Нинова: Бизнесът да не поставя условия на депутати!

Социалистите се събраха на горещо заседание
Обновена: 11 ное 2018 15:03 | 11 ное 2018 13:12, Петя Славова
45

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

"Ще се обърна към всички членове на НС на БСП с предложение да приемем декларация-обръщение към българските институции и граждани в защита на основни човешки права и свободи." Това обяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди заседанието на НС на БСП.

Тя добави, че президентът е прав като казва, че свободомислието се наказва. "То не само се наказва, а се тъпче. Потъпкват се основни човешки права и свободи, затова, днес ще се обърнем към всички български граждани и ще защитим тези права и свободи", категорична бе Нинова.

Още по темата

Тя коментира, че е недопустимо, в правова и демократична държава, бизнесът да поставя условия на депутати- да не изпълняват основните си правомощия - да искат информация и да се борят срещу корупцията. "Знаем, колко сте големи и силни, но има неща, които са по-силни и по-големи от всички нас - Конституцията и основните права на българските граждани", обърна се тя към Камарата на строителите .

Нинова заяви, че депутатите нито ще подадат оставки, нито ще спрат да ходят на работа. "Ние ще внесем отново подписката в АПИ, като ще се обърна към цялата група на "БСП за България", да го направим със 79 подписа. Елате и извадете 79 души заради това, че искаме истината и че се борим срещу евентуални корупционни практики. Заставаме всички заедно зад Елена Йончева, Георги Михайлов и колегите, които подписаха искане до АПИ за проверка на строителството на магистрали", каза още лидерът на левицата. Тя добави, че социалистите ще изпратят декларация и до европейските институции. 

"Вчера ГЕРБ открито оспориха Конституцията на Република България, като оспориха демократичния характер на служебно правителство, назначено президента", каза още Корнелия Нинова. Тя заяви, че Цветан Цветанов си е позволил да каже, че служебното правителство работи непрозрачно и едва ли не е заплаха за правовия ред в държавата. "Не пипайте основополагащите темели на българската държавност. Знаем, че ви е страх от служебен кабинет на Румен Радев, но това не е основание да оспорвате Конституцията", обърна се тя към ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: БСПАПИКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
22
 
22
 
! Отговори
хаха преди 5 години
МАЧКАЙ ГИ, НИНОВА!!!!!!!
23
17
 
28
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Че като сте депутати какво????Да не ви търсим отговорност за думите и делата........абе *** червена,ходи някъде да те .........
22
10
 
25
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
А важният въпрос все пак не е ли има ли Йончева офшорка и прани ли са пари оттам?
21
0
 
21
 
! Отговори
ник преди 5 години
Ще й повярвам когато предложи минимална заплата за депутатите
20
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами той бизнеса така е научен в България да командва депутатите и правителството, законите да са само в тяхна полза, а обикновения човек го изполват само на избори. Никаква демокрация няма у нас, тя е само на думи.
19
9
 
28
 
! Отговори
Ивелин преди 5 години
И каква е БСП +ДПС алтернативата? - Кифтета и куфарчета с пари, но само за изпитаните партийни БКП другари?! БСП са същите бездарни комунисти, които търсят пак да грабят народните пари! На такава плитка демагогия - вече сме яли попарата!
18
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гербавите:Няма по червен от вашия вожд и учител Боко, а ето и факти;Кой подари 48 000 000 лв на Гергов за дупката във Варна, грешни пари събрани от бедния български данъкоплатец, колкото ще получат и 2,5 млн пенсионери по Коледа ? А Гергов си ги взима сам подарени му от Борисов! Гергов е член на висшите ръководни структури на БСП.Интересно е че Нинова нарече това пладнешки грабеж и че тази сделка трябва да се даде на прокурор! Та кой е по червен а?!
17
5
 
8
 
! Отговори
До 12-13 преди 5 години
Не познахте - антигърбав е - а вие си починете - неделя е все пак - и оставете народът да си потърси правата
16
13
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Е, тъпо г-о-в-е-д-о е тая Нинова! Или се прави на умряла лисица! Мутренският бизнес ви държи яко и ви "субсидира" партийките, за да можете да сте там, в парламента умницо!
15
2
 
11
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Телян Беевски държи почти всички медии включително и тази- какво има да се чудим?
14
11
 
7
 
! Отговори
Адиос тиквачос! преди 5 години
Много ми се гледа този филм!
13
2
 
12
 
! Отговори
Атанас преди 5 години
До img456123Тъмно червен и про-турски е.
12
6
 
18
 
! Отговори
img456123 преди 5 години
Абе тоя сайт да не е червен? Ако е така да се мащам, че не обичам да псувам по цял ден.
11
4
 
8
 
! Отговори
Исти преди 5 години
С други думи- бизнесът не може да си присвоява привилегиите на Путин.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България са много малко истинските индустриалци и бизнесмени, всичко е червени и гербави олигарси.Олигарха е бизнесмен който получава печалба и протекция от страна на политици и държава. Без да смучат от държавата те фалират! Такива са всички фирми занимаващи се с магистрали, пътища и сканиране. Дори се знаят кои са на Пеевски, Борисов, Златев, Доган, Гергов, Божков, Домусчиев и т. н.
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм велика, аз съм богоизбрана, аз съм алтернатива никой не може да ми поставя условия, аз съм следващия фюрер. Бъ сЪ пЪ!
8
14
 
13
 
! Отговори
Руския преди 5 години
Нинова е корав боец!Не дава задна
7
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТова не е бизнесът това са мутрите на Борисов с държавните поръчки
6
8
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Поредната псевдо вътрешно-партийната борба на еврео-комунистическата партия БКП/БСП за независимост от червената олигархия...
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бизнесът може да поставя всякакви условия, работа на депутатите е да работят за бизнеса и за гражданите и да обсъждат условията и предложенията да а не би това да е отказ да си вършите работата за която ви е гласувано доверие.