Плевнелиев с нова атака към Радев: Целта му е да стане премиер!

Вече трета година той няма нито един приоритет, упрекна го президентът (2012-2017)
Обновена: 24 мар 2019 09:48 | 24 мар 2019 07:20, Красимир Ангелов
857

Груба грешка на държавния глава е да коментира подобна тема като скандалите с имотите на властта по начина, по който той го направи. Но очевидно президента Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки. Това заяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне и заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света", посочи бившият президент.

Той за пореден път нападна своя наследник Румен Радев, който по думите му гони свои цели в политиката, а не е обединител на нацията.

"Целта му е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", отсече Плевнелиев.

По думите му, когато Румен Радев влезе в битката за премиер, хората ще си дадат сметка, че "мандатът му са 5 изгубени години".

"Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки", заяви още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


857
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски, свикна ли Росенчо??
411
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла книга има за Роската Плевнелиев.............казва се "Тайният кръг на президента"..................момчето е приятелче на мафиотите и олигарсите!!!
410
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роската Плевнелиев да не се чуди, ами да хваща една пушка и да отива да връща Крим от Русия на фашагите в Киев и на олигарха-шоколадов бос Потрошенко.........може да вземе Деса-синоптичката с него!!!
409
16
 
29
 
! Отговори
ще си плати за детет преди 5 години
предния път му се размина, но сега падат тикви от високите етажи, от което следва че на Росен ще му направят по логична сметка на приходи, спестявания, кредити и квметри.И то такива че като раздрусат крушата и той ще падне в устата на журналята. А те му помнят бакийте и тъпотийте.След Цачката, Росе като умен, ще си подаде оставка като пенсиониран президент и ще му конфискуват всичко което е в България, канцелария, президентска пенсия и прочее. Дано и Юлето проговори. Време е Росен да понесе
408
34
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Мъжът на *** Нинова:- Курнелийо, дай ми 20 лева, че ще водя бялата кобила на жребец да я заплоди..- Ето ти 20 лева, но и аз ще дойда с теб - днес съм свободна.След, като гледала, гледала как жребеца оправя кобилата *** казала на мъжа си:- Ох мъжо, като гледах и на мен ми се прииска.- Съжалявам КУРнелийо, но сме тръгнали само с 20 лева...
407
33
 
19
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Втората дама в държавата Деси Радева е залепена за президента с каниколит.И до тоалетна ходи с нея.Деси се страхува да не и изневери с Мелания , че си пада женкар.
406
2
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 5 години
До Панталей Партизанина 456 Бъзикаш се , нали ?
405
15
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До СТРАНДЖАТАЗаконът за количествените натрупвания и качествените изменения НЕ ВАЖИ за твоите глупости-колкото и да ги бълваш,пак си са глупости...Твоя Плевньо е кауза пердута,само се хабиш.
404
21
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Роската е пич... - сваля млади гаджета...
403
22
 
12
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Единствения президент който поради липса на друг кандидат в случая беше Цачева и стана той президент
402
16
 
27
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 5 години
Г-н Радев е един много мъдър човек който изговаря винаги много задъбочени и умни думи. Защото за Радев парите нямат значение. Нито имотите. Радев е покорна слуга на бедните и онеправданите. Той им помага денонощтно и това е неговата всъщност неговата заплата. Радев се зарежда с енергия когато подава ръка на изпаднал в беда беден! Плевнелиев е капиталист и милионер.
401
41
 
12
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Истина е ,че по *** от сегашния президент сме нямали
400
7
 
31
 
! Отговори
Батко преди 5 години
Обикновено Цветанов плюеше Президента но като се покри, дадоха думата на мисис Биййн, а той горкия цар на бисерите. Едва ли някой иска да го гледа.
399
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак за магаретата.Ми то си е жива обида за горките животни да ги сравняват с Плевнелиев.
398
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя след всяко показване вдига рейтинга на Радев до небесата ! Сигурно е на щат при него ??
397
5
 
32
 
! Отговори
саса преди 5 години
Кой още му дава думата на Плевнелиев?Много малко е времето на тоя крадец,да се разхожда свободно и да пише срещу Радев,папката за затвора муе готова,всеки момент ще бъде отворена..,както и на Борисов и Цвета ов.
396
5
 
26
 
! Отговори
мдаааа преди 5 години
По повод издигането на магарета/ животното/ на избори , плевнелиев ще изгуби избори , дори ако опонента му е магаре / нищо лично спрямо животинчето /
395
6
 
3
 
! Отговори
Комунистантисоциалис преди 5 години
Следващият държавен глава ще съм аз. И ще се гласува по интернет с с приложениее. За всичко. Референдум всеки петък.
394
6
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До привет от Германия Преди няколко дни, буквално, Тръмп призова анексираните чрез ВОЙНА от Израел Голански възвишения, да се считат не за Сирийска а за Израелска земя вече. А крим, населен дс 90% руснаци, и избрал чрез референдум да е част от Русия. За Горанските възвишения може, а за Крим-не може, така ли? Или, всичко, което Западът каже, е вярно и правилно, като бомбардировка над Белград без съгласиена ООН, извършена предимно от сили на САЩ, прикрити зад Нато, или като нападение на Ирак?
393
4
 
12
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тоя чете мисли , много ни е умничък и прозорлив!