След визитата на Медведев: Пропуснахме големите теми

Нямаше подписани документи за Турски поток, АЕЦ Белене...
Обновена: 10 мар 2019 13:18 | 10 мар 2019 13:13, Екип на Bloomberg
98
След визитата на Медведев: Пропуснахме големите теми
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няколко са положителните новини, последвали посещението на Дмитрий Медведев у нас – спогодбата за туризма и осъвременяването на социалното законодателство. Но по големите теми като атомната централа и продължението на Турски поток нямаше подписани документи. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Димитър Гърдев, дипломат и международен анализатор.

Русия е държава, която на ниво министър председател и президент не прави посещения без реални договори, каза той в предаването Клуб Investor.

Още по темата

Според него съставът на руската делегация е подбран с очаквания за по-сериозни междуправителствени разговори. Но истинският повод за посещението според анализатора не е реализиран, ако се съди по изявленията след визитата.

"Проектът Турски поток ще бъде продължен само при твърди позиции и гаранции от Еврокомисията. Изненадваща в случая е позицията на директора на "Газпром",  който заяви, че Русия няма интерес към газовия хъб "Балкан", това не е неин проект“, посочи Гърдев.

„Това е разбираемо за тяхната енергийна политика, когато смесите руската газ в този хъб, където се предполага наличието на още два източника, цената се формира при други условия. „Газпром“ не може в този случай да контролира цената, компанията държи нейният продукт да минава през нейни тръбопроводи, тя да формира цената на изхода. А изходът е Европа, европейските потребители", поясни Гърдев.

Според него в срещите между правителствените екипи на двете страни се е получил сблъсък на две различни философии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва някой да анализира и да обяснява на простия народ. Куп народни будители анализатори, цоциолози, полутолози, експерти по международна сигурност, енергийни експерти обясняват дружно на народа. Журналисти и техните анализатори взаимно се измъчват да си изкарат заплатите чрез анализиране всекидневно. Омръзва им, но трябва да се яде.
5
12
 
18
 
! Отговори
гошо тъпото преди 5 години
РУСНАЦИТЕ СА ДВА ТИПА ХОРА . ТЕЗИ ПО УЛИЦАТА ПИЯНИЦИТЕ КОИТО СЕ ДЪРЖАТ СВОЙСКИ И МОЖЕШ ДА ГИ ТУПАШ ПО РАМОТО И ТЕЗИ КИТО СА НА ВЛАСТ ПРИ КОИТО ИМА ДИСТАНЦИЯ. БОКО ЯВНО Е ОБЪРКАЛ НЕЩО В ПРОТОКОЛА. ЖИВЯЛ СЪМ 9 ГОДИНИ В МОСКВА ....
4
12
 
28
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 5 години
Това заслужи борисов и това и получи. Жалко за нас като народ но поне хората видяха за какво става въпрос и се надявам при Корнелия като министър председател нещата да са коренно различни и да се започне от нулата към добро.
3
40
 
44
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
ОСТАВКА НА ФАTМАКА РУМЕН РАДЕВ, ПРОРУСКА ***, ПАТЕРИЦА НА КРАДНЕЛИЯ НИНОВА -ТЕХНОИМПЕКСА, ПОЗНАТА КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ХАМЕЛИОН И ПАРТИЙНА ПРОДАЖНИЦА!ПРИ РАДЕВ ВСЕКИ ДЕН УБИСЙТВА, САМОУБИЙСТВА, МИЗЕРИЯ, НЕСИГУРНОСТ, НИЩЕТА, ГЛАД, БЕЗРАБОТИЦА, БЕЗПЪТИЦА, КОРУПЦИЯ, ПРЕСТЪПНОСТ С ПОВИШАВАЩИ СЕ РАЗМЕРИ, ПРЕБИТИ, ОГРАБЕНИ, НАРКОМАНИЯ, ПРОСТИТУЦИЯ, ЕПИДЕМИИ, МОРАЛЕН СРИВ, МЕНТАЛЕН РАЗПАД НА НАСЕЛЕНИЕТО!РЕШЕНИЕТО Е ОСТАВКА НА РАДЕВ СЕГА!
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма подписани договори за АЕЦ белене и Турски поток щото Господарите Колонизатори не дават. Мислите ли си че като избирате тикви курнелии орешари и тем подобни зеленчуци че те ви управляват държавата. Големи наивници сте бе, ако така си мислите. Управляват ви империалистите колконизатори а тези дето уж ги избирате са марионетки или преведено на български кукли на конци. Как една кукла на конци може да решава съдбините ви някой може ли да се изходи по въпроса за да ни се проясни.
1
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Язък за напинянето на Баце! Оля се да се държи "свойски" с Медведев и накрая нищо.