БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник

Оценката му е крайно неадекватна, ядосват се от "Позитано"
5 юли 2019 11:30,
132
БСП се разграничи от Станишев: Борисов не бил държавник
Снимка: Булфото

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, който заяви, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик.

Още по темата
"Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна. България е най-бедната и най-корумпирана  страна в ЕС. Заради корупция не ни приемат в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделението на властите и правовата държава", пишат в своя позиция социалистите.

Станишев с оценка: С Борисов сме възмъжали през годините

"Заявяваме, че позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена - те са вредни за България и промяната е необходима", се чете в позицията на Изпълнителното бюро на БСП.

Малко по-късно социалистите нападнаха Борисов и в парламента. Той е провален политик и води България към дъното. Самата демографска картина на България показва това нещо, коментира соцдепутатът Стоян Мирчев пред журналисти в НС.

Той се аргументира с това, че "България е на последно място по свобода на медиите и шампион по корупция".

"Вчера тотално унищожиха и държавното финансиране на партиите и те бяха прехвърлени в ръцете на олигарсите. Това е поредната крачка към създаване на диктатура и унищожаване на опозицията. Тъй че не можем да се съгласим с думите на Станишев, че Борисов е държавник и е наложително да се разграничим", продължи Мирчев.

Червеният депутат посочи, че мнението на Станишев си е негово, но е лошо, че до някаква степен в общественото пространство това мнение се обвързва с БСП.

Както е известно, преди ден лидерът на ПЕС похвали премиерът Бойко Борисов, като посочи, че министър-председателят действа не като политик, а като държавник. "В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов", заяви Станишев.

В началото на седмицата премиерът обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ЕП. "Българин на такава позиция е само чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват. Ние не сме като БСП и с две ръце ще го подкрепим!", посочи Борисов. В крайна сметка обаче самият Станишев се отказа от надпреварата, а за председател на ЕП бе избран италианецът Давид-Мария Сасоли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
7
 
14
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милионера Георги Гергов, Дъбов,Кутев,Жаблянов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Кр.***,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
96
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕР КАЗВАТ БИЛЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА, ОБАЧЕ Я ВИЖ В ЕВРАЗИЯ КО СТАВА МИН ЗАПЛАТА 280ЛВ- РОССТАТ, В КИТАЙ И ИНДИЯ ПАК ТАМ, ДАЖЕ НЯКЪДЕ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ОКОЛО 38ДЛ- ТАМ СМЕ ПЪРВИ