Цветанов за ДАБЧ: Показваме воля за борба с корупцията

Той настоя, че нямат различия с Патриотите по темата
31 окт 2018 14:52,
72
Цветанов за ДАБЧ: Показваме воля за борба с корупцията
Снимка: БТА

Държавата много ясно е показала политическата воля да се бори с корупцията със случая с Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/. Така коментира Цветан Цветанов скандала с Петър Харалампиев и исканата от ДПС оставка на Валери Симеонов заради случая.

"И Каракачанов, и Симеонов са били за това институциите да си свършат работата и всички тези сигнали за корупция да бъдат проверени. Има много ясно изразена политическа воля. Когато един вицепремиер не осуетява и подкрепя институциите да си свършат работата, смятате ли че това политическо дезертиране от проблема?", запита шефът на ПГ на ГЕРБ.

Още по темата

Той настоя и че нямат различия с коалиционните си партньори от "Обединени патриоти" по темата.

"Нямаме никакви различия държавата да изпълни своя ангажимент и да покажем, че държавата е по-силна от всеки, който иска да уронва нейния престиж", отсече Цветанов.

Той коментира и трудното събиране на кворум и закъснението с близо час на старта на днешното пленарно заседание, след като от БСП и ДПС не се регистрираха в залата. По думите му осигуряването на кворум може да се подобри с дисциплиниращи мерки.

"Разбира се, че говорим за предизвикателство и съм убеден, че с дисциплиниращите мерки ще можем да бъдем много по-консолидирани в парламентарните групи, които формираме парламентарното мнозинство. Надявам се, че все пак анжажиментът ще го изпълним и ще успеем да приемем важните закони", каза Цветанов.

Шефът на ПГ на ГЕРБ обясни и че някои от депутатите отсъстват по здравословни или лични причини, или пък са в командировки. С дисциплиниращите мерки обаче щели да ограничат отсъствията по лични причини.

"Има командировки, болнични, лични причини. Това са неща, които трябва да подобрим, за да могат колегите да присъстват, но понякога има и чисто човешки елемент, където не можем да бъдем толкова сурови, а трябва да бъдем хора преди всичко", заключи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Воля имали, таратанци. Тиквата от година близо им е казал, всеки да краде и да се отчита, но когато се разсмърди всеки си поема отговорността, няма никаква закрила както преди. Тоест ортаци са само на парата.
6
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато няма затворени с големи присъди, няма воля, г-н Цветанов
5
0
 
64
 
! Отговори
V преди 5 години
Цецо корумпето ли ще бори корупцията ?:))) Ми нали те са я гласували в парламента тази корупциона схема ? То там зависи дали ще има корупция .Ти като направиш такъв закона много ясно че ще има корупция . А Цв Цв който е световно известен като лицето на корупцията у бг кога ще ходи у затвора ???
4
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква воля да имат бе? Нали ако имаше, те сами трябваше да се тикнат в затвора? Може ли човек да разследва сам себе си? Очевидно не, затова избират удобни мишени, които не са от шайката и така отчитат дейност, че уж борят корупцията. Всъщност накрая почти всички са оправдани от съда и осъждат държавата в Страсбург, но това този физкултурник не му дреме - нали той не плаща обезщетението от джоба си
3
0
 
66
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Хахаха, толкова години крали, и сега като ги хванаха не било издънка, а борба с корупцията.
2
2
 
54
 
! Отговори
Баба Ванга преди 5 години
Началото на края.. , тия " патриоте" ще ви изядат главата г-н Цветанов ...Тоя път завинаги...
1
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Воля имате, ами действайте тогава..