Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота

Ръководството на БСП понесе остри критики от социалистите
230
Нинова се изложи, пленумът не прие доклада й за вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова бе бламирана от червения пленум, който не прие доклада й за представянето на БСП на евроизборите.

Още по темата
Решението е той да бъде доработен за конгреса на 16 юни от идейната комисия, начело с Валери Жаблянов, съобщи "24 часа".

Съставът й обаче бе разширен с Велислава Дърева, Антон Кутев и Ана Пиринска. Пленумът отхвърлил предложението Нинова да оглави работната група, която ще пренаписва отчета. Така на конгреса докладът ще бъде четен от Жаблянов, а не от лидерката, което е безпрецедентно.

Първоначално отчетът е бил изготвен от работна група, но не се харесал на Изпълнителното бюро, което си го пренаписало. Сега обаче ще бъде коригиран отново от комисията.

По-рано на заседанието отчетът и представянето на БСП на евровота били критикувани и от Юрий Асланов, който хвърли оставка от Предизборния щаб.

Остри критики за представянето на БСП на евровота отнесло ръководството. Внесеният от ИБ доклад е изключително дебалансиран - 23 страници резултати и само две страници анализ и оценки, критикувал Георги Пирински. Поставената цел беше победа на ЕИ и предизвикване на предсрочни парламентарни избори и спрямо това трябва да се отчита успех или неуспех, а не къде сме подобрили резултатът в отделни общини, обяснил той.

През 2017 г. не направихме анализ на резултатите - как така загубихме спечелени избори. Сега ситуацията се повтаря и този документ не ни върши работа, критикувал доклада на ИБ и Сергей Станишев. Избори не се печелят или губят за един месец кампания, а за години.

Когато убеждаваш дълго някого, че слънцето е вредно, не можеш после да го накараш да отиде на плаж, обяснил президентът на ПЕС. И попитал как след отрицателната кампания анти-Европа БСП е очаквала активност на изборите. Второ, излизането от парламента също допринесло за сваляне на доверието. И трето - кой ще ти даде властта, когато вътре в партията има остра конфронтация и непримирими противоречия, попитал Станишев. Дълбочината на анализа е необходима не, за да вземаме главата на някого, а за да не повторим същите грешки, допълнил той. И критикувал, че от 3 г. се подменя стила и идеологията на партията.

В същия дух било и изказването на Лъчезар Костов. От три години ни обясняват че сме лошата вътрешна опозиция и пречим на председателката. Дискусията в партията е остра и недопустима. Правилата в партията се нарушават редовно от ръководството, заявил той несъгласието си със стила на ръководството. Изборите показаха, че опитите да сме ГЕРБ номер две, потвърждават, че историята се повтаря като фарс, коментирал Костов и обвинил ръководството в умишлено съсипване на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
10
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Те работят по починаКогато цъфнат теменугитеи работата тръгне зле*.и им майката на другитеи гледай ти да си добре.
98
3
 
9
 
! Отговори
Попмисли и действай преди 4 години
Жената знае какво прави защото много добре познава СтаниГея, ГергоСвинкята,ГогоГлухаря,Надпикливеца с фонтаните, Използвача на името на дядо си ГогоПиранята.е лалво още,Те нямат асансьори, тераси , острови и вили, ама са гадни и лакоми дризлаьоФси.Разцепи Моме Корнелия Партията от това нелегално Бюро и започни отново.Немалка част от хора извън партията ще гласуват за вас.Това са тези които ви виждат и неходят да гласуват. за вас негласуваха хора които видяха колаборантите ви с ГЕРБ.ПомислиДейств
97
6
 
7
 
! Отговори
ДА ВИ... преди 4 години
КОГАТО ВРАГЪТ ТЕ КРИТИКУВА, ЗНАЧИ СИ НА ПРАВ ПЪТ. ТА ТАКА И С КОРНЕЛИЯ НИНОВА. ГЕРБЕРСКИТЕ НЕГРАМОТНИЦИ И Б.Б./БАШ БАБАИТА/ Я ПЛЮЯТ, ЗНАЧИ НИНОВА Е НА ПРАВ ПЪТ, А Т.НАР.ОПОЗИЦИЯ В БСП Е КУПЕНА ОТ БОКО И ИСКАТ ИЛИ СМЕШНИКА СТАНИШЕВ ПАК ДА ЗАГРОБВА БСП ИЛИ ПИЯНДЕТО МИШО МИКОВ И ПРИСЪДРУЖНИЦИТЕ МУ - ГЕРГОВ, ГЛУПОВАТИЯТ МЕРДЖАНОВ С ЧАСТНИТЕ СЕЛА, ОТКРОВЕНИЯ АГЕНТ НА ЦРУ -АНГЕЛ НАЙДЕНОВ И ПР. БОКОВИ ПОДГЪЗИЧНИЦИ, ДА ПОТОПЯТ БСП - ЕДИНСТВЕНАТА СМИСЛЕНА ОПОЗИЦИЯ НА МУТРИТЕ.
96
6
 
