30 хиляди бежанци в Турция поемат към ЕС, Борисов притеснен

"Походът на надеждата" се организира в лагерите в южната ни съседка
Обновена: 2 май 2019 13:13 | 2 май 2019 13:11, Камелия Цветанова
185
30 хиляди бежанци в Турция поемат към ЕС, Борисов притеснен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призна, че е разтревожен от  подготовката на така наречения "поход на надеждата", който се организира в лагерите в Турция.

Според него понеже през България не е лесно да се премине, бежанците се готвят да тръгнат по т.нар. Балкански маршрут, който беше прекъснат.

Още по темата
Само преди седмици хиляди мигранти се събраха в Солун, подведени от призиви в социалната мрежа Facebook, за да поемат по Балканския маршрут, а правоохранителните органи в Турция задържаха 950 души, които се опитаха да преминат границата към западната й съседка.

"В момента има над 30 хил. души, които сe организират да тръгнат по Балканския път, през Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Австрия и Германия", каза Борисов по време на кръгла маса на тема "Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България".

Според него това е много силна организация и ако тръгнат жени и деца и с тях се атакуват границите, ще стане голям проблем.

И все пак такава организация набирала скорост в южната ни съседка.

Политическата воля, споразумението с трети страни и помощта от ЕС са трите мерки, които гарантират на 100% сигурност на външните граници, смята премиерът.

"България е приложила трите мерки, които според мен гарантират на всяка една държава в ЕС сигурност на външните граници. Първо – политическата воля на правителството да се справя с този проблем. Това е изключително важно, затова го слагам на първо място. Второ, споразумението с трети страни. Тук благодаря на ЕС, че срещата ЕС – Турция беше проведена в България", каза премиерът.

По думите му споразумението с Турция работи изключително добре на българо-турската граница.

"Трето, помощта, която оказва ЕК или европейските данъкоплатци с тези 150 млн. евро, които бяха отпуснати за външната граница. Сиреч приложим ли тези три мерки, те дават на 100 % резултат", допълни още Борисов, цитиран от "Фокус".

"Само за 2018 г. са осъдени 133 лица за каналджийство, 30 са за първите 3 месеца на тази година. От 6904 нарушения на турската граница сме задържали сме 761 лица, а 5492 лица самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция след като са установили наличието на български патрули по линията на границата. През 2018 г. са регистрирани 5311 граждани на трети страни, което е намаление с 23%", похвали се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да ги спрем вътре за работонаемателите? Взели са много евтини поръчки от целия свят и търсят балами да ги изпълнят без пари.
80
2
 
14
 
! Отговори
ТРИМАТА "ТОШКОВ преди 5 години
СЕ СРЕЩНАЛИ В ОТВЪДНОТО И СЕ СПОГЛЕДАЛИ ГУЗНО. ТОГАВА ТОШО - ПРАВЕШКАТА ТИКВА НЕ ИЗДЪРЖАЛ И КАЗАЛ: --- ДОБРЕ, ЧЕ ТОЯ ЛАКОМ И *** МОЙ ПАЗВАНТИН ПОЧТИ Е УМОРИЛ НАРОДА ОТ ГЛАД, КОРУПЦИЯ, КРАЖБИ И ТЪПО УПРАВЛЕНИЕ, ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ГО УМОРИ ОТ СМЯХ С ПРОСТОТИЯТА СИ. ЩЕШЕ ДА НИ ОТНЕМЕ И ПРИЗА ЗА НАЙ - ГОЛЯМ *** НА БЪЛГАРИЯ.... ЩОТО И НИЕ БЯХМЕ ПОЛУПРОСТАЦИ, АМА ТОЯ СИ Е ЦЯЛ ЗАВЪРШЕН ***!
79
1
 
26
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Отива, и стават веднага европейци.Докато Борисов, ще ни води по светлия път към Европа безкрайно ...
78
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не си се притеснил, че 50% пт българите живеят на прага на бедността?Не всичко е София, хора гладуват и няюат лекарства
77
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, притеснен. Хич не е притеснен, ама ТРЯБВА И ДНЕС ДА СЕ ПОКАЖЕ по медиите!P.S. За да видим, че се съзтезава по обиколка на врата с един от министрите си. :)
76
9
 
1
 
! Отговори
тонката преди 5 години
нема да подаваш устафка бойкоо ние че те пазиме и че ти помогнеме да продължиш да ги тепаш кумунистите
75
1
 
14
 
! Отговори
Върбан преди 5 години
Нема страшно Бойко мое да ги набие сичките наведнъж или на групи по двама трима. Бойко е най-великия държавникна България и затова целиа народ го обича и много го уважава като мене.
74
1
 
28
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Оставка
73
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войната свърши! Да си се прибират обратно! ЕС.Не трябва да допуска арабско говорящи в Европа!!!!
72
2
 
30
 
! Отговори
2233 преди 5 години
В хотелите на Валерко Симеонов има достатъчно места.В сараите на Доган също.В къщите за гости на тикварите местата са най-много, а като прибавим всички апартаменти купени от шайкаджиите в последните 10 години ,то жилищен проблем няма.Каракачанката ще им даде български паспорти по 5000 евро бройката , и да заминават.Продажници ни управляват ,продажници и ***.Факт.
71
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опасността за държавата е в самата държава, а не отвън. Кражби, врътки, пране на откраднати при, постоянно повишаващи се цени на данъците, таксите, хляба. Демографската катастрофа. .................................
70
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"30 хиляди бежанци в Турция поемат към ЕС, Борисов притеснен"За какво е притеснен Борисов, след като поемат към ЕС, разбира се на България, никой дори и не мисли да остане в България. Дори и милиони да поемат, това какво ни засяга, трябва само да им се осигури безпрепятсвено минаване през България, да се информират на границата, че ако се изнесат по бързи няма да имат никакви проблеми, те точно това искат.
69
1
 
30
 
! Отговори
Приятел преди 5 години
Ще ги настаним в къщите за гости на властта.Места има предостатъчно.А по-тъмничките ще настаним в апартаментите на Артекс ,защото имат големи тераси и лични асансьори.Или в апартаментите на кумовете ,защото там не се плаща наем.
68
1
 
23
 
! Отговори
Брецлав преди 5 години
Я съм поляк от 10 години живея и работя в България!България е много хубава държава! Но главния проблем днес беженската вална от Африка!!! и Полша се страхува от емигрантите затова Полша иска да напусне европейския съюз!а най голем проблем с тези емигранти че те не отиват да работят там дето отиват а да живеят на помощи от държавата това не е добре !
67
1
 
30
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 5 години
Тикво ,не ни разсейвай с емигрантите!Кажи защо няма осъден нито един от твоите крадливи герберасти?Какво още трябва да откраднат твоите шайкаджии ,че да влезе поне един в затвора?Страх те е Тиквич ,че след първия кълбото ще се разплете и всички вие шайкаджии ще трябва да се настаните до килията на Иванчева.
66
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С две думи, ако не е баце и край. Мигрантите са ни превзели. То този филм сме го гледали. Мигрантите изобщо нямат намерение да оставят у нас. Който си ги е повикал да си им бере колая.
65
1
 
29
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Борисов вади от ръкава бежанците. Ако не гласувате за нас, не знам.
64
1
 
23
 
! Отговори
Нема се пУашиш преди 5 години
Нема се пуашиш, Боко. Вчера нали заяви от Полша, че кабинето е стабиУен и охраняваме добре границата на ЕС.
63
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркелица продължава да ги вика...Там е заровено кучето!
62
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ми кат са тръгнали през Гърция гърците да се притесняват , те взеха 400 Милиарда евро ,па и са 100 пъти по-силна и по-въоръжена държава от нас.