Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота

Ръководството на БСП понесе остри критики от социалистите
230
Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова бе бламирана от червения пленум, който не прие доклада й за представянето на БСП на евроизборите.

Още по темата
Решението е той да бъде доработен за конгреса на 16 юни от идейната комисия, начело с Валери Жаблянов, съобщи "24 часа".

Съставът й обаче бе разширен с Велислава Дърева, Антон Кутев и Ана Пиринска. Пленумът отхвърлил предложението Нинова да оглави работната група, която ще пренаписва отчета. Така на конгреса докладът ще бъде четен от Жаблянов, а не от лидерката, което е безпрецедентно.

Първоначално отчетът е бил изготвен от работна група, но не се харесал на Изпълнителното бюро, което си го пренаписало. Сега обаче ще бъде коригиран отново от комисията.

По-рано на заседанието отчетът и представянето на БСП на евровота били критикувани и от Юрий Асланов, който хвърли оставка от Предизборния щаб.

Остри критики за представянето на БСП на евровота отнесло ръководството. Внесеният от ИБ доклад е изключително дебалансиран - 23 страници резултати и само две страници анализ и оценки, критикувал Георги Пирински. Поставената цел беше победа на ЕИ и предизвикване на предсрочни парламентарни избори и спрямо това трябва да се отчита успех или неуспех, а не къде сме подобрили резултатът в отделни общини, обяснил той.

През 2017 г. не направихме анализ на резултатите - как така загубихме спечелени избори. Сега ситуацията се повтаря и този документ не ни върши работа, критикувал доклада на ИБ и Сергей Станишев. Избори не се печелят или губят за един месец кампания, а за години.

Когато убеждаваш дълго някого, че слънцето е вредно, не можеш после да го накараш да отиде на плаж, обяснил президентът на ПЕС. И попитал как след отрицателната кампания анти-Европа БСП е очаквала активност на изборите. Второ, излизането от парламента също допринесло за сваляне на доверието. И трето - кой ще ти даде властта, когато вътре в партията има остра конфронтация и непримирими противоречия, попитал Станишев. Дълбочината на анализа е необходима не, за да вземаме главата на някого, а за да не повторим същите грешки, допълнил той. И критикувал, че от 3 г. се подменя стила и идеологията на партията.

В същия дух било и изказването на Лъчезар Костов. От три години ни обясняват че сме лошата вътрешна опозиция и пречим на председателката. Дискусията в партията е остра и недопустима. Правилата в партията се нарушават редовно от ръководството, заявил той несъгласието си със стила на ръководството. Изборите показаха, че опитите да сме ГЕРБ номер две, потвърждават, че историята се повтаря като фарс, коментирал Костов и обвинил ръководството в умишлено съсипване на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек и добре да живее...накрая пак става за резил!А в БСП си живеят добре,затова и постоянно се резилят.
78
8
 
15
 
! Отговори
Извади късмет преди 5 години
Без Станишев БСП на Корни щеше да е под 20% на евроизборите ......
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
76
14
 
13
 
! Отговори
Щом преди 5 години
Всички Бойкоудобни ТЕЛЕВИЗИИ плюят по НИНОВА а възхваляватСтанишев, Пирински, Гергов ЯСНО, че Нинова е КРАЙНО НЕУДОБНА НА ГРОББРАВО на НИНОВА, тя реално спечели изборите за БСП
75
7
 
15
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 5 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
74
6
 
11
 
! Отговори
Гергов преди 5 години
Какво прави милионер с пари от бюджета, дадени му от ББ в БСП. Той а антибесепар, щов се целув с ББ, а същият този Гергов защитава като комунист на разпит Станишев. Изводът е ясен пречи им Нинова за поддръжка на грабежите на ББ
73
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев е рядко нагло и безгръбначно мекотело.Направи опозиция в партията за да го сложат в листата за да *** и за благодарност атакува Корнелия. Никой не го харесва но той е нагъл и не го интересува че е причината за провала.Корнелия трябваше откровено да го каже дори с цената да не се върне повече в тази партия, но тези кратуни едва ли щяха да разберат.Не можете да сте алтернатива защото сте същите. Президентска република. С партиите се изчерпа, те са броячи на пари.
72
6
 
13
 
! Отговори
2-те Пандори преди 5 години
всеки ден като Горгони ПЛАШЕХА хората.Видяхте какво отвращение докарахте от БСП- както 1945-досега.Същата работа ще бъде с подигравчията Иво Христов.
71
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** заби последния пирон в ковчега на престъпната столетница.
70
8
 
19
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Ако не беше Нинова резултатът за БСП щеше да бъде катастрофален. Сега, като я изгонят от ръководството на БСП ще имат наесен още по-лош резултат. Тези избори ги загуби Станишев и неговото присъствие в листата.
69
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БСП остана много *** и вече е почти като герб.Преди имаше хора с капацитет , но лошите които завзеха ръководството душат тази партия и я използват за лични цели.Партиите са изчерпани.Само модел на еднолично управление като президентска република може да промени нещо и да има напредък.Има много тежки проблеми като да се отстранят американците от енергетиката и вси чки важни структури , да се отстранят и забранят НПО и БХК и сзигански организации, да се направи лустрация
68
4
 
6
 
! Отговори
Построиха200000апарт преди 5 години
Че е кадърна,3-половите тикви ГПУи ГУР най интензивно през цялото й бесепестване,я ругаха.По същото време етническият паспорт гласуваше в Еропата кото му каже Пърдишаха.А че в бесепе има бунаци и калпави люде това не им отменя правото да си вярват в идеята идеалистичната.Затова ако Корнелия е аджямия да дигне белия лист и каже-който се подпише е с мен е против капитал-социялистите на които от гащите им се надигат гербалините метастази.С кой, с цветановите пълчища.Айде бе.Оставам с панелената БКП
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещастници
66
10
 
10
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 5 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по унищожаването на БСП е също заръка от Ив.Костов?
65
4
 
7
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
ТОВА КОЕТО САМ СИ НАПРАВИШ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО НАПРАВИ. КАК ЩЕ ИЗТЪРПИМ греб ДО КРАЯ НА МАНДАТА ?????????????
64
9
 
15
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
63
5
 
14
 
! Отговори
ист преди 5 години
БСП е разпарчодисано като БЗНС. Което е добре.
62
2
 
9
 
! Отговори
Заю Баю преди 5 години
Цветанов е свободен от седмица време! Да му направят оферта и човекът ще приложи услугите си! Да им покаже как стават работите! Вижте как добре звучи - Цветан Цветанов - Генерален секретар на Българската социалистическа партия ръководи Изборния щаб, разположен на връх Бузлуджа!
61
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са бита карта.
60
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То в такава партия не е трудно да се изложиш накрая -Живков ,Виденов,Станишев сега и Нинова.