Премиерът Борисов посрещна руския си колега Дмитрий Медведев

Руският премиер е на двудневно посещение у нас
Обновена: 4 мар 2019 15:34 | 4 мар 2019 14:54, Анисия Иванова
175

Снимка: Reuters

Започна церемонията по официалното посрещане на председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев на площад "Св. Александър Невски". Министър-председателят Бойко Борисов посрещна руския си колега. Визитата е по покана на Бойко Борисов.
Още по темата

Медведев пристигна на официално двудневно посещение у нас ден след националния празник 3 март. Това е втората визита на руския премиер в България след идването му през 2008 г. като част от делегацията на президента Владимир Путин.

В посрещането участваха и вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, енергийният министър Теменужка Петкова и социалният министър Бисер Петков. На церемонията присъства и президентът на "Газпром" Алексей Милер.

Председателят на правителството на Руската федерация поднесе венец пред Паметника на незнайния воин.
След церемонията по официалното посрещане на руската делегация Медведев и Борисов ще проведат разговор на "четири очи" в Министерски съвет, последван от пленарна среща на двете делегации.  В програма на руския премиер е предвидена и среща на "четири очи“ с президента Румен Радев.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

През втория ден от посещението на Медведев в София - 5 март, двамата с премиера Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, някои, които са по двеста кила живеят добре в България, обаче какво да кажат тия които са по петдесет кила?
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 131 Първа частна банда, Агробизнесбанк, ЧЗИБ, Кристалбанк, Балканбанк, Бизнес банк и други финансови пирамиди са създадени по време на управлението на Димитър Попов с благословията на парламента, финасирани от ДСК по времето на Филип Димитров, а КТБ е отроче на Костов и се спомина по времето на Борисов
119
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кой ли не ме е лъгалПо- малко зло ли е да фалират всички банки както стана 3-4 пъти при управленията на БСП?
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 124 Най-голямото ограбване беше не масовата приватизация на Виденов, а КАСОВАТА приватизация на КостоВ. Недей да увърташ и шикалкавиш като представител на най-древната професия. Аз от масовата приватизация взех десет акции от хотел Шератон, ако това ти говори нещо. Аман от неграмотни в този сайт
117
2
 
5
 
! Отговори
БГ днес преди 5 години
дай пари...дай пари... дай пари....дай пари....
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 127много интересно
115
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез руснаци явно голям глад ги гони. И Медведев и Путин все дребни, ниски, слаби....Я гледайте нашия евроатлантик е поне 200 кила. Това е доказателство че в България вече се живее добре.
114
0
 
5
 
! Отговори
няма проблем преди 5 години
До Анонимен "Руснаците ВЪН от България !!!!!!!!!!!!!!!"не се притеснявайте моля...в америка ви очакват
113
1
 
7
 
! Отговори
руски гном преди 5 години
До Анонимен ББ прилича на чувал със ...
112
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кой ли не ме е лъгалТи май си забравил или понеже ди долен комунист не говориш за най-голямото разграбване в 1300 годишната история на България наречено "Масова приватизация" извършено от БСП и Жан Виденов.Пазиш ли си боновата книжка, червено недоносче?
111
9
 
10
 
! Отговори
Кой ли не ме е лъгал преди 5 години
За кого ли не съм гласувал и кой ли не ме е лъгал?И ЗАЩО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП СЕГА?Такова разграбване и крадене като сегашното може да се охарактеризира само с разграбването по времето на Иван Костов. Но сега, при Бойко Методиев Борисов е НЕОПИСУЕМО.И затова ще избера ПО-МАЛКАТА беда: Ще гласувам за БСП.Но!Но, ВСИЧКИ айдуци разграбвали България, трябва да са в кауша.ВСИЧКИ!За това: ПО-МАЛКОТО ЗЛО - БСП!
110
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е дошъл да налага руски интереси. Дошъл е да налага еврейски интереси.
109
2
 
6
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Добра стойка!Браво.
108
9
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
До Анонимен 116 За олигарсите в Русия разбрахме. А за бедните по селата дето живеят в коптори и се изхранват с лов и риболов нещо да кажеш?У нас няма такава категория трапери.
107
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя руски гном е дошъл да налага руските интереси.
106
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако пак не защитите българските интереси,ще гласуваме за АБВ,за да знаем със сигурност,че няма да ни развалят сделките!
105
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците ВЪН от България !!!!!!!!!!!!!!!
104
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 93 Не ни трябват бедните руски мужициКакво ти разбира празната глава, бе, ***, че се правиш на професор. В Русия са едни от най-големите богатства в света. Техните олигарси имат по 20-30 милиарда долара - нашите олигарси са въшльовци в сравнение с тях;В Русия има богата класа от предприемачи, менаджери, държавни чиновници, които се къпят в лукс. Висококвалифицираните работници, работниците в нефто-газовия отрасъл, в строителството на север не падат под заплати от 1000 долара. Около 10 милона руснаци всяка година ходят на почивки в чужбина.
103
11
 
15
 
! Отговори
Набират се Гербери. преди 5 години
Набирам *** за работа към ГЕРБ. Изисквания: 1.Не е нужно да можете, да мислите; 2.Цвъки Цветанов ви изпраща предварително написани коментари от типа-"Бойко е велик демократ, Банов е набеден, а кмета на Пловдив е невинен ; 3.Плаща се по 5 стотинки на коментар, ако се справяте с лъжите след 6 месеца ви се увеличават стотинките.
102
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от СеверозападаНали това ти писах,не се допуска развитие на българки фирми,почти всички са чужди лобита!А земеделието е окупирано от няколко фирми,включително и герберите.развалянето на ТКЗСтата беше голяма грешка,в Чехия ги преобразуваха в кооперативи и не са в ръцете на олигарси.Те една елементарна престъпност по селата не спират,та камо ли да се грижат за дребите селски стопани или им отпускат пари за техника.Садят правилните фирми и не произвеждат за страната,само взимат субсидии