Цветанов за ДАБЧ: Показваме воля за борба с корупцията

Той настоя, че нямат различия с Патриотите по темата
31 окт 2018 14:52,
72
Цветанов за ДАБЧ: Показваме воля за борба с корупцията
Снимка: БТА

Държавата много ясно е показала политическата воля да се бори с корупцията със случая с Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/. Така коментира Цветан Цветанов скандала с Петър Харалампиев и исканата от ДПС оставка на Валери Симеонов заради случая.

"И Каракачанов, и Симеонов са били за това институциите да си свършат работата и всички тези сигнали за корупция да бъдат проверени. Има много ясно изразена политическа воля. Когато един вицепремиер не осуетява и подкрепя институциите да си свършат работата, смятате ли че това политическо дезертиране от проблема?", запита шефът на ПГ на ГЕРБ.

Още по темата

Той настоя и че нямат различия с коалиционните си партньори от "Обединени патриоти" по темата.

"Нямаме никакви различия държавата да изпълни своя ангажимент и да покажем, че държавата е по-силна от всеки, който иска да уронва нейния престиж", отсече Цветанов.

Той коментира и трудното събиране на кворум и закъснението с близо час на старта на днешното пленарно заседание, след като от БСП и ДПС не се регистрираха в залата. По думите му осигуряването на кворум може да се подобри с дисциплиниращи мерки.

"Разбира се, че говорим за предизвикателство и съм убеден, че с дисциплиниращите мерки ще можем да бъдем много по-консолидирани в парламентарните групи, които формираме парламентарното мнозинство. Надявам се, че все пак анжажиментът ще го изпълним и ще успеем да приемем важните закони", каза Цветанов.

Шефът на ПГ на ГЕРБ обясни и че някои от депутатите отсъстват по здравословни или лични причини, или пък са в командировки. С дисциплиниращите мерки обаче щели да ограничат отсъствията по лични причини.

"Има командировки, болнични, лични причини. Това са неща, които трябва да подобрим, за да могат колегите да присъстват, но понякога има и чисто човешки елемент, където не можем да бъдем толкова сурови, а трябва да бъдем хора преди всичко", заключи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С една дума НАГЛЕЦ.
26
2
 
55
 
! Отговори
бб преди 5 години
За каква борба срещу корупцията се говори,за каква сила на държавата да пребори корупцията ,за каква политическа вола става въпрос!!!!! В агенцията председателят е организирал престъпна група с 19 служители да вършат престъпления.При онова ПТП край Своге загинаха хора ,но все пак 3-*** министри поеха политическа отговорност,въпреки че нямат лична вина.Така се прави в нормалната държава.Тук никой не говори за полит. отговорност и то при условие ,че едно министерство е станало кол.престъпник.
25
1
 
59
 
! Отговори
магаревъд преди 5 години
Ама разбира се че показвате.Схемата работи от десет години (през цялото управление на герб) ама сега нали идват избори а работата е много на зле и купените и контролирани патладжанени гласове и фалшификациите няма да са достатъчни и този път трябва и "борба с корупцията" да се демонстрира. и пари за обществени нужди ще има, и медийни акции, още някой бизнесмен може да бъде арестуван.... ехеее.Никога повече герб!
24
1
 
59
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ БОРБА, КЪДЕ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ???
23
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
конфискация и затвор за корумпетата
22
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Субектът е с логорея. Затова са го избрали господарите му, денонощно да дрънка глупости и лъжи пред публиката, доста му плащат за тази дейност.
21
1
 
63
 
! Отговори
Янко преди 5 години
Намери се кой да го каже.
20
1
 
63
 
! Отговори
Туй добре преди 5 години
Волята показхте! Ам борбата къде'й?
19
1
 
59
 
! Отговори
степан преди 5 години
Те всички депутати ми се струва ,че имат някаква здравословна причина но в тази цялата работа къде е институцията наЦацаров и някакви си антикорупционни комисии.
18
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се да не сте изяли всичкия Суджук щото само с кебапчета не става .Крадете на воля като за последно Щото само празни приказки 10 години само корупция.
17
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей този стана голям наглец!От 10 години всички реват че в тази агенция се вземат подкупи и никой не го интересува дали имаш или нямаш българско потекло а е важно да си платиш!Подавани са маса сигнали и жалби, списания и вестници в западна Европа пишат по темата че в странните им влизат джихадисти с български паспорти и Цецо 10 години се прави на ничул ни видял и сега изведнъж борец срещу корупцията! Смях!
16
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакайте, един по един ги хващайте. Много работа се натрупа. Нека се наредят на опашката за корупция.
15
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показвате единствено как се създава корупция, при вас всичко е корупция и сте се оплели като свински черва.Всички етажи във вашето управление е прогнило от корупция, показвате воля да се задържите във власта другото е празни приказки и пълни глупости които правите.
14
1
 
67
 
! Отговори
Bill C преди 5 години
Едно е да имаш воля, друго е да действаш и да има резултати. В България за съжаление резултати няма.
13
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имахте воля нямаше нямаше да имате пари да си купите 4 мандат
12
0
 
69
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Гнус ме е от този, още повече че именно той говори за корупция.Срам ме е че се нарича българин като нас-който с неговата партия крадът от нас бедните.
11
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тоя като го видя е достатъчен да ми развали целия ден.
10
0
 
66
 
! Отговори
Цвента Ц преди 5 години
***. НАЙ КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА ВЪВ ЕВРОПА. The most corrupt country in Europe.
9
0
 
69
 
! Отговори
Да напомня преди 5 години
Човекът на снимката е следствен.
8
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Цветанов е гьoнсурaт...