26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!

Вицепремиерът е депозирал оставката си в Министерски съвет
Обновена: 16 ное 2018 21:25 | 16 ное 2018 19:38,
750
26 дни протести след едни "уж болни деца": Валери Симеонов хвърли оставка!
Снимка: Булфото

Вицепремиерът Валери Симеонов хвърли оставка преди минутки. Той е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Оставката на вицепремиера идва след няколко седмици протести, предизвикани от изказването на Симеонов, с което той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

Още по темата

"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях", бяха точните думи на Валери Симеонов.

Решението за оставката му е взето от коалицията "Обединени патриоти". Цял следобед лидерите Красимир Каракачанов - на ВМРО, Волен Сидеров - на "Атака" и самият Валери Симеонов - на НФСБ, са заседавали по темата.

Валери Симеонов е роден 14 март 1955 г. в град Долни чифлик, област Варна в семейство на Симеон Балевски, военен (запасен полковник от армията) и учителка.

Завършва електроинженерство във ВМЕИ – София. Започва работа по разпределение като помощник технически ръководител в "Трансстрой", след това работи в отдела по реконструкции на Летище Бургас и в кораборемонтния завод "Драгни Недев".

Синдикален лидер на КТ "Подкрепа, един от основателите на СДС – Бургас.

През 1991 г. създава първата си частна фирма за монтаж на таксиметрови апарати, откъдето идват и средствата за старта на кабелната телевизионна мрежа в жилищен комплекс Меден рудник.

След местните избори през 2007 г. е избран от листата на партия "Атака" за председател на общинския съвет в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ, като става председател на общинския съвет.

През януари 2009 г. подава оставката си, заради гласуваното от мнозинството общински съветници решение да бъде изградена джамия в ж.к. Меден Рудник.

През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от "Атака" напуска партията, те посочват че "не припознават в действията на парламентарната група на Атака двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт". Оттогава прекъсва и контактите си със своя кумец Волен Сидеров.

На 17 май 2011 г. е сред тримата учредители на политическа партия "Национален фронт за спасение на България". През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти. Председател на ПГ на "Патриотичен фронт" в 43 Народно събрание.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се среща с Волен Сидеров за сближаване на позициите и заедно с ВМРО-БНД  участват с за обща кандидатура на трите партии за президентските избори през 2016 г.

На 4 май 2017 г. е избран за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика в третото правителство на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
588
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжалявам гърбави отреБки!Но все още се водим демократична страна и всеки има право да стачкува.Така че вашите забрани си ги заврете.....знаете къде и си заминавайте с вашият диктатор на майната си!
587
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към Кара качанов : Всекидневна излагация , 7-8 оставки , объркано поведение , много милиарди кражби ....... ! Край няма вашата стабилност , шкем.бак воеводо !
586
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В.С какъв им го набута на "майките" .Ако сега не се приберат на всички вече ще им е ясно че са платени.
585
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека се знае че Народът командва!
584
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички вън!Въобще НЕ ми е жал за слугите на Хунтата,които сега ще трябва да останат на улицата без хранилка от Мафията!Техният вой е мехлем за нормалните трудещи се хора!
583
15
 
11
 
! Отговори
Грип преди 5 години
Да счупим държавата за да може лузърите да начешат егото и да си избият комплексите.
582
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая майка дето най-много крякаше сега каза ,че пак ще е на протеста,не разбирам вече какво иска,иска депутатско място май!
581
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бързата кучкa слепи ги ражда - превод през 2018 - едни кресливи жени и деца уж болни. Айде нема нужда от искащи, трябва работещи хора!
580
12
 
15
 
! Отговори
Евгений преди 5 години
Не ми пука за кресливите жени с уж болни деца. Гледайте си ги вие, държавата не ви е мащеха. Жалки сте и отвратително прости.
579
12
 
7
 
! Отговори
Третомандатникът преди 5 години
Загубих поредния полезен ***! Господи, помагай поне тоя мандат да избутам. Плащам!!!
578
14
 
23
 
! Отговори
Блажо преди 5 години
Турците и *** клатят държавата. Първо с паспортите, после с майките, бензина. Гнус. И какво стана? За паспортите имаме арестуван висш чиновник, заради майките Валери си тръгна, а бензина поевтиня с 20 ст. И онези пак крякат. Правете си изводите. Всички на контрапротеста.
577
11
 
14
 
! Отговори
ДалаВалерка... преди 5 години
Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи. Да беше си мерил приказките, щеше да си кюташ на вицепремиерския пост до края *** мандата, ама пуста уста, изяде ти главата по най-балъшкия начин. Оттук насетне - по нанадолнището и право у гюбpeто! Дотук беше с кресливите уж патриотични маймунджулъци!
576
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка заради казана истина директно в очите, жалко, че сега няма кой да дразни тия платени ***. Аз пак ви го казвам : едни кресливи жени, с едни уж болни деца.
575
13
 
9
 
! Отговори
До 613 преди 5 години
Айде почна се. Първия който ще яде дървото.
574
14
 
7
 
! Отговори
Да си знаете преди 5 години
От тук насетне който шукне срещу властта ще си пати здраво. Търпението ни се изчерпа. Списъка с тези които плюят по форумите е готов.
573
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продавам зелени домати за трушия.
572
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете да крадете, бе гербави!Засрамете се!Не ви ли е срам от майките ви?
571
21
 
10
 
! Отговори
Свободен гражданин преди 5 години
Всички които призовават към протест -зад решетките. Още утре. Само така ще усетят какво означава силна държава и ще разберат защо цяла Европа се съобразява с Бойко и нашето правителство.
570
21
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Бойко е велик политик и държавник. Слава на ГЕРБ и Бойко.
569
11
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Мачкъй Боби, мачкъй!