Москов за Цветанов: Щета за ГЕРБ, направи твърде много бели!

Как ще се отрази скандалът на партията?
25 мар 2019 09:55, Петя Славова
150

Проблемът с апартаментите на ключови фигури в ГЕРБ е морален. На това мнение е журналистът Юлий Москов, по чиито думи пред Bulgaria ON AIR Цветан Цветанов вече се е превърнал в щета за ГЕРБ, тъй като е направил твърде много бели.

Припомняме, че правосъдният министър Цецка Цачева депозира молба да бъде освободена от поста. Причината са публикациите, че се е сдобила с апартамент на цена, много по-ниска от пазарната. Скандалът детронира и зам.-министъра на спорта Ваня Колева.

Още по темата

Първи в списъка на политиците с имоти е лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Замесено в скандала е името и на Вежди Рашидов.

"От законова гледна точка няма никакво нарушение. Не можеш да продаваш под данъчната оценка, всяко друго нещо е законно. Проблемът е морален. Но най-напред излиза питането кой говори за морал. Елена Йончева с 2 млн. лева с неясен произход?", коментира Москов.

"Пришиването на Вежди Рашидов към тази история е тъпотия. И след 100 години всички ще знаят кой е Вежди Рашидов", подчерта журналистът.

Москов е категоричен, че няма да има щети за ГЕРБ, ако Цветанов се оттегли от своя пост.

Политологът Цветанка Андреева е на мнение, че има потенциал в този скандал. А причината е самозабравянето. По думите ѝ мандатността трябва да е тази, която отнема властта на политиците.

"Ако някой трябва да се произнесе, то това е съдът. Обществото забелязва, че се практикува двоен стандарт, това е голямата драма в българския политически модел. Че се съмняваме, че съдът и прокуратурата ще направят тези проверки срещу хората от властта", коментира Андреева в "България сутрин".

Според нея вътрешнопартийният сблъсък между Цветанов и Борисов е опасен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът, Москов, не е неморален, а корупционен. Тук става въпрос за престъпност, облечена във власт. Става въпрос за кражби в огромни размери. Та само костюмите и вратовръзките на цецко са колкото апартамент в Младост.
54
32
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
СВЕТИЦАТА ЙОНЧЕВА КАКВО ОБЯСНЕНИЕ ДАДЕ ЗА НЕЙНИТЕ КИНТИ?ДА ЛАЕ ВСЕКИ ГО МОЖЕ
53
2
 
34
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Закуски в САЩ, Ф-16, бази, а ВИЗИТЕ, Цветанов, за ВИЗИТЕ нищо не чуваме ??????
52
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди бил известен като Цецо 6те + апартамента , а днес му викат Цецо пентхауса!
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден ,, Цецко и Цецка в Герб " са полезни за Нинова !
50
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Борисов мафиоти като Киро Гела, Валентин Златев и Делян Пеевски ПРОСПЕРИРАТ.ние не бяхме дори чували за Киро Гела преди да дойде Борисов. със Златев си пляскат картите заедно.
49
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля? Кой е победил мафията? Борисов и Цветанов които бяха от Сик? теменужка Петкова счетоводителката на ПАшата? Цветелина Бориславова на която гърмяха джиха.. хахахаххаха
48
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе човече, БСП от десет години не е на власт. Герб са много нагли. когато някой им извади кирливите ризи, те налагат цензура. личи си, че са Герб са творение на БКП.
47
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изповядването на данъчна оценка на занижена цена, значи измама на нотаруиса и укриваване на ДДС. Цветанов дори само за това трябва да лежи в затовра
46
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб, ако сте подозирали за нещо БСП и конкретно - Нинова имахте десет години да го докажете. И Прокуратурат е ваша, и съда ваш, и Парламента ваш. не го доказахте, трябав да приемем че Нинова е невинна. ОСвен това на Нинова не й искат главата американците
45
9
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Много глашатаи като този гербераз обикалят телевизия след телевизия и помагат на Собственика на ГЕРБ да махне Цвъки Ушков ! Оставките на Цеца и другата , нападението на Дончев , артиста Болен ....... е кампания и няма измъкване !!!
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47То вече чесно батко не знам кой е червен ... щото е старата песен на нов глас в момента.И не знам какво е направил ... бият се нещо в гърдите, че безработицата е под 5%, а в същото време не казват, че нали е може би защото 3 милиона българи са емигрирали?Гласуваш за тях уж защото искаме да са ни лидер и да направят живота на българите по хубав ама си купуват апартаменти за по половин милион все едно е нищо и провадат българските интереси за тяхна угода. Наистина е жалко.
43
3
 
36
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Цветанов отиде в Америка да вземе компромати срещу Борисов! Цветанов е американско *** продажник. Ако Премиера държи хората да го поддържат да уволни Цветанов незабавно. Иначе ГЕРБ отива на разпад
42
20
 
7
 
! Отговори
русофила преди 5 години
Защо Йончева и Нинова не са в затвора за далаверите с КТБ и Техноимпекс.И ние русофилите сме окрадени от далаверите.
41
2
 
33
 
! Отговори
реал преди 5 години
някой да каже какво е направил гроб за интересите на гражданите и българия среден и малък бизнес изтребен младежите изнудени да напуснат страната да работят в други държави доктори мед сестри всичко в чужбина средна класа няма само полицейски турмоз глоби данъци това истината
40
1
 
26
 
! Отговори
ДО 12 преди 5 години
На този форум участват 18000 човека. Той не е на държавно ниво, а става със записване и платена такса. Интересно е кой е платил таксата. Пак ли държавата
39
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почва да изглежда, че цв. е сивия кардинал, големия щатски бос, а боци е само декустатор на суджуци
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО КОГА БЪЛГАРИ ЩЕ ТЪРПИМЕ ТОЯ ДВОЕН СТАНДАРТ.
37
2
 
30
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
"и след 100 години ще знаят кой е Вежди Рашидов.." ?! Абе, тоя нормален ли е, та ги говори такива ? Кой е Рашидов ? Лакомен,, ояден нагаждач - това е. Такива не ги помнят изобщо ? Изобщо какъв е тоя Москов ? Кого представлява? Кой му позволява да слага веждито наравно с героите ни ? Щели да го помнят ! Аисиктир, бе! Значи според тоя е нормално някой дето "ще го помнят" да си прави каквото си иска ?!
36
3
 
38
 
! Отговори
реал преди 5 години
мутренско комунистическа ченгеджийска диктатура това са гроб