Борисов без вина се извини: Думите на Симеонов са недопустими!

Не съм адвокат на Валери Симеонов, да излезе и да обясни думите си!
19 окт 2018 15:15, Елка Василева
133
Борисов без вина се извини: Думите на Симеонов са недопустими!
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че казаното от заместника му Валери Симеонов за майките на деца с увреждания е недопустимо и се извини за думите на вицепремиера.

"Това, което Симеонов е казал, е недопустимо. Езикът не е правилен, нещастието на хората не бива да се използва както от БСП, така и от Симеонов. Не може на гърба на тези хора да се гради политика. Мога само да се извиня заради думите на Симеонов", коментира Борисов.

Още по темата

Вицепремиерът каза по-рано, че "една група кресливи жени" са спекулирали с децата си.

"Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели," каза Симеонов.

Премиерът Борисов припомни, че е поел ангажимент към майките на деца с увреждания до другия петък.

"Когато дойдоха с проблем майките на деца с увреждания, се отнесох с уважение. Изпратих двама министри, дадохме си срокове, сряда, която идва, ще влезнат двата закона. Моят ангажимент, който съм поел, е до другия петък", каза премиерът пред журналисти.

"Аз мога като премиер и като човек да им кажа едно голямо извинявай – заяви Борисов. - Познавам езика на Валери Симеонов, но не съм му адвокат. Да излезе и да обясни какво е имал предвид, крайно време е всеки да си мери думите. Това касае и БСП", продължи Борисов.

"Какво са направили БСП за тях през десетилетията, за да излязат сега да казват, че тази система ги убива? Наложи се ние да платим техните подписи под реакторите за Белене, за КТБ, а щяхме да дадем парите за тези хора", каза още премиерът. 

Това е демокрацията, заяви Борисов в отговор на въпрос, свързан с обсъждания вот на недоверие към правителството. „Не знам партия, управлявала десетилетия, да говори за качество на здравеопазването. Мигар не знаем какво беше качеството на здравеопазването по тяхно време. Ако намери човек връзки до аптеката на Правителствена болница, може да си купи хапче, иначе аспирин и аналгин“, каза Борисов.

„Много министри се смениха в тази сфера, защото ми се иска на базата на огромните пари, които се изсипват в здравеопазването, да се направи система, която действително да стигне до пациента и съответно лекарите, санитарите и медицинските сестри да са добри. Над 4,7 млрд. лева са в тази система. Видяхте как може да се допусне да се опитват да крадат от лекарства (за онкоболни). Всички знаем за Хипократовата клетва, но явно и там, като навсякъде, има такива и срещу тях трябва да се борим“, заяви премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
kostadinova преди 5 години
otlizna postapka
106
1
 
0
 
! Отговори
ББ Без реален усет ! преди 5 години
Борисов , Борисов .... добрите ти намерения те отведоха в ада ! Нямаш усет изобщо с какви хора да се обграждаш ! Не си взе поука нито от Дянков -провалена финансова реформа, нито от Кунева-провал в образованието, Москов - провал в здравната система, Бъчварова, Вежди .... Коалицията с тези *** вреди на ГЕРБ така както ДПС вреди на БСП ! Жаждата за власт на всяка цена ти носи неприятности и колкото да си добър пред очите на Европа , за нас тук си просто една предстояща оставка ! Не ставаш !
105
0
 
1
 
! Отговори
гошко преди 5 години
Чета коментарите, около номер 100 и ....., 116 кво да ти кажа, черта брато! с този матерял толкова!
104
1
 
1
 
! Отговори
Бозвели преди 5 години
Вижте го как е седнал и мисли. На външен вид е като Буда - ше каиш че мисли по дълбоки философски проблеми. На вътрешен вид си е просто агент Буда - мисли схеми за незабелязано крадене и далаверки.
103
1
 
1
 
! Отговори
УНУФРИ преди 5 години
Тоя Борисов вече мълчи като пукел до последно, преди да каже и гък. Явно чака медиите да изпишат 100 фермана, че да му кажат ПР-ите му какво да говори.Той горкия ако излезе да говори от сърце и душа, кой знае какви ще ги наплещи пак. Пълен е с бисери... жалко же ни е премиер де.
102
0
 
0
 
! Отговори
shefket преди 5 години
vnuka ti v tavata 6e e.giotferen ti mrazi6 naroda si
101
3
 
10
 
! Отговори
трус преди 5 години
Ами Борисов вземи при теб няколко от тия деца да ги гледаш и така ще опровергаеш думите на Симеонов.Иначе другото е лицемерие и интриги.
100
0
 
7
 
! Отговори
Вече преди 5 години
За истината няма недопустими думи.
99
1
 
7
 
! Отговори
Че преди 5 години
Бих гласувал за всяка партия, която се ангажира да разследва и съди предходните! Хората, Народа, искат преди всичко справедливост и ВЪЗМЕЗДИЕ за всички, които го ограбиха в последните "демократични" години! Никой не го интересува "леви", "десни", "центристи" и прочее клишета. СПРАВЕДЛИВОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ! AND JUSTICE FOR ALL!
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тая държава управляват самл кафяви и червени тоталитаристи олигарси а демокрация вие сте виждали само под определението в Уикипедия тъй че всичките *** стига сте скачали като разгонени петли в ку.рник.Аз друго искам да питам.Бойко след като поведението му е недопустимо ще го отстраниш ли или в името на свети кокал ще се продължава още тоя цирк с тая безпринципна коалиция къде по дяволите сте виждали съюз между умерено десен и нацист.
97
0
 
5
 
! Отговори
Че преди 5 години
Това ми напомня за един стар виц: ...аз отивам до вагон-ресторанта, и ако госпожата пак пръдне, да знаете че съм аз и се извинявам.
96
2
 
14
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Наааааааа Ви " демокрация " !Овциииииии, вирете двата пръста и скачайте. Щото който не скача е комунист.А тоз измекярин какъв е, бе ........? Отказа да върне партийната си книжка от БКП и се кле във вярност на комунизма.А сега ...... пръв демократ.Овча работа .........
95
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тоя божбоазин..Що не сложи ръце в джобове..И се скара на "вицепремиера" Както го прави и от чужбина..И с бесепарката и с Радев президента и с кой ли не? А сега е хрисим и кротък като агънце? Даже се и извини от името на Симеонов? И ти ли виждаш и усещаш това което и аз бългаРИНО? БОРИСОВ Е ЗАВИСИМ ОТ ВАЛЕРКАТА!!! Ха го махне и пада от власт без подкрепа! ПРОДАЖНИК ЛЪЖЛИВ!
94
1
 
11
 
! Отговори
Бръчков преди 5 години
Нагла г***дна мутр@ ! Здравеопазването беше 100% безплатно и хапчетата бяха жълти стотинки за всички ! Нямаше клинични пътеки и не умираха хора от неадекватна ,,бърза помощ" Престъпен н***глец и мутр@ !!!!
93
0
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.ot izvora na narodnata madrost " Dai na prostia vlast I mu vij akala " !!!
92
0
 
0
 
! Отговори
Naprimerno преди 5 години
Da vidim edin prost bg zdraven primer....naprimer gospodin Borisov ili gospodin Ananiev, gospodin R. Radev ili drugi bg generali za celia trudov staj do momenta kolko bg leva zadaljitelni zdravni vnoski sa plastali....kolko bg leva ot svoite zdravni vnoski sa upotrebili do tozi moment...kakvo zdravno bankovo saldo imat v zdravnite si bg karti....sasto i parvata bg dama neka vkluchim v primera, kakto i predhodnite parvi dami i prezidenti v rbg, bg ministri, bg deputati...
91
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
По скоро.Запази собственият си ***! Защото махне ли Симеонов! ДОГОВОРКАТА ИМ ДА СА ВЪВ ВЛАСТТА! ЩЕ ОТПАДНЕ! Аман от пазарлъците ви бе ***! Ето защо е на власт толкова години тоя!
90
3
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Както във всяка професия, с която се занимава - с времето човек става професионалист и си мери и приказките, и действията... Друг е въпросът колко е искрен...
89
1
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Широко ви е около врата селяни прости, Леля Мелкел ви шари мангизи, а вие даже не ги усвоявате ефективно както трябва, а отгоре на това, прехвърляте вашите вини и отговорност на други хора, защото сте некадърници!!!Агент Дарси Кейтър!ЦРУ!!!
88
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си някой от БСП да каже това! Жаблянов го махнаха от президиума на Политбюро в НС за едни спорни думи /спорни, понеже има аргументи за и против/! Ами Иво Христов? Не е ли прав, че 90% сме тъпоъгълници? Вой до небеста! А тук имаме перманентна, безспорна груботия на един вечно намусен отворко качил се на трона поради нашата глупост! По едно време експулсираше евродепутати!