Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!

Ставало дума за политически кампания според вицепремиера
Обновена: 19 окт 2018 18:59 | 19 окт 2018 16:15, Елка Василева
255
Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!
Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

С децата инвалиди се спекулира - знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook във връзка със скандала, породен от неговите думи за протеста на майките на лица с увреждания.

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Още по темата

"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания", написа Симеонов.

"Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали", отбелязва още Валери Симеонов.

"А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", пише в заключение вицепремиерът Валери Симеонов.

По-рано днес майките поискаха оставката на Симеонов. "Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите", категорични бяха те.

От своя страна Бойко Борисов отговори, че не е адвокат на Валери Симеонов, но думите му са недопустими и той трябва да излезе и да обясни какво е искал да каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
6
 
! Отговори
vice преди 5 години
pogled v ogledaloto i - male tova li sam azOSTAVKA
136
6
 
9
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Да му теглим ку***** най-после на този мошеник!
135
4
 
15
 
! Отговори
ОСТАВКИ! преди 5 години
СКЪПИ НАРОДЕ,ДОКАТО СИ СЕДИМ И НИЩО НЕ ПРАВИМ, ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ НИ СЕ ПОДИГРАВАТ В ЛИЦЕТО, ПЛЮЯТ НИ, ОБИЖДАТ НИ, СКОРО ПАК ЩЕ НИ БИЯТ.СКЪПИ НАРОДЕ ИЛИ СЕ СТЯГАМЕ ДА ИМ ПОКАЖЕМ ЧЕ НИЕ СМЕ ИМ РАБОТОДАТЕЛИ И ЩЕ СЛУШАТ НАС НАРОДА ИЛИ ПО ДОБРЕ ЛЯГАЙТЕ И УМИРАЙТЕ ДОКАТО ТЕ ВИ ТЪПЧАТ.
134
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът с инвалидността в България е малко в друга посока. В смисъл, че много от инвалидите са фиктивни. Няма лошо все пак хората имат нужда от пари, и една инвалидна пенсия върху работната им заплата им идва добре. Но примерно ако сте от етноса и може да е окаже, че в едно семейство и двамата са инвалиди, имат 12 деца, получават и помощи за безработни (които само при тях са доживот, не знам как става това), майката получава нон стоп майчински за поредното дете, отделно помощи от различни НПО.
133
2
 
0
 
! Отговори
избирател преди 5 години
До135И какво предлагаш непознати приятельо ,да станем т.е. да останем роби на собствения си ген и род?!
132
4
 
11
 
! Отговори
Авторитет нулев преди 5 години
Когато гледате мутрата на този, не изпитвате ли съжаление? Не виждате ли, че той е наказан от Господ, Алах и де що е известен Бог? Когато видите свинския зурлест нос, с подпухнали от алкохол, чай и синтетика очи, не ви ли трепва съжалението? :D Ясно е че този не изпитва съжаление, но моля, всички извън измислената Патриотичната група, смилете се. Той толкова си може. Хубавото е, че вече се вижда как и Б.Б е негова ***, само за да са на власт. Хубаво е, че Б.Б си призна- нимоа нищо данапраа
131
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли някой, който да начеше тези майки и да се кротнат!
130
2
 
10
 
! Отговори
Друг преди 5 години
В това О П Г ( огладнели прахосници + Гръб) винаги след всяко изказване се налага да ни се обяснява,какво са искали да кажат.Това е норма за Бб,затова той така съветва ортака си.!! Дали са чели много книги,че имат толкова сложен изказ?? Не трябва ли във властта да имаш тежест на изказа си.То много журналисти и ЦЦ..се хранят и изживяват като тулкуватели! Такъв изказ е наглист,неуважение към тези които ги храним с данъците си и ги търпим
129
0
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Аааааааааааааааа.............
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
mars ot vlastta otivai si v xotela
127
0
 
13
 
! Отговори
До 128 избирател преди 5 години
Как изобщо беше или бяха допуснти до власта тези всичките...защото ще е късно вече да се хващат за яките и да се изхвърлят...те вече са на друго ниво...
126
5
 
17
 
! Отговори
Тодор преди 5 години
Този индивид е не само позор за България! Той е позор за Човечеството!
125
0
 
6
 
! Отговори
: преди 5 години
инкредибиле
124
4
 
16
 
! Отговори
инвалид преди 5 години
АБСОЛЮТЕН БЕЗСЪРДЕЧЕН ИНДИВИД, подържа отвратителното си изказване. Това ми било Зам.председател на МС, ВЪН ОТ ВЛАСТТА !!!!
123
0
 
10
 
! Отговори
gugurigo vice преди 5 години
ostavka
122
3
 
12
 
! Отговори
Този преди 5 години
Дори не може да схване, че проблемът е в "тея уж болни деца"
121
4
 
21
 
! Отговори
избирател преди 5 години
В душата си съм болнаво справедлив човек.Та няма,как да упреквам само Валери Симеонов,имайки предви,че аз и Вие седим и хулим в нета,вместо да отидем на прословутите павета,да го/ги хванем за яката/яките и да го/ги попитаме..."До кога?!"
120
1
 
5
 
! Отговори
gugurigo vice преди 5 години
tozi e prekalil s xap4etata ili drugo-----
119
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов,тогава нека те отделят с дете инвалид на някоя от тези майки и ти да се грижиш за него с мизерните пари, които ти дадат,без право на други,а майката да направят депутат и тя създава закони и гласува.
118
2
 
10
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
До като политика не осъзнае че е чиновник на народа не чакайте хайр....а вие ги издигате в култ..сега на изборите пак ще спечелят същите,защото цялата администрация трепери да не изгуби мизерната си заплатка,и ще гласуват в строй...манталитеееет бе хора манталитет...дайте ми парче хляб и ще съм ви верен до гроб..