Плевнелиев с нова атака към Радев: Целта му е да стане премиер!

Вече трета година той няма нито един приоритет, упрекна го президентът (2012-2017)
Обновена: 24 мар 2019 09:48 | 24 мар 2019 07:20, Красимир Ангелов
857

Груба грешка на държавния глава е да коментира подобна тема като скандалите с имотите на властта по начина, по който той го направи. Но очевидно президента Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки. Това заяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне и заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света", посочи бившият президент.

Той за пореден път нападна своя наследник Румен Радев, който по думите му гони свои цели в политиката, а не е обединител на нацията.

"Целта му е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", отсече Плевнелиев.

По думите му, когато Румен Радев влезе в битката за премиер, хората ще си дадат сметка, че "мандатът му са 5 изгубени години".

"Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки", заяви още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


857
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
39
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
Някой вижда ли разлика между Баневи и Радеви? Двама селски хитреци и две урви.
391
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма незаконна анексия на Крим. 90% от населението го искат. И то се случи.
390
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой го пита тоя Плевньо?
389
5
 
46
 
! Отговори
Ай стига бе преди 5 години
Плевльо дет.о Боко викаше за него, че и магаре да пусне - ще го изберат да коментира политик от класата на Радев?Жалък си, Плевльо. Джендърски слуга, ***.Радев е най-достойния български политик и ако направи партия и се яви на избори - ще помете всички останали.
388
39
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква работа свърши Румен *** за трите години като президент?! Сътвори десетки гафове заедно с Деса Проста.кеса и я разходи освен по моловете и на ескурзии в чужбина на държавни разноски! Немедлено импийчмънт за руската матрьошка!
387
45
 
12
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Това не е атака, това са факти! Нашия *** ГрипеноФ вече 2 години не може да се ориентира кой да слуша: Йотова ли, Деса Чалгата ли, г-жа Лъжа ли!!!! Ходи по ръба на бръснача - дано не го изгонят, защото ще станем за резил!
386
30
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
фърчилото е кукла на конци. Повтаря Нинова като папа гал. Слаба ракия е.
385
5
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Поп Киро... - ти ли си...
384
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До смешниЕдва ли тези ки-кимори имат нужда от реклама.
383
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тази нощ не спах спокойно - колко много нови бездомници....
382
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАОт кога в диспансера в Карлуково ви разрешиха да ползвате интернет...само питам за един приятел...
381
34
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Позициите на Радев, ако сте забелязали... - винаги закъсняват... - може би има смущения по трасето Кремъл - Дондуков 2...
380
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роската Плевнелиев още ли защищава фашистката хунта на Потрошенко в Украйна???
379
35
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Радеф също е част от имотните измами... - живее на Дондуков без да плаща наем при това, освен че нищо не върши, ами саботира Правителството... - да си плаща поне тока и водата...
378
20
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Е как да опраим бе дрОгарЕ... - опозицията начело с президента непрекъснато саботира...
377
20
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Подготвя се засилена охрана на църквата "Св. Неделя"... - тъй като наближава 16 април и има сведения от достоверни източници, че Нинова е бясна и подготвя атентат...
376
19
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Най жалкото и най смешното нещо в живота е, когато ***, тьп човек се взема на сериозно... - редник Радев, не се крий, а излез пред строя - за теб се отнася...
375
13
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
А крушовицата точно, когато е "купувала" Техноимпекс... - си е купила и апартаментче за 20 бона - четири пъти под пазарната цена... - за Офчароф да не гпворим...
374
2
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Май това е най-"обичаният" човек в българската политика.
373
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плювналиев пак почна да плюе...от къде събира толкоз плюнка направо е необяснимо...