12
 
! Отговори
ИЯТА В БСП СА ЛУДИ преди 4 години
АМАН ОТ ТОВА ЕВРЕЙСКО ДАЛАВЕРАДЖИЙЧЕ СТАНИ ШЕФ. НЕ СТИГА,ЧЕ Е ОАКАН ДО УШИТЕ, Е ОТВОРИЛ УСТА-ЗАТВАРЯНЕ НЯМА. НИНОВА, ВЪПРЕКИ ЧЕ И ПРЕНАРЕДИХА ЛИСТАТА,ВКАРА ЕДИН ДЕПУТАТ ПОВЕЧЕ ОТ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ. КАТО ИМАМЕ ПРЕДВИД ЛЕНДЗАНЕТО НА БОКО ТИКВАТА ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР,ЧЕ ПАК ЦЕЦО МУ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ,ЗАЩОТО БОКО КАРАШЕ ДЖИПА СЛЕД КАТО ЦЕЦО МУ БЕШЕ ПОДГОТВИЛ Т.НАР.СРЕЩИ С ЕЛЕКТОРАТА, БСП ИМА 5, А ГЕРБ 6 ДЕПУТАТИ.НИНОВА ДОСТОЙНО ПОДАДЕ ОСТАВКА,А ПОБЕДАТА НА БОКО БИЛА "СМАЗВАЩА".ОПОЗИЦ
95
2
 
9
 
! Отговори
дърт комунист преди 4 години
Грешката на Нинова и ИБ, бе в листата! Не може на 130 годишна партия да предлагаш никому /от редовите членове / неизвестни пубери и водач от гражданска квота. Що за партия е това?А поддръжниците на Истанбулската конвенция..... марш на гей парада! Пирински на ИБ да обясни за мандата си в ЕП какво друго направи освен да си брои еврото!? Сред народа Джамбазки е 1000 пъти по популярен.!
94
8
 
16
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
93
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия Нинова е умна и амбициозна жена, тя работи за България и срещу мафиотските кръгове в БСП..............затова олигарси като свинаря Гергов толкова много я мразят!!!
92
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много простовата особа, беше много погрешен избор за лидер на партия, която се има за "голямата работа"!
91
1
 
12
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 90 Кое "гарантира " победата им ? Успехите от миналото на БСП ли ? Гарантирани в главата на Нинова и Йончева.
90
2
 
21
 
! Отговори
Помня преди 4 години
Станишев , избори не се печелят с кампании , а с това какво са свършили партиите , дето са били на власт. А ние помним.
89
4
 
9
 
! Отговори
Приятелски съвет преди 4 години
Станишев, много хард го давате с Гергов и Пирински. Внимавайте, да не вземат да ви изгонят не само от Нционалния съвет, но и от БСП. Вече е назрял този момент.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тонкатаНикивете му са над 100. После ще ти дам жокер/щото иначе ще ме изтрият/ да се запознаеш лично:))
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сефте...Тази е обречена да се излага цял живот...
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените кхмери яко огладняха. Борбата за кокалчето е неистова.
85
5
 
9
 
! Отговори
Ретро преди 4 години
Старата червена шайка, начело със станишко, гергов и сие , са в яростна атака срещу Нинова. Не се ли усещат тия червени кратуни, че отблъскват електората. Кариеристи от н- та степен. Кръв пропикаха, за са си върнат позициите.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тонкатаА знаеш ли кой е този от "северозапада"?? :)))
83
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарантирана победа и да я изтървеш трябва да си страшно некадърен или да си купен. Друго обяснение няма.
82
4
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ отново преди 4 години
Изнасили зрелищно грохналата сто годишна вещица!Венсеремос!
81
2
 
5
 
! Отговори
... преди 4 години
Тая беше от СДС
80
12
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Не Нинова е виновна за провала на изборите. Виновни са тези, които включиха Станишев.Народът мрази Станишев не по-малко от Борисов, и това ги отврати от гласуване за БСП.Ако не беше включен Станишев, резултатът щеше да е катактрофален, но не за БСП.Сега, ако пак спрете Нинова да разчисти вътре в БСП, протежетата на Станишев, БСП тотално ще загуби и на следващите избори.Крайно време е потомствените апаратчици в БСП, олигарсите, да минат в задните редици.БСП серъководи в сянка от синчетата наБКП