На базара за изтребители: Без натиск от никого, просто... реклама

Каракачанов се надява да не скочи цената на "стоката"
23 ное 2018 16:15,
112
На базара за изтребители: Без натиск от никого, просто... реклама
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че няма натиск кое предложение за нов изтребител да бъде избрано, тъй като има много ясна рамка какви са изискванията за самолетите.

Още по темата

"Не може да има натиск кой изтребител да се избере, защото има много ясна рамка, гласувана от Народното събрание. Цифрата е определена - 1,5 млрд., лева способностите на самолетите са много ясно посочени. Да кажеш, че американският самолет е най-добър - това е реклама, не натиск. Същото го казват и шведските колеги и италианците. Всеки си рекламира стоката", отсече той.

По думите му ако се стигне до хипотезата да бъде увеличена цената на самолетите, ще трябва процедурата да започне наново и да се загуби още една година.

"Би ми се искало цената да е надолу. Но ако възникне хипотезата да се увеличи цената, това означава, че трябва процедурата да започне отначало, защото парламентът е гласувал 1,5 млрд. за авиацията", обясни военният министър.

По въпроса със съмненията за нередности при изграждането на оградата по границата ни с Турция Каракачанов също се съгласи, че ако има доказателства, виновните трябва да понесат отговорността си.

Той обаче бе категоричен, че няма информация за нарушения при строителството на съоръжението и добави, че не познава нито един от тримата областни управители, които са провеждали процедурите.

Каракачанов отсече и че не се притеснява за имотната си декларация. Този отговор дойде след като Сотир Цацаров снощи каза, че прокуратурата ще направи проверка на финансовия министър Владислав Горанов заради луксозното жилище, което ползва безвъзмездно.

Вицепремиерът коментира и обвиненията на Корнелия Нинова, че е била следена от полицаи по време на посещенията си в Ямболско при хората, чиито животни бяха убити заради съмнения за чума. По думите му тя не е била преследвана, а патрулите са били там, за да следят да не се изнася заразеният добитък извън населените места.

"Двама полицаи са били с една патрулка, не са я следвали. Те бяха там. На практика тя ги следва, тя отива при тях!", заключи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои хора така и не разбраха, че Су-тата и Ф-15 са големи самолети, които не стават за България. Да не говорим, че в офертите за закупуване Су-та не са предвидени - шефовете от НАТО и САЩ са ни забранили, а ние сме послушни.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въпроса е ***, и той е - Къде Каракачанов иска да получи хубава къща за безвъзмездно ползване :) опциите са Стокхолм, Сиатъл или Мериленд
33
1
 
3
 
! Отговори
до шматка преди 5 години
Държавите, в които е на въоръжение Грипен са повече, отколкото държавите, в които са на въоръжение Рафал, Мираж, Юрофайтър, Ф-35 и т.н. Това означава ли, че Мираж, или Ф-35 са лоши?
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски щайги сУуу 35 требва да ЗАкупиме немедлено! Баба радка президентска ще литне от кеф!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18Не л.ъжи.Не се произвеждат за ам.армия защото те гледат към 5-то поколение.За износ се произвеждат.Не забравяй че едно от условията в търга е НОВИ
30
4
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 22Я изброй държавите в чийто ВВС е на въоръжение Грипен.Без тези които имат по няколко броя и ги използват за учебни.После аз ще ти наредя тези за които ф-16 е гръбнака на ВВСпп Ако не ме домързи че голямо ровене ще падне
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 години т.нар народни избранници не успяха да купят ЕДИН изтребител. Обсъждания, дискусии, експертни мнения и накрая НИЩО! Но какви изтребители, за спешната помощ няма дори хеликоптери, които струват няколко десетки млн.лева.Смях.
28
5
 
3
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 5 години
червените акънлии да не злобеят защото са като стъпкани фасове Какъвто и самолет да вземем ще е по добър от руските летящи ковчези дето нямат и една спечелена битка
27
3
 
3
 
! Отговори
Фатмак Грипенов преди 5 години
Ааа, не! Само не еф 16, поне така съм обещал на таварищ Решетников! Иначе Грипените освен за тренажори стават и да возя булката след като си пинем в някоя квартална кръчма след изнурителното обикаляне по моловете!
26
0
 
3
 
! Отговори
до25 преди 5 години
и какво точно са признали руснаците за Ф 16, че е изключително капризен самолет или....абсолютно ниска живучест..
25
1
 
3
 
! Отговори
:):) преди 5 години
Ф16 е като прекрасна торта сервирана на стар вестник, която не можеш да мръднеш щото вестника ще се скъса ,а нямаш и виличка и ръцете ти са вързани отзад. Тоест ще я изядеш но като пра.се...
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Ф16 и Грипен са НОВИ! Но ако искаме да имаме сериозна бойна авиация самолета трябва да е Ф! Дори руснаците признават американското превъзходство във въздуха. Грипен са добри за тренажори
23
4
 
3
 
! Отговори
Фатмак Грипенов преди 5 години
Трябва немедлено да закупим Грипените, че ми отиде обещаната комисионна, а и така ще задоволя таварищите в истинския и преносен смисъл!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щведските Грипени са много по-добри от старите американски щайги Ф-16!!!
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
F-16 са едни щайги, не стават за нищо!!!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Toja debelak kolko partii smeni no sega e na bogat i ustat
19
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще си купиме пак руски бок луци през БеларуС и путин ще е доволен от робската си задунайска губерния. Да живее руското робство!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност е точно обратното - Ф-16 са втора употреба /не се произвеждат от доста години/, а Грипен-ите са нови. Защо Грипен? Евтини, малки, нови, излитат и кацат отвсякъде, нямат нужда от допълнителна инфраструктура. За Ф-16 трябва да се изгражда инфраструктура, защото в момента могат да оперират само от Граф Игнатиево. Ако политиците не се бяха правили на луди, днес щяхме да имаме половин ескадрила нови Грипен-чета.
17
0
 
6
 
! Отговори
saki преди 5 години
този т о л у п на снимката ако седне в който и да е изтребител, дори най модерния, няма да може да излети ,ако ще и с още два двигателя да е.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Горанов апартамента му е от кръсника му, на Цв.Цв. амартаментите му са от тъща му, на Боко острова му е от баджанак му, а милиардите от делечния му барчед Билл Гейтс.