Медведев в България - много приказки, а конкретиката?

Русия хитро конструирала ЕС като трета страна в темата "Балкан"
Обновена: 5 мар 2019 21:28 | 5 мар 2019 20:51, Камелия Цветанова
155
Медведев в България - много приказки, а конкретиката?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приключи официалното посещение на руския премиер Дмитрий Медведев в България. Все по-малка е вероятността да има нов транзитен газопровод от турската до сръбската граница. "Газпром" се отказа от участие в газов хъб "Балкан".
Още по темата
"Знаците на визитата бяха няколко. Путин беше в Сърбия, но не дойде в България. Това означава нещо на дипломатически език. Това не е драма, тъй като е достатъчно значимо посещението на руския премиер. Политиците ни трябва да разчетат тези ходове. Важно е какво се каза. Обсъди се енергетиката, но не и политиката. Разговорът беше изцяло на икономическа тематика. Има немалко политически въпроси, които трябва да обсъдим с Русия. Нищо ново не се каза, нищо конкретно – само приказки", отбеляза лидерът на партия "Народен съюз" Румен Йончев в "Денят ON AIR".

Според гостa Русия хитро конструира ЕС като трета страна в темата за газовия хъб "Балкан".

"Не може да питаме Брюксел дали можем да строим или не. Държавниците ни трябваше да водят разговорите с Русия като представител на ЕС. България не бива да търси одобрението на всички, трябва да бъде активна членка на ЕС. Имаме разминаваме в геополитическия диалог. Дипломацията ни допусна грешка", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на туризма Йончев отбеляза, че Борисов и Медведев малко могат да направят, за да подобрят ситуацията.

"Туризмът е изключително частен бизнес, който държавите трудно могат да направляват", посочи още той.

С Русия не можем да правим само бизнес без политика, изтъкна лидерът на "Народен съюз" за финал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Борисов, руските туристи са на 5-то място сред туристите в България. Кога вашето правителство ще поеме ангажимент да плаща за транспорта на туристите от Румъния, Гърция, Македония и Германия които са преди руските туристи в класацията?
53
8
 
9
 
! Отговори
Киро преди 5 години
От ЕС няма полза само вреда! Колкото и да искаме да привлечем Газпром те ни казаха открито искаме гаранции от Еврокомисията! Излиза че няма никаква полза от БГ правителство и парламент-заповядват ни директно от Брюксел. Тоест на Бг не и трябват депутати хрантутници и правителство понеже важните решения не зависят от Тях. Има два пътя уволняваме депутатите и правителството и слушаме европейските или излизаме от ЕС и водим своя политика. ИЛи пък купуваме американски втечнен газ на тройна цена!
52
6
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 52: Борисов пое ангажимент? Вярва ли някой в това. Днес той вече не помни какво е приказвал вчера. Това, което оня ден говореше за АЕЦ Белене го е говорил и преди осем години и след това се завъртя на 180 градуса. От Уикилийкс изтече информацията за доклада на Н. Младенов за спиране на строителството на АЕЦ Белене и отговора на Хилари Клинтън: "Добра новина". И сега вече Медведев иска сигурни гаранции.
51
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С издаването на електронни визи за руснаци на практика в България ще се напълни с игиловци с руски паспорти и агенти на ГРУ под фалшиви самоличности заредени с мускали с Новичок. Също така тези руски граждани ще позват евтин транспорт заплащан от българския бюджет за превоза на мускалите. Да ви е честита вечната дружба с Русия още веднъж драги съотечественици.
50
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До ognyanz 51: Не използвай псевдонима ми, за п'ростотии ще си измислиш друг.
49
6
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Изтребители винаги ще дойдат,важно е ГАЗ да идва редовно !!!
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм съгласен че няма полза от срещата Борисов Медведев. Полза има но тя е само за руската страна. Борисов пое ангажимент да плаща за извозването на скъпоценните руски туристи до България, също пое ангажимент да издава на практика безконтролно визи на руснаци на символични цени. Борисов пое ангажимент също да помисли за премахването на валутния борд или обвързването на лева с китайския юан за да е евтино на скъпоценните руски туристи. Интересно защо Борисов не плаща за превоза на други туристи
47
6
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Азиатски пинизи: Просташко натякване? И защо да вярват, че ние можем сами да вземаме решения, като знаят какво стана с Южен поток? Ние спираме строителството и питаме Брюксел можем ли да продължим с някои дейности. Отговор няма. Така на руснаците им писна и Путин каза: край на проекта.Запитвате ли се защо Медведев дойде на 4-ти март а не на 3-ти. Руснаците вече не искат да участват в демонстрации на "братска дружба", защото не ни вярват. И това го дължим на Бойко.
46
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен46А какво искаш да зависи от вас - крадливите селяци?На какво си способен, та искаш да зависи нещо от тебе?
45
13
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
От къде на къде с наши пари ще се стои сръбска тръба, та сърбите да получават руски газ? Аман от ***!!! Бойко аут!
44
1
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Няма да има никакъв поток, нито Белене!!! Бойко да се взима торбата и да се пръждосва! Тръгна пак най - дребните фирми да тормози. Ще вземе на босия опинците!
43
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТО СИ Е ИСТИНА - ОТ НАС НИЩО НЕ ЗАВИСИ.ЗАВИСИ ОТ ГОСПОДАРИТЕ В БРЮКСЕЛ И ВАШИНГТОН.
42
26
 
10
 
! Отговори
Азиатски пинизи преди 5 години
Това просташко натякване от страна на руснаците как, един вид, не си струва да се говори с нас понеже не нищо не зависи - това е тактика за ***, прави силно впечатление на комплексарите, русофилите-еврофоби и хората без грам достоинство! В този свят на team work всички се договарят помежду си за да са по-силни заедно. В съветския блок ВЪОБЩЕ НЯМАХМЕ ДУМАТА, те се изп***рдяваха ние се на$ирахме - така беше. А сега ни се подиграват открито с надеждата пак да подскачаме около тях. Азиатски пинизи.
41
5
 
22
 
! Отговори
комитата преди 5 години
С Южен поток изядоха един втори път няма д а има -никой ни няма доверие а това е голям бизнес с големи инвестиции-БГ не е Германия
40
15
 
6
 
! Отговори
ДСБ-ИСТИНСКАТА ДЯСНА преди 5 години
САМО ЗА 1ЧАС ОТ НАШЕТО ГЛАСУВАНЕ ПРОТИВ ПАРЛАМЕНТА Е 11 СА ПРОТИВ ПАРЛАМЕНТА,А САМО 2 ГЛАСА ЗА ПАРЛАМЕНТА,КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЕАНТИКОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА И КОМУНИСТИТЕ НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС,А ПЪК НАЙ-МАЛКОТО ДА СА В УПРАВЛЕНИЕТО.СПРЕ ЛИ СЕ ФАЛШИФИКАЦИЯТА И КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ,ДА ЗНАЕТЕ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СПАСИ ОТ 30 ГОДИШНАТААНТИБЪЛГАРСКА КОМУНИСТИЧЕСКА АГОНИЯ!
39
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен39 Прав ти път,всички отиват на запад,включително и руснаците драпат за натам.
38
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов сам си простреля крака,докато договаря руски,бойни самолети,уж, ремонт,а лилипутът заговори и за нови руски кофи и скъпи руски тръбопроводи,няма да спечели избори повече.Докога ще плащаме на Сърбия-сега с наши пари тръбопровод ще им строят руснаците!?Май,дисциплинирани в НАТО,сме само на думи.Кой дава право на Борисов да си играе с евроатлантическата ориентация на България?
37
4
 
27
 
! Отговори
Xa ха преди 5 години
Вижте само Физиономията на Медведев ! Гъбарка се през цялото време с тюфлека както си иска !
36
26
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Браво на Бойко. Направи това което никой друг не искаше. Сега ще си пътувам Русия - България с кола. Само за него ще гласувам. Комунистите са мъртви.
35
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙТО Е СРЕЩУ ДНЕШНИЯ ПАРЛАМЕНТ ДА НАТИСНЕ ОК.