Премиерът Борисов посрещна руския си колега Дмитрий Медведев

Руският премиер е на двудневно посещение у нас
Обновена: 4 мар 2019 15:34 | 4 мар 2019 14:54, Анисия Иванова
175

Снимка: Reuters

Започна церемонията по официалното посрещане на председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев на площад "Св. Александър Невски". Министър-председателят Бойко Борисов посрещна руския си колега. Визитата е по покана на Бойко Борисов.
Още по темата

Медведев пристигна на официално двудневно посещение у нас ден след националния празник 3 март. Това е втората визита на руския премиер в България след идването му през 2008 г. като част от делегацията на президента Владимир Путин.

В посрещането участваха и вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, енергийният министър Теменужка Петкова и социалният министър Бисер Петков. На церемонията присъства и президентът на "Газпром" Алексей Милер.

Председателят на правителството на Руската федерация поднесе венец пред Паметника на незнайния воин.
След церемонията по официалното посрещане на руската делегация Медведев и Борисов ще проведат разговор на "четири очи" в Министерски съвет, последван от пленарна среща на двете делегации.  В програма на руския премиер е предвидена и среща на "четири очи“ с президента Румен Радев.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

През втория ден от посещението на Медведев в София - 5 март, двамата с премиера Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оръжието да си нарежем Пасито го обеща кога влезнахме в НАТО.С ОТВАРЯНЕТО НА ОЧИТЕ ЗАПОЧВАТ ЛЪЖИТЕ.Как вървят? По 10 лева на лъжа? Цецо е стиснат.
80
5
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
В момента разговарят.Сигурно-на англииски.
79
12
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 5 години
През 1990 те руснаците хитро ни накараха да си нарежем оръжието защото щеше да има 100 годишен мир и нямаше нужда от въоръжение по техните граници. Като се съкратят военнните разходи, парите щяха да отидат при пенсионерите. И така, всички щяхме да се прегърнем и . . .И сега кво стана? Вместо да купуваме от матушка, българите се запънахме и започнахме да купуваме от Запада.Затова, сега мечо ще издърпа ушите на пРезидента.
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашата каца с лой.Как пък веднъж не застана нормално.
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевНе ме интересува дали е ционистка провинция Русия,важното е,хората и българските фирми да могат да търгуват свободно на руския пазар и с руснаците,където има много хляб!Не виждате ли,че в България са само чужди лобита,а много заводи и български фирми затвориха,след като Костов спря официално търговията с Русия,загубихме руския и азиатски пазар.Сега всички стоки в България са чужди,дават ни и по-малко субсидии,а и те не отиват в бизнеса,а в ръцете на бандити от управляващата клика,м
76
7
 
4
 
! Отговори
пишещ преди 5 години
Дано Бойко постави въпроса за достойното заплащане на Mypзилкитe защото вече не се издържа. И да ни плащат поне 50% от пенсионното и здравните осигуровки. Защото с тези скачащи цени на тока и горивата вече не се издържа.
75
3
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Ако бяхме неутрални, и си отстоявахме неутралитета, щяха да ни молят да влезем в ЕС и Нато, но, както винаги, политиците пропиляха с капка мастило това, за което са гинели поколения Българи, по фронтовете, и по-късно-строейки за децата и внуците си държава.Но, уважаеми политици-да сте виждали катафалка с ремарке? Да занесе всичко със себе си този, който е грабил цял живот? Няма и да видите, а потомците ви, по правило-глезени и некадърни, ще разсипят всичко по бързо, отколкото сте грабили вие.
74
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се провалиш,ще гласуваме за АБВ,поне да знаем,че няма да развалят сделки и да губят фирмите от спирането на търговията с Русия!
73
2
 
11
 
! Отговори
трудящ се преди 5 години
По едно време щяхме да ползваме турбините на Козлодуй на газ, ама после се оказа че не става. На кого му пука, българите вече нарязоха блоковете. Сега щото са бедни, ще си купят още една атомна електроцентрала. Пък после може и нея да ги накараме да я нарежат. Оборот да става и паричен поток да има.
72
4
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До ВасилевПоздравления за последния ти пост!
71
5
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До До СеверозападаНещо за Белене да кажеш, за Уестингхаус, за делата, неустойките? Или и за това е виновен Шрьодер? За Южния поток и пропуснатите ползи, за това, че сме "незаобиколим фактор" няма да питам.
70
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е ние да се откажем от договора си до 2030 г за транцит на руска газ на стойност един милиард долаа и да вложим 2 милиарда долара в изграждането на Турски поток през България. Това ,според резидента Радев е материализиране на договорите. Вервеате ми, ще го направим и Баце ще се гордее с това.
69
4
 
4
 
! Отговори
До Северозапада преди 5 години
Жената на Шрьодер беше активист на Зелените в Германия с които управляваше Шрьодер.Те, зелените направиха истерията с ядрените електроцентрали и Германия затвори 70 реактора. Целта беше да направят строящия се газопровод печеливш и доставките на газ необходими. След това Шрьодер зае длъжността на политически консултант в Газпром с един милион евро заплата.За влизането на България в ЕС условието на Германия беше да затворим нашите.Ние ги затворихме, а Шрьодер взе заплатата.
68
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Н снимка 1 Медведев обяснява на балканския си васал, че данък Русия за България се вдига от 1 милиард евро на 2 милиарда на година.
67
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Монголският хан бил много нисък...
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до сите дхидни демократе...бе що чичо Сам тоест Бай Дончо гладни ви държат...да щото гладно п.се много лае. Аде лайте ,кокалче след малко....
65
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 74Тъпчо, по нищо не се различаваш от рудовия мужик, същата липса на умствен багаж и капацитет.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колко храна за шайката измислени демократи тип Сашо Дебелее и Ивчо Ижето...... Е но после ще има обекти за протестърите, я върху тръбата с газа я на някой манометър в АЕЦ Белене....жалки са миличките.
63
4
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Медведев ще набие Радев, а Деса ще я оножжда пиянски."---Да, така е-срам, срам....Друго си е да те *** на трезво кмета на Симитли, или американския посланник.
62
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами ако Бойко договори да си вземем от Урина земите населени с безарабийски българи та до Одес, ко лошо има в това на един по късен етап цяла Молдова да стане Молдория