Строители към ГЕРБ: Сложете край на сивия сектор!

Камарата на строителите поискаха спешни законови поправки
31
Строители към ГЕРБ: Сложете край на сивия сектор!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Камарата на строителите поиска законови поправки, така че да се сложи край на сивия сектор.

След като вчера представители на браншовата организация се срещнаха с БСП, днес разговаряха с депутати от ГЕРБ.

Председателят на Камарата Илиян Терзиев обаче категорично обяви, че не става въпрос за политически интереси, а искат срещи с политиците, за да изложат най-наболелите си проблеми.

Един от тях е остарялата формула на ценообразуването. Строителите искат тя да бъда обновена, така че да отразява адекватно и в цялост процеса.

Освен това те настояват Закона за устройството на територията да бъде разделен на две части – едната да е по-скоро свързана с администрацията, а другата със строителството.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обеща, че ще подкрепи Камарата, защото в страната има 250 000 строители и те трябвало да останат тук, а не да работят в чужбина.

Той разкритикува социалистите, които вчера са дали на представителите на организацията "Визия за България", от която обаче се оказало, че строителството липсва.

А родните фирми според него били най-добрите, строели най-евтино, което се виждало от статистиката на инфраструктурните проекти в ЕС.

За санираните блокове по програма "Енергийна ефективност" имало едва 5% подадени жалби, от който едва 1% били основателни и то защото работели фирми, които не били в регистъра на строителите, обясни още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
24
 
! Отговори
Този... преди 5 години
...призив е вицът на деня! Мбухахахайахаха, ша умра от смях. Ми то в момента, в който строителният сектор мине на светло, цените на жилищата ще станат като тези във Франкфурт! Чак тогава няма да остане о един българин тук.
9
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строителството в Бг не е качествено. Строителите са събрани от кол и въже. Третирани са като доби.тък. Всеки, който е добър в занаята, емигрира.А санирането- мерси, втори път на такава въдица не се хващаме.
8
1
 
48
 
! Отговори
сф преди 5 години
Обществени поръчки се печелят от фирми на отговорни другари с един компютър, секретарка и шофьор. После се почва - подизпърнител, подизпълнител на подизпълнителя .....и така се стига до това, че СРР се извършват от кариоки, без трудов договор, хванати от улицата надничари, без кфалификация, без трудови навици и без задължителното за тази професия чуство за ред и естетика.Нашия блок го санираха такива. В началото се израдвахме, сега псуваме и кълнем.
7
1
 
36
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
От тия един читав няма. Работниците по строежите без договори и осигуровки. Продават на данъчна оценка, не отчитат печалба. И за сива икономика ще ми говорят.
6
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и аз искам да знам как го ценообразуват, как например едно жилище накрая - нещо на шапкловка и замазка струва 1200 евро квадрата. За да си проверя и аз сметката дали е вярна, че това дето ми продаат струва 300 евро - макс, а надценката е 900 евро на квадрат и да разбера кой как отчита чисти печалби.
5
7
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Ценообразуването го прави пазара ,а пазара това са банките ,а банките отпускат кредити на държавната хранилка .За да има раздвижване на този пазар трябва да се смени властта Като дойдат следващите да сменят хората на държавна хранилка за да може да се отпускат нови кредити ;) Естествено зависи и от кражбите по обществени поръчки .Като цяло аз не разбирам защо тези хора са строяли в бг ,а не в Китай ? Може да има фалити ;)
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За санирането има едва 5% подадени жалби, защото собствениците на санираните жилища бяха "съветвани" да не подават жалби срещу изпълнителите, а да отправят запитвания. Така бяха прикрити нередностите.В Бг нередностите не се разгласяват и поправят, а се прикриват.
3
2
 
44
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи не знам, *** знам, че в БГ стоители вече няма! Има едни дето правят некви неща и после искапт по 2-3к евро за метър! Не, че тия дето правят тия неща значт какво е точно метъра де и затова в последните години метъра се е смалил с около 50% Това едно другото е, че в момента крадците викат на обирджиите абе парите ни намаляха вижте там направете нещо! Еми как да се направи нещо бре! Като нито едните нито другите знаяк как да направят каквото и д било друго освен да КРАДЪТ!? Нема как просто!!!!
2
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А родните фирми според него били най-добрите, строели най-евтино, което се виждало от статистиката на инфраструктурните проекти в ЕС.аха....ама пък цените най-високи....
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха...Оплакали са се на МАФИЯТА!