Нинова: Бизнесът да не поставя условия на депутати!

Социалистите се събраха на горещо заседание
Обновена: 11 ное 2018 15:03 | 11 ное 2018 13:12, Петя Славова
45

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

"Ще се обърна към всички членове на НС на БСП с предложение да приемем декларация-обръщение към българските институции и граждани в защита на основни човешки права и свободи." Това обяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди заседанието на НС на БСП.

Тя добави, че президентът е прав като казва, че свободомислието се наказва. "То не само се наказва, а се тъпче. Потъпкват се основни човешки права и свободи, затова, днес ще се обърнем към всички български граждани и ще защитим тези права и свободи", категорична бе Нинова.

Още по темата

Тя коментира, че е недопустимо, в правова и демократична държава, бизнесът да поставя условия на депутати- да не изпълняват основните си правомощия - да искат информация и да се борят срещу корупцията. "Знаем, колко сте големи и силни, но има неща, които са по-силни и по-големи от всички нас - Конституцията и основните права на българските граждани", обърна се тя към Камарата на строителите .

Нинова заяви, че депутатите нито ще подадат оставки, нито ще спрат да ходят на работа. "Ние ще внесем отново подписката в АПИ, като ще се обърна към цялата група на "БСП за България", да го направим със 79 подписа. Елате и извадете 79 души заради това, че искаме истината и че се борим срещу евентуални корупционни практики. Заставаме всички заедно зад Елена Йончева, Георги Михайлов и колегите, които подписаха искане до АПИ за проверка на строителството на магистрали", каза още лидерът на левицата. Тя добави, че социалистите ще изпратят декларация и до европейските институции. 

"Вчера ГЕРБ открито оспориха Конституцията на Република България, като оспориха демократичния характер на служебно правителство, назначено президента", каза още Корнелия Нинова. Тя заяви, че Цветан Цветанов си е позволил да каже, че служебното правителство работи непрозрачно и едва ли не е заплаха за правовия ред в държавата. "Не пипайте основополагащите темели на българската държавност. Знаем, че ви е страх от служебен кабинет на Румен Радев, но това не е основание да оспорвате Конституцията", обърна се тя към ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: БСПАПИКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
1helk преди 5 години
Vai, vai...kornelia spasiava bg biznesa s izkustveno dishane usta v usta.... vai, vai...
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу комунистите!
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма бизнес в тая държава.Има само сива икономика на мошеници.Вижте кои стоят зад всички уж бизнесмени.Кой от тях е чист.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че бизнеса и лобистите са пределно сиви е ясно, но нека изясним още нещо. Нито Нинова, нито управляващата коалиция, която ще наречем за удобство ВИС-3, нито която и да е от другите слабокомпетентни и твърде престъпни калинки не може да казва на който и да е българин да не им поставя условия. Не сте абсолютни монарси или феодали и НЕ ВИ Е ДАДЕНО ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТЕ. Не бизнеса, а всеки българин има право да иска от вас и вие следва да изпълнявате, защото сте СЛУЖИТЕЛИ НА НАРОДА! Времето идва.
40
2
 
4
 
! Отговори
,,една мафия,, usa преди 5 години
да сивият бизнес да не поставя условия на нашите некорумпирани нс и мс,олигархията е виновна,за коя ,,Конституция работят,, за българските нормални безценни граждани или за външни ,,пипала,,
39
2
 
10
 
! Отговори
D преди 5 години
Хехехе, на тези по-долу все Нинова им виновна! Абе отворете си зър.келите и прочетете за какво говори тя! Ако сте корупционери, душмани и изедници... разбирам ви! Не сте от народа значи! Тогаз ви чака онова дето по турско го правеха хайдутите-народни закрилници! Наказваха душманите...знаете как!
38
8
 
11
 
! Отговори
КОЙ преди 5 години
Нинова - Решетникова , Гл. Прокурор те очаква скоро ,да отговаряш за далаверите и лъжите !!!!!
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКогато ограбиха здравната каса,управляваше Москов.Той направи врътката и с вредните ваксини.
36
11
 
10
 
! Отговори
168 преди 5 години
Гнусната крава Нинова ,от село Крушовица ,успешно закрива и изпраща в пенсия антибългарската престъпна партия БСП / БКП !!!!! БРАВО .....
35
9
 
23
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Ами да, страх ни е от служебен кабинет на резидента. Защото помним какви гллупости извърши Герджика. А следващият ще е още по-некадърен и отмъстителен.
34
2
 
24
 
! Отговори
Селянина с колелото преди 5 години
Може ли някой да ми обясни-да си легнеш комунист и сутринта да си демократ?Кръвта ли са сменили или духа.И от къде толкова синя кръв,при комунизма?
33
12
 
17
 
! Отговори
Олд мен преди 5 години
Та като стана дума за 79 депутати прогнозирам че след новите избори ще са 40-45 максимум.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мария 30Ти пътища ли асфалтираш?!Пътен работник ли си?
31
10
 
15
 
! Отговори
не сте строители! преди 5 години
До Анонимен 27Недейте изопачава чуждите думи, герберски ***!Не за обикновените строители иде реч. А за строителните компании, заграбили европари и обществени поръчки, които са отклонили средства.Вие, които се представяте за обикновени строители във форума, не сте никакви строителни работници. Вие сте чиновници на държавна хранилка.
30
16
 
22
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Г-жо Нинова, значи ли, че Вие искате да принудите бизнеса, тоест нас хилядите работещи, които ви плащаме депутатските заплати, да мълчим, когато някой депутат каже нещо обидно, или не вярно??? От кога, г-жо Нинова депутата е свещена крава? Де, гиди лъжливи, алчни и крадливи тунеядци, скоро, скоро ще грабнем сопите, и тогава ти, елена и останалите *** ще си получите заслуженото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27Какво общо имат обикновените строители работници с това че олигарсите ги карат да слагат сгурия вместо чакъл под магистралите?А икономистите милиони не се дават на работниците, а се делят с управляващите от Герб,дпс и БСП. *** се прегледай човече.
28
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До" гербавите"кой открадна 1.5млр.от здравната каса и ги навря незнайно къде?
27
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи за Нинова 250 хил. строители не са български граждани и не могат да търсят сметка от депутатите. На изборите ще го усети.
26
15
 
12
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До ха-ха. Може само да смачка на Боко топките след употреба.
25
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гербавото:А забравих за ДПСето добре че ми напомни. А ще ми кажеш ли кой подари на Доган Тец Варна и му обеща 35 млн безвъзмездно на година дори и централата въобще да не работи, май беше Борисов а? И след това забрани на всички медии да говорят за това, а гербавите депутати се правеха че нищо не знаят? Е това е мафия и това са олигарси, със защита от Бойко. А всички лобистки закони в ущърб на хората се гласуват от Дпс и герб. А кой продаде Булгартабак на Пеевски, пак Бойко, в момента раб