според нея управляващите ще оправдаят отказа си да вдигнат парите на всички възрастни хора с липсата на пари, но това не било така.

"Пари има и доказателство са последните няколко години, когато лично премиерът Бойко Борисов харчи извън бюджетни, по негово усмотрение, средства над 1,5 млрд. Пари има, важно е какви приоритети си поставя един политик, една партия за изразходването на тези пари. За нас грижата за възрастните хора е един от основните приоритети", каза Нинова.

Тя отрече БСП да стои зад протеста на пенсионерите, които се проведе вчера пред Министерския съвет.

"С действия сме доказали, че ние стоим зад тази политика и зад тези отношения на възрастните хора", отсече тя.

Според нея решението на проблемите на пенсионерите трябва да стане с приемането на Закона за възрастните хора, какъвто е написала левицата.

Валентина Николова, председател на Съюза на пенсионерите-2004 г., призова всички пенсионерски организации и пенсионерски структури да застанат за исканията за преизчисляване на пенсиите, за Закон за възрастните хора, който досега е предлаган пет пъти и е отхвърлян дори след първо четене.

"От 12 години се опитваме да променим статута на българския пенисонер, оказа се много тежка процедура", допълни още тя.

Националният координатор на "Социална солидарност" и председател на Националния пенсионерски съвет Венелин Новаков увери, че протестът на възрастните хора не е политически ориентиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕлиЕли смениха ти цъканията ЗА и ПРОТИВ на първия постинг,повече бяха ЗА.
34
7
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Това е най-слабата партия в държавата и най-слабия ,,лидер,, Всъщност аз не виждам някой да блести с нещо от тия.Като цяло визията е кофти а света е доста фасаден. Кво значи социализъм ? Значи работника да плаща повече социални помощи на ромите ли ромовете ли ?Как го искат тука в тоя сайт не знам. В световен мащаб по скоро са нужни комунистически а социалистически партии ;) Вж ко направиха в Китай
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите купуват направо депутати.А имаше един стар запис на Дончева или Първанов,не помня,където каза,че герберите са купили БСП,така купиха и хората на Атака и разбиха партията им,които сега са при консерваторите.
32
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На БСП симпатизират само безмозъчни и *** ***, които цял живот са мамили държавата с осигуровки. И това им е много, въобще на комунист пенсия не трябва да се дава защото работят срещу държавата.
31
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато БСП, като наследник на престъпната организация БКП, не бъде поставена извън закона, България няма да тръгне нагоре.
30
4
 
13
 
! Отговори
Против тарикатите преди 5 години
Тарикатите през 90-те ми се присмиваха, че се осигурявам, а те бизнесмените /куфарна търговия и сергии/ били с пълни джобове и нищо не давали на държавата. Сега реват, че пенсиите им били малки и държавата ги била ощетила.
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са изверги, масови, кръвожадни убийци на българския народ.
28
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато БСП и ДПС бяха на власт,поне пенсиите вдигаха редовно и им даваха по някой лев за ток,дърва,клубове.Когато герберите дойдоха на власт, премахнаха всичко на пенсионерите,не увеличиха и пенсиите,защото пенсионерите са електорат на БСП,сякъш не са техни майки и бащи.Факт!Всички се надяваха,че на последните избори БСП и патриотите ще се обединят и вярваха,че ще победят,но патриотите се извъртяха,герберите купиха пак гласове,така и Дончева,Първанов,които бяха готови да подкрепят БСП отпаднаха
27
6
 
7
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Едно им е котилото - БСП, ГЕРБ, ДПС, ОП, Воля.възпитани в САЩ - "Чикагска школа", на които и БГ повярва.А истинската цел - пазарите на И. Европа, "Шокова терапия", корпорациите да печелят, приватизации на вода, ток, парно, унищожаване на селско стопанство, животновъдство, икономика, банки, армия, етнически конфликти, създаване на бази.Народът плаща кризите, взимаме от бюджета съкращаваме учители, заплати на наемния работник, здавеопазване, ГМО, Шистов газ.Нарича се "Национален интерес" - САЩ
26
3
 
17
 
! Отговори
КИРЕ преди 5 години
ХОРАТА ДА СЕ ОСиГУРЯВАТ НА ТОВА КОЕТО ПОЛУЧАВАТ.ПРИ ОСИГУРОВКА ОТ 500 ЛВ ЩЕ ПОЛУЧИШ 40% ОТ ОСИГУРОВКАТА КОЕТО ПРАВИ 200 ЛЕВА ПРИ ОСИГУРОВКА ОТ 1500 ЛЕВА ЩЕ ПОЛУЧИШ 600 ЛЕВА ПЕНСИЯТАРИКАТ КОЙТО ПОЛУЧАВА 1500 ЛЕВА НО СЕ ОСИГУРЯВА НА 500 ЩЕ ПОЛУЧИ 200лева---кой е ВИНОВНИЯТ за ниската пенсия
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха,първата "пеперудка"се е познала и се е обидила хахахаха,една моя колежка така наричаше ведомствените места за отдих близо до града "е/алници",на волгата с другаря директор и в горичката хахохихи цуни-гуни,гушимуши,помните ли другарки ми секретарка беше престижна професия бе.Не се обиждайте а се засрамете и престанете да нахалствате.Аз го знам дето при промяната бях на двайсет та по-големките ли не помните,хитрушки вие или ви гони вече склерозата..
24
6
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
БСП са като вирусите - никой ги не ще, но те се натискат да разболеят още е още обществото със сбърканите си комунистически идеи и непрестанни простотии, и глупости!
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които не са работили /осигурявали/, да искат от Бойко социални помощи, а не пенсии.
22
3
 
4
 
! Отговори
Ели преди 5 години
-Изгонете Веолия, кой я докара, само една промяна в Закона,че не е изпълнила условията за подмяна на тръбите.плащаме 60% загуби, Веолия е изгонена позорно от Германия и Франция-Заплата на депутати - средна, субсидия - един лв.-Спрете Дървена Мафи я- Не демонополизирайте НЗОК, а направете няколко касиВ цял свят хората бавно започнаха да осъзнават, че статуквото обслужва корпорациите, в Англия гласуването за Брекзит беше наказателен вот с/у Камерън, в Португалия, Ф-я - биха демонстранти, Авс,
21
1
 
19
 
! Отговори
www преди 5 години
И ВОЛЕН СИДЕРОВ КАЗВАШЕ ЧЕ ПАРИ ИМА АМА КОГАТО НЕ БЕШЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ - ТОЙ КАЗА ЧЕ МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 500ЛВ И МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 1000ЛВ Е ВЪЗОЖО .. А ЗАЩО МЪЛЧИ СЕГА ????
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю представа си нямаш или може би да колко МНОГО НАРОД по времето на любимеца на корнела НЕ Е РАБОТИЛ НИ-ЩО освен бродерия,кино,маникюр и КУ.РВУ.ЛЯК през работно време.Ако не го знаеш значи си под 40 години ама не ми се вярва и като почнете с тия майки и бащи,спокойно аз моята майка си я гледам и не само аз.Но покрай такива като нея наистина жестоко ощетени ОТ КОМУНИСТИТЕ има една камарила лежачи и лапачи които сега врещят.Ясно ли е сега негербавец,иначе и ГЕРБ са ми през..
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде, Корнела с големият дефиренциал, "яхна" пенсионерите.
18
10
 
12
 
! Отговори
! преди 5 години
Проблема е че ако БСП дойдат на власт, няма да има и 1лв да разпределяне л, така че благодаря!
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен до 4 преди 5 години
Ами какво са 30 милиарда от Боко?
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсиите не са помощи. Пенсиите са отложено във времето заплащане за осигурителен доход и трудов стаж. Заплащане, за което е плащано с част от положения труд. Народа е казал: "Който не работи, не трябва да яде".