След визитата на Медведев: Пропуснахме големите теми

Нямаше подписани документи за Турски поток, АЕЦ Белене...
Обновена: 10 мар 2019 13:18 | 10 мар 2019 13:13, Екип на Bloomberg
98
След визитата на Медведев: Пропуснахме големите теми
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няколко са положителните новини, последвали посещението на Дмитрий Медведев у нас – спогодбата за туризма и осъвременяването на социалното законодателство. Но по големите теми като атомната централа и продължението на Турски поток нямаше подписани документи. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Димитър Гърдев, дипломат и международен анализатор.

Русия е държава, която на ниво министър председател и президент не прави посещения без реални договори, каза той в предаването Клуб Investor.

Още по темата

Според него съставът на руската делегация е подбран с очаквания за по-сериозни междуправителствени разговори. Но истинският повод за посещението според анализатора не е реализиран, ако се съди по изявленията след визитата.

"Проектът Турски поток ще бъде продължен само при твърди позиции и гаранции от Еврокомисията. Изненадваща в случая е позицията на директора на "Газпром",  който заяви, че Русия няма интерес към газовия хъб "Балкан", това не е неин проект“, посочи Гърдев.

„Това е разбираемо за тяхната енергийна политика, когато смесите руската газ в този хъб, където се предполага наличието на още два източника, цената се формира при други условия. „Газпром“ не може в този случай да контролира цената, компанията държи нейният продукт да минава през нейни тръбопроводи, тя да формира цената на изхода. А изходът е Европа, европейските потребители", поясни Гърдев.

Според него в срещите между правителствените екипи на двете страни се е получил сблъсък на две различни философии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен до 4 преди 5 години
Банкянския плъх и Цвъки са американски слуги които извършват геноцид над Българския народ. При управлението им се смъкнахме под седем милиона, при тяхното управление се самозапалват хора и посягат на живота си. Най бързо изчезваща нация и най бедната в ЕС. Оправданията с другите партии вече не вървят трети мандат управлява най крадливата партия и затова сме на последно място по всички показатели в ЕС. ГЕРБ е най некъдрната партия управлявала някога.
25
8
 
17
 
! Отговори
много важно преди 5 години
На сърдит Петко - празна му торбата.
24
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да запушат всички заводи на тежката индустрия да има работа за младите тук да се обработват суровините и после износ за братска русия
23
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мечкарев не посмя да посегне на човека от Банкя, че ще се прибереше в Москве с начупени ръце и смачкан нос.
22
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В СССР, ОНД и сета РФ. ВИНАГИ УПРАВЛЯВА Тоталитарно с НОМЕНКЛАТУРАТА. Няма други, народа това е масата без права . По известна е на запад като " роби на болшивизма.
21
27
 
11
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Подписани договори няма, понеже оня е дошъл с намерение отново да ни прекара а Бойко не се е съгласил да бъде продаван народа ни и е отказал предложения подкуп.
20
30
 
18
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
19
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се върнем под руско да заработят заводите на тежката индустрия тази младеж за друго не става
18
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медведев що не го напляска пред камерите тъпата тиква от Банкя .
17
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Чемодан, вокзал, Москва.
16
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп и русия са велики те ша ни управат
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно е натъпкал Бойковия хъб,ударил му е една баница зад врата за сбогом и толкоз!
14
4
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ама Тиквун няма "карт бланш" да подписва каквото и да било бе!Тая визита беше с някакви очаквания от страна на руснаците,но понеже са били наясно за "предизвестения резултат",за това и дойде Медведев,не Путин....Докато тоя Банкянски Слуга- мало-умник е "ФАКТОР" в държавата ни,НИЩО,ама НИЩО добро и полезно за нас не очаквайте!!!!!!!.."Надежда всяка тука оставете!"...
13
5
 
13
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Добри новини - руските ракети няма да ни удрят с водород, а само с атом!
12
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен до 4 преди 5 години
Абе мишка, това което си го написал е абсолютно вярно, с една голяма подробност управлява тиквата Борисов а не президента Радев. Ако не ти е известно ние сме парламентарна република не президентска. А иначе си описал напълно точно за некадърното управление на ГЕРБ.
11
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тоя вечно нахмурен грандoмaнгo как да не ги пропуснеш темите? Явно е свикнал да надига чашката редовно, а тия дни у нас не можеше и това яко го е измъчило - не му ли личи по физиономията?
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква изобщо е връзката на Медведев и Русия със созиалното ни законодателство не мога да проумея!?Значи Медведя идва до тука само на разходка!
9
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сблъсак на две различни философии - правилно.Философията на нашите продажни политици е да слушат САЩ в разрез с българските интереси. Руската философия е за цащитава националните си интереси.От какъв зор Русия да се интересува от бойковия хъб, след като там чужд, по-скъп газ ще се смесва с руски и миксираната цена ше е по-висока от руската, но по-ниска от тази на чуждия газ. Тоест за сметка на Русия, някой ще пробутва своя газ.
8
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо положително няма от срещата. Всички се държаха като лакеи, слуги пред Медведев.Нарочно дойде на 3 март- да ви напомни, че Русия ви е господар и може да прави с вас, каквото си поиска.
7
7
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
ДемоНократе,нима Радев управлява България,и то вече 10!години!?Избърши си демоНократската пяна,да не отравиш някого.