Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!

Не било важно обаче какво иска тя, а дали обществото има нужда от него
Обновена: 15 дек 2018 21:10 | 15 дек 2018 21:05,
231
Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съпругата на президента Десислава Радева призна в телевизионно интервю, че предпочита Румен Радев да няма втори мандат като държавен глава.

Още по темата

"На мен не ми се иска. Ако щеш ми вярвай, по средата на мандата не ми се иска и първи. Наскоро си говорехме и му казах: Ако знаех какво ще е, нямаше да се съглася. В случая не е важно какво искам аз, а той и дали обществото ще има нужда от него за още един мандат.", каза Радева пред Мартин Карбовски в предаването му по bTV.

Тя коментира, че има предимства в това да бъде съпруга на президента, но има повече недостатъци.

"Предимства да си съпруга на президента има, защото се срещам с интересни хора. Посещавам наистина забележителни места - на първи януари бях на ежегодния Новогодишен концерт на Виенската филхармония. Получих автограф от Рикардо Мути. Бях в Болшой театър - една от мечтите ми. Недостатъците обаче са повече от предимствата, защото си губиш свободата, анонимността", каза тя.

Радева призна и че като семейство Радеви са щастливи, но не знае дали са щастливи като президент и съпругата на президента.

"Щастливи сме като Румен и Десислава Радеви, не знам дали сме щастливи като президент и съпругата на президента, защото тази негова позиция доста изкривява отношенията в семейството. Вече нямаме време да седнем да говорим. По време на предизборната му кампания го подкрепях през цялото време", каза тя.

Десислава Радева призна и че през последните две години, откакто е в тази нова роля, е станала по-тъжна.

"Хората отвикнаха с женско присъствие до президента. За жалост последните 5 години не го видяхме. Получих страшно много критики, че имам кабинет в президентството, да, имам. Такива кабинети са имали и другите съпруги на президентите. Охрана от НСО - да, имам. Такива охрани са имали и другите президентши. На мен в момента ми се налага да променям нагласите на хората, което е много трудно", добави тя.

Тя коментира и случая през февруари, когато служители на жандармерията спряха за проверка автомобила на НСО, в който тя се вози. По думите й не е ясно какво е предизвикало проверката, а темата била представена провокативно в медиите.

Радева обясни и че няма помощници в резиденция "Калина", в която живее президентското семейство. Тя настоя и че за всички нейни тоалети, прически и грим се плаща от семейния бюджет, който пък се формирал единствено от заплатата на президента.

За себе си Радева разказа, че е един нормален човек, обикновена жена, майка и съпруга.

В София дошла 1989 година, искала да кандидатства журналистика, но се отказала от мечтата си.

"Майка ми ми намери работа в единствената в България рибоконсервна фабрика. На 19 години всичко ми миришеше на риба, животът ми миришеше на риба. Циганите ме учеха да играя кючек. След много учене една циганка ми каза: "Нищо няма да стане от теб", разкри Радева.

"Със Слави Трифонов се познаваме от 90-та година от Студентски град. Доведе го моята съквартирантка, която се връщаше от купон. В 3 през нощта Слави започна да свири на виола в стаята. Впоследствие исках да емигрирам от България, а той беше човекът, който ме убеждаваше да не емигрирам", разказа още първата дама.

С Румен Радев пък се познавали вече от 31 години.

"Работех като манекенка и с Румен се запознахме на едно мое ревю. Беше 8-ми декември. Той явно е бил впечатлен от мен, отишъл е в агенцията, в която работех, да ме търси, разбрал е къде уча. Намери ме пред училище и ми каза "Дължиш ми един танц", разказа още тя.

Десислава Радева обаче призна, че голямата любов на Румен Радев са изтребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
16
 
18
 
! Отговори
Прверявващ преди 5 години
Лицето и говори за властолюбие. Арогантността и сигурно е наследена от произхода и, когато обществото беше разделено на богоизбрани некадърници и всички останали. Със сигурноост и се иска и първи и втори и n-ти. Като се под внимание дискретните и срещи с Росен Карадимов, очевидно е част от новата схема на Лавров за България - преход към президентска форма на управление под контрола на Москва.
126
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви е проблем,че сме най-бедната страна в Европа.Че вече 10 години една шайка ограбва труда ни и богатее на наш гръб.Че вашите родители си броят стотинките и някои умират от глад и студ.Че им подхвърлят трохички за празниците,като за бог да прости.Обаче ви е проблем президентското семейство,което харчи лични пари за лични нужди,ВИЕ!ВИЕ сте част от проблема на тази държава,защото подкрепяте едно корумпирано и вредно за държавата управление.
125
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах ги в Тубата при посещенията им в чужбина,справят се отлично и като дъжание и като етикет и всякак!Симпатяги!
124
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се защо герберските *** още от сега са се напънали да свалят президента,като има много време до следващите избори,които той пак ще спечели.Злобата ви няма да помогне на ГЕРБ,само още повече ще ни отврати от тази партия.Но щом плащат добре,плюйте,никой не ви пречи.
123
15
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Тази започна да прекалява с медийните изяви. Вярно, че по-добре да има жена до президента, отколкото да няма като при предишното нещо дето беше президент. Но в България няма официална длъжност "първа дама" като в САЩ. От едната крайност отидохме в другата. По-сдържано трябва и да не насочва чак толкова вниманието към себе си. Достатъчни са ни гербаджийските манипулации, че и тя да дискредитира президентската институция. Радев далеч не е перфектен, но към момента е единствената опозиция на ГЕРБ.
122
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз видях една изключително симпатична и нормална жена. Не била умна, нищо не завършила, дъра-бъра... Ами не всички са висшисти и интелектуалци, няма изискване към съпругата на президента да е. Беше права, че когато отиват някъде, представят България и признайте, че изглеждат впечатляващо добре. Колкото и да не искат някои да го признаят, хората я харесват!
121
22
 
26
 
! Отговори
Най-най преди 5 години
Случихме на най-тъпият президент досега...Погледни жена му па си прави извода за акъла му. Накъде върви България с такива невежи политици.
120
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечкатааааа,надявам се,че ти не си бившата му жена.А ако си,развел се е с теб по някакви причини,които само вие си знаете.Хиляди хора се развеждат ежедневно и това не е проблем за другите.Ако те е яд,че не си на нейното място,това е друг въпрос.
119
7
 
16
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Няма как Деси да ви оправи, сами трябва да се оправяте.
118
29
 
19
 
! Отговори
да преди 5 години
Цяла България е зад своя президент !!!!Румен Радев е първия ИСТИНСКИ президент в историята на България !!!Имитациите преди него не се броят !!!!
117
14
 
21
 
! Отговори
да преди 5 години
някой може ли да каже защо бившата съпруга на недоразумението Плевнелиев от срам по време на целия му мандат не се яви и на едно публично място с него ???въпросът в риторичен..отговорът е ясен..от срам !!!има държави с президенти мъже, има държави и с президенти жени..е, с Плевнелиев България беше с безполов президент !!!
116
21
 
11
 
! Отговори
да преди 5 години
цяла България е зад своя президент !!!Румен Падев е първия ИСТИНСКИ президент в историята на България-други не е имало !!!имитациите преди него не се броят
115
5
 
26
 
! Отговори
До149 преди 5 години
А Цецка Цачева национално богатство ли е,та я охранява НСО и ходи с шестима гардове на фризьор.А министрите национално богатство ли са,та ги возят с държавни коли?А депутатите?И те ли са нац.ни богатство?Айде,моля ви се!
114
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дааа, да махнем "термина" вие...каза съпругата на президента Радев. Да продължаваме, ли? Нямам обяснение за сервилното поведение на Карбовски. Кандидатствала тук и там, нищо не завършила успешно, но разбрала призванието си - съпруга на депутат, съпруга на президент. И това никак не е малко в житейската класация на средностатистическия българин.
113
1
 
6
 
! Отговори
До 149 преди 5 години
Ами да не гладуват,бе.Който е учил и не е мързелив,не гладува.
112
4
 
7
 
! Отговори
терора над Деси преди 5 години
Имаше спиране на светофар, зад нас беше бус на жандармерията, от който слязоха тежко въоръжени шест момчета с бронежилетки и автомати. Обиколиха колата, аз стоях вътре и не знаех какво се случва. Тогава излезе момичето от НСО, за да се легитимира. В момента,в който той излезе, те отвориха вратата на шофьора и започнаха едва ли не да го хващат за ревера. Той се легитимира с карта. Аз стоях вътре и бях ни жива, ни умряла, спомня си първата дама.Радева беше категорична,че не се е случв
111
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да се напъват герберските ***,Деси и Радев са ни по-симпатични от лъжливите и крадливи гербери!
110
6
 
12
 
! Отговори
Де е Деса ? преди 5 години
Кротко кара "Мерцедес"-а...
109
11
 
18
 
! Отговори
Радев угрижен преди 5 години
Радев разкарай Деса Мерцедеса ,че ще те пързулне и тебе по нанадолнището както е тръгнало!
108
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена как не разбра, че щом се появи изтърсва глупости и ни става тъжно за нейното ниско ниво интелигентност и високо ниво самовлюбеност.