Трусове при Патриотите, дали коалицията е под въпрос?

Можело да си изкарат мандата без да се обичат, прегръщат, целуват
5 юни 2019 14:26,
47
Трусове при Патриотите, дали коалицията е под въпрос?
Снимка: Димитър Кьосемарилев, Dnes.bg

На фона на напрежението между "Атака" и ВМРО заради евроизборите Волен Сидеров посочи, че не знае дали ще продължи да съществува коалицията "Обединени патриоти" в този си вид. Управленската програма, която са подписали, обаче трябвало да се изпълни.

Още по темата
По-рано днес Сидеров посочи, че резултатът на ВМРО е една много голяма сделка и тези малко над 7% ще струват на българския народ 3 млрд. лв., колкото са новите изтребители. Юлиан Ангелов от ВМРО пък контрира, че подобни твърдения са безумия.

"Подписали сме управленска програма за четири години, тя трябва да се изпълни. Сега сме на средата на мандата. Това дали сме коалиция, или ще бъдем три съставни части, които са в управлението без много помежду си да общуват, според мен няма голямо значение за управленската програма. Може да се изкара мандата, без да се обичаме, прегръщаме, целуваме помежду си. Политиката не е някаква емоция, не е брак, не е годеж", отсече Сидеров.

Въпреки това лидерът на "Атака" посочи, че когато се говори за ревизия от неговите партньори, не е зле тя да започне от министерството на отбраната.

Сидеров подчерта и че е положил големи усилия коалицията "Обединени патриоти" да я има и добави, че той е бил двигателят за това.

Дали ще остане председател на групата пък било въпрос на разговор между тримата лидери на партиите в обединението.

От своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов не пожела да коментира трусовете в малката коалиция, но посочи, че взаимотношенията са се влошили.

"Да се оправят "Атака" и ВМРО. Зрели хора са. Нивото на взаимоотношения започва да пада. Мисля, че ще намерят добрия тон да регулират отношенията помежду си", каза Симеонов.

Според него обаче не бил най-важният въпрос какви са резултатите на патриотите на евроизборите, а тези на ДПС. По думите в България се купуват ромски гласове от всички партии особено за евроизборите.

"Продължава странният феномен на подкрепа на ДПС в Северозападна България. Там където няма нито турски етнос, нито мюсюлмани, масово подкрепят ДПС. И всички почваме да свикваме с това. Полицията не си върши работата, както и прокуратурата.

Симеонов настоя, че никой не обръща внимание и заподозря, че това става с мълчаливата подкрепа на по-големия партньор - ГЕРБ. Затова и от НФСБ ще предложат да има изборна полиция.

"В ромските квартали има подкрепа и за големите партии. Евроизборите са с най-малката избирателна активност, а изведнъж се оказва, че ромите са изключително заинтересовани от тях. Всички разбираме за какво става въпрос. В България се купуват ромски гласове особено за евроизборите", заключи лидерът на НФСБ.

Тома Биков от ГЕРБ пък настоя, че Симеонов трябва да посочи доказателства за твърденията си и да ги предостави на компетентните органи, а не на журналистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костов колко има ?ДСБ отново с измама в ЕП .Доказано от Мирчев.
16
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че е Волен да каже истината ! Останалите *** мълчат хвърлят рушвети и купуват ромски гласове!
15
1
 
35
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Никога не съм се редил сред умните,но все пак........ Тия защо по дяволите се наричат патриоти?!
14
1
 
5
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
До 23Точно. "Руският слуга" бърка сметките на "американските слуги". Как ще се разберете не знам, но няма да е в интерес на България.
13
8
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахааааа много му е къса каишката на Болен-кримския, а мръдне и почват делата в прокуратурата. Не мандата ще крепи ами и кючек ще играе ако му наредят. С тези 20908 гласа при по-висока активност ще иде на 0.5 % на евентуални избори.Тежка е съдбата на путинските лакеи :))))))))))))))))))))))Иначе по ТВ Атака шоуто продължава - целодневни руски лъжи и глупости :))))))))))))))
12
0
 
21
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Имам усещането че Българската политическа сцена е като един Театър , една и съща постановка , едни и същи Актьори , и никой не умира - феникс .
11
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава на Волен Сидеров .. А на САЩ и шпионите на САЩ умирачка , по най-мъчителния начин..
10
2
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Другарят Свободен Никакъв Желязков - Гаджев всъщност признава, че ще крепят ГЕРБ с цената на всичко.Все още не е ясно защо другарят Гаджев на два пъти остави гладни хората си в СИК-овете.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега се готви продажбата на Летище София на турско-френски консорциум. Сидеров се прави на нечул, невидял. Хората обаче виждат, че има проблеми с чуването и виждането. Затваря си очите заради властта и крепи кабинета, вместо да го бутне.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патриоти? Политически прости тутки! За българските интереси само на думи и когато е в синхрон с личния им интерес.На следващи избори могат да влязат само с купени гласове.
7
11
 
12
 
! Отговори
23 преди 4 години
Целта на този негодник и национален предател , Сидеров е да подкопае сделката за самолетите ,по поръчка на Русия.. Военна прокуратура следва да се заеме с този опасен антибългарски елемент и руски слуга ....
6
8
 
4
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Точно заради този руски агент правителството трябва да подаде оставка и нови парламентарни избори пък каквото сабя покаже.
5
1
 
15
 
! Отговори
Айде Чао преди 4 години
Ето колко струва целувката с Боци,сбогом Волерини Корвелини.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров прати Каракачанов в правителството, за да се провали и да обира негативите от изпълнителната власт. А той вкара двама евродепутата. Къде сбъркахме? Планът не беше такъв. Има някаква грешка.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров - предела на кремълските българофоби не го искат вече никъде.Така е, предателите рано или късно ги изхвърлят на бунището на "вечната дружба" !
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво ги интересува всичко това нормалните хора?
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скараха се за ромите и ромските гласове. Всеки ги иска за себе си. Не само ще им плащат за гласове, но ще им построят нови ромски квартали за благодарност.