Рано-рано от зарана, парламентът прие Марияна. Пи кафе и чака!

Бъдещият вицепремиер дойде при Патриотите още в 8:20 ч.
Обновена: 21 ное 2018 15:14 | 21 ное 2018 09:23, Камелия Цветанова
94

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Бъдещият вицепремиер Марияна Николова дойде в 8:20 ч. в сградата на парламента и веднага влезе в стаята на парламентарната група на "Обединени патриоти".

Още по темата

Там пи кафе с тях, а след това заедно с депутатите от НФСБ Валентин Касабов, Георги Колев и Християн Митев се отделиха, за да разговарят.

Официалното предложение Николова на наследи поста на хвърлилия оставка в петък Валери Симеонов беше направено вчера.

Досега тя беше началник на политическия му кабинет. Марияна Николова е адвокат по професия, вписана е в Софийската адвокатска колегия. Била е и държавен служител - заемала е различни експертни длъжности в администрацията.

Завършила е и Публична администрация и административни практики в СУ "Свети Климент Охридски", а също и Право на ЕС. Владее свободно френски и английски език.

Професионалният си път започва като адвокат. След това става юрисконсулт на "Топлофикация" АД. Работи на експертни длъжности в Министерството на държавната администрация и реформа. От 2009 година е главен юрисконсулт в Министерството на земеделието.

От 2014 година е член на Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие". През 2015 година работи като държавен експерт в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

От 2015 до 2017 година е ръководител на отдел "Договорно-правен и правна защита" в НЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
25
 
! Отговори
висок преди 5 години
Семейна? Съпруг деца? Мъжа ѝ работи ли като шофьор при Златев в Лукойл?
47
2
 
23
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 5 години
До АнонименЯ ше ти кажем, бе герой. "вписана е в Софийската адвокатска колегия.". Това НЕ Е ВЯРНО. Аз проверих, проверете и вие. Няма да намерите името й там. А щом лъже за това, за какво ли друго лъже мммм ?
46
3
 
14
 
! Отговори
кух звук преди 5 години
Народът си заслужава управлението. Опозиционните партийки, някога управали, изметени от пейзажа, искат Бойко да го няма. Какво правят за целта: БЕЗПРИНЦИПНО, заедно с бсп и дпс унищожават с всичко каквото(плюване протести..) могат ОП, специално Симеонов - понеже ГЕРБ е много голям залък! Така върви винаги в България - безпринципни дребни душици, нямащо сила за голям скок, ритат когото могат. По тази схема са унищожени всички сини отломки, дпс е вечно, вместо забранено, бсп/бкп е ненаказана за миналото си и герб е на власт безалтернативно. "Обединението прави силата" е кух звук.
45
0
 
28
 
! Отговори
аман-заман преди 5 години
Леле Боже, пародия е тази държава и всичките наши *** дебилни управляващи. Вече сме държавата на *** и корумпираните безмозъчни същества. Как се допуска тази идиотщина? Тази може за друго да става, ама за вице надали става? Смях и позор, резил за всички учили, образовани и възпитани хора. Похвално господа депутати. Вече минахте дъното, но ви се вижда края.
44
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 53Кое точно и е "калинката" или ти четеш само заглавието?
43
0
 
33
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Нещата в Бг не вървят надобре -- дори Полицията осъзнава това заради нежеланието на най онеправданите пешаци полицаи да бият народа -и те са бедни и жалки спрямо чиновниците в МВР седящи на топло- Ами с 10 000 пешака полицаи дали ще спрат хорските протести - Герб са под водата само че не го знаят- Ние сме разбита държава с етническо напрежение вече- поради ухажването на ромското съсловие от хитри политици- страна с голяма социална неправда беднотия и мизерия - Нещастие на всяка крачка
42
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още една калинка кацна в бардака
41
3
 
1
 
! Отговори
Tronald Dump преди 5 години
До НЕК АДМоже пък жена ти да поря, докато си бачкаш във фалиралия нек
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Адвокат, който после става юрисконсулт на "Топлофикация"...?Найс, кадърна ще е, няма начин!
39
0
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Владее свободно френски и английски език.---КОй знае как срича - ама тьй де - то и Бойко владее свободно няколко езика - по скоро няколко думи знае )) Тази е поредната алчна адвокатка в властта - а Честито ! - Касабов преди няколко дни нарече протестиращи мъже и жени в центъра на Бургас -- *** И ТЯХНИТЕ КИФЛИ пречат на движението !!
38
1
 
18
 
! Отговори
Св.БойкоБългароубиец преди 5 години
И 50 години аз ще управлявам България!А, вие, малки мишчици обратно по панелките, цър, цър!КАЗАХ!
37
0
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Amji dobra e be ... vi kazav vcera..... ama Bolgarinot-ADMINISTRATOR mi go obrisa komentarot
36
4
 
20
 
! Отговори
Руснака преди 5 години
Елементарна статия, написана, като художествено повествователен разказ. И Симеонов не е хвърлил оставката, народа я поиска, а после го принудиха, да я пусне, защото щеше да стане страшно. Има и защо...Колкото до, публичната администраторка, е извинете, ама тая държава, вече не е държава и няма силна централизирана власт, която да я управлява. Без сишна цетрализирана власт няма държава.
35
3
 
27
 
! Отговори
ТВ преди 5 години
Жените в парламента изглеждат ужасно, а колко ли пари са похарчили за външен вид и никаква полза. Излъчването им е на прости, арогантни и ограничени същества. Мъжете не правят изключение, но за жените това е отвратително. Направо ми се повдига като ги гледам, а какво остава да заговорят или пък да да уважавам, това която правят. Боже прости им, те не знаят какво правят!
34
1
 
12
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Нема да подавам оставка защото държавата ще се счупи без мене.
33
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ква оставка бе герб завинаги и до край
32
1
 
33
 
! Отговори
Един от народа преди 5 години
Откакто е влязъл в политиката Борисов РУШИ ПАРЛАМЕНТАРИЗМА И ДЕМОКРАЦИЯТА!Тотален рецидивист!
31
21
 
4
 
! Отговори
Коце преди 5 години
Бойко не требе да подава устафка щото после че дойде па Орешарски и че ни такова майката а па Бойко си е баш началник и е многу убичан от народо
30
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бокича да си стяга багажа, това наистина вече е подигравка с българския народ!
29
1
 
22
 
! Отговори
1000 лева преди 5 години
10 милиарда са си 10 милиарда.Какво тук значи някакво достойнство...