Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!

Ставало дума за политически кампания според вицепремиера
Обновена: 19 окт 2018 18:59 | 19 окт 2018 16:15, Елка Василева
255
Симеонов не се отказва: С децата инвалиди се спекулира – истината боли!
Валери Симеонов. Снимка: архив, Булфото

С децата инвалиди се спекулира - знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума. Това написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Facebook във връзка със скандала, породен от неговите думи за протеста на майките на лица с увреждания.

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Още по темата

"Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания", написа Симеонов.

"Маските паднаха, в общ хор реват БСП, АТАКА, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали", отбелязва още Валери Симеонов.

"А на всички превъзбудени по темата, искам да кажа, че в семейството си имам човек с тежка инвалидност, за когото полагам грижи, но когото никога няма да изкарам на показ, за да постигна политическа цел (сваляне на правителството). Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", пише в заключение вицепремиерът Валери Симеонов.

По-рано днес майките поискаха оставката на Симеонов. "Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите", категорични бяха те.

От своя страна Бойко Борисов отговори, че не е адвокат на Валери Симеонов, но думите му са недопустими и той трябва да излезе и да обясни какво е искал да каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долана *** са тия комунофашисти патрЕотите.
116
0
 
11
 
! Отговори
? преди 5 години
Потресаващо!
115
8
 
8
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Българина е като осата,за нищо не е нужен на земята ,осата само опрашва,българина наторява,демек пълни канала с фекалий....за нищо друго не става ....
114
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страх от бога това изчадие, а би трябвало да има. Неговото дете едвам оцеля от наркотиците. Бог всичко вижда и два пъти не прощава.
113
4
 
16
 
! Отговори
До 119 преди 5 години
Така е,гледайте Капитан петко воевода какво казва,че по добре турците да бяха от колкото нашите...нема такава напаст като булгарина..
112
2
 
16
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Интересно,че ден през ден бабаит до бабаита,с чук или с голи ръце трепят жени.Странен феномен и неподправено мъжество.Друг е въпроса,че сме я докарали до там селяци,като Валери Симеонов да ни гледат от високо при все,че са никой и да се гаврят с нас,както намерят за добре и според настроенията си.
111
3
 
18
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ БИЕШЕ БАБИЧКИ ПО ГРАНИЦАТА, СЕГА "БИЕ" С ДУМИ МАЙКИТЕ НА БОЛНИ ДЕЦА. ЩО ЗА ИЗВРАТЕН УМ? АКО ТОВА ГО ГОВОРИ ПРЕД КАМЕРИТЕ, МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КАКВИ ГИ ГОВОРИ ЗАД КАМЕРИТЕ? ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ИЗВРАТЕНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!
110
1
 
20
 
! Отговори
Баи х.и преди 5 години
Как няма в *** един нормален политик ,дето да ходи на работа с метро или колело....все думбази,кой с хотели,кой с апартаменти,кой с острови,кой с телевизий,кой с фабрики..и чакате тез пиявици да ви оправят живота...гледайте Петко Воевода последната серия и ще ви стане ясно всичко...
109
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Баце...Симеонов, много прав. Но начина по който се изказал е грубоват. Апропо, само деца инвалиди ли има в тази държава?Другите инвалиди, не протестират, само майките (с ноктопластиката) искат някой друг да се грижи за децата им, за да могат те да ходят по мол-овете!
108
0
 
18
 
! Отговори
6 преди 5 години
Хора това е извратено.
107
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, каква *** управлява България!!!! Бог да ни е на помощ с такива изчадия!
106
15
 
8
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Гадно е, ама нещата трябва да се наричат с истинските им имена
105
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стакива управляващи България няма бъдеще, те искат да ни избият до крак.
104
19
 
6
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Абсолютно е прав, че проблемът се политизира и с децата се спекулира. Но не му прави чест да дрънка глупости.
103
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи хората работили 40 години, създали семейства и прочие на старини да взимат 200 лв. пенсия, а тези, които няма да бъдат никога в полза на обществото и ще живеят на гърба на държавата през целия си живот (вкл.и на майките им, които също няма да работят, за да ги гледат) могат да са "жертви"..Не виждам никаква справедливост тук. Държавата трябва да мисли за всички хора в нея, защото ВСИЧКИ заслужават нормален живот.
102
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ИЗВЕРГ Е ЦЕНАТА, КОЯТО ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ ЗА ДА СЕ КРЕШИ ЦАР БОЙКО НА ВЛАСТ. ТОВА Е ОТВРАТИТЕЛНО!!! ТАКАВА ПЕРВЕРЗИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО!!!
101
6
 
13
 
! Отговори
Хахаха... преди 5 години
Вижте сее,вижте се кой ви управлява булгари..!!!една шайка ви докара до положение-един хляб,едно кис.мляко,две яйца,и 5куб.дърва....а така...вдигнаха ли ви пенсийте,а тока намалиха ли го,ами горивата??защото все от до година ги вдигат,първо ще ви вдигнат ток,вода,горива,дърва,храна и след две,три години пенсийките с по 4,5 лв...пак ги аплодирайте на изборите,пак си ги преизбирайте...да ви са честити и през 2019-та,2020-та че чак до 2030-та...
100
7
 
15
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Къде са софиянците, които протестират за грозните плочки, а не протестират за грозните думи на самозабравил се *** и за самазабравилите се и корумпирани мутри в управлението? Не е ли това причината и за грозните плочки? За това ще сме последни по всички добри неща в Европа. Глупав народ сме.
99
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича на ромски цар,а е явно с умствена изостаналост.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До додоТвоите пари ... Ами имам идея - задръж си 30те лева данък и 50те лева ДДС, които даваш на месец и се омитай от държавата.