ВМРО дава ДОСТ на прокурор за антидържавна дейност

Джамбазки: Искането за признаване на турско малцинство е недопустимо
27 мар 2019 11:30, Красимир Ангелов
51
ВМРО дава ДОСТ на прокурор за антидържавна дейност
Снимка: Булфото

От ВМРО ще внесат сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу партия ДОСТ заради антидържавна дейност. Това стана ясно от изявление на българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Още по темата
Искането за признаване на каквото и да е малцинство на българска територия е недопустимо и противоконституционно, категоричен e Джамбазки.

Острата реакцията на войводите идва в отговор на декларация и последвало изказване на Лютви Местан, в което той поиска признаване на турско малцинство у нас. От ДОСТ даже обявиха, че ще стартират подписка в подкрепа на това тяхно искане.

"Аз съм мюсюлманин, но преди това съм етнически турчин, част от българското национално малцинство в България. Ако конституциите на Украйна, Чехия, Унгария, Румъния, Македония, Албания, на всички балкански държави и на всички европейски държави признават безспорния факт, че 2000 българи могат да бъдат национално малцинство, а българската конституция отказва да признае очевадния факт, че над 1 млн. турци не са национално малцинство, това означава, че тази конституция не е справедлива и трябва да бъде променена", каза по-рано днес лидерът на ДОСТ Лютви Местан пред bTV.

От ВМРО са категорични, че няма да допуснат "подобни антидържавни действия" и още днес ще поискат главния прокурор Сотир Цацаров да предприеме необходимите действия в защита на държавността, териториалната цялост и единството на българската нация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местане, не се прави на Улав. никой не отрича на българските турцие правото да бъдат национално малцинство. но те трябва да излъзват представители между съществуващите БЪЛГАЛСКИ партии. И без това вече има една партия с преобладаващ турски етнос- втора ли искате? Обръщаш се към Германия - там има 10 милиона турци, при 80 милиона население. Моля те покажи ми една турска партия там
9
23
 
8
 
! Отговори
Истанбул преди 5 години
Джанбазки аз съм Турчин Български гражданин и не виждам заплаха в това,никаква разлика с терориста в Нова Зеландия.Говориш и насъскваш някой ненормален да вземе да изтребе много хора като в Нова Зеландия.
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки - тази типична българска фамилия, хехе, келе Ш.
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според статиските Джамбазки е не само най-активният български евводепутат, но и един от най-активините евродепутати ВЪОБЩЕ - влиза в десетката по активност, сред няколко стотин евродепутати.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво точно ти е крив Джамбазки? първо благодарение на него албанциет признаха съществуването на българсок малцинство. Второ аларамира за ИНстанбулската конвенция. Бареков бълваше лъжи, че гласувал за нея, но има протоколи, в които се вижда че е гласувал против. Гласувал е срещу пакета "мобилност", който е удар по Българи, докато Светослав Малинов и Бареков са избягали. Джамбазки открай време е ангажиран с ромския проблем, на няколко пъти ходи и в Косово, и изслуша българите там.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да изгони троянския кон на Ердоган от страната?
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те,нашите служби спят зимен сън.Нито виждат какво става в страната,нито извън нея.Едни крадат като за последно,други предават страната ни,а често първите вършат и двете неща,но службите,вместо да работят в угода на народа,действат в угода на тоя и оня.
3
8
 
10
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Последни дни от голямото папане за тоя на снимката
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно правилно!Вън предателите от България!
1
5
 
36
 
! Отговори
zeus преди 5 години
На всички ни е ясно, че Местан е агент на Султана, не знам службите какво чакат да си го приберат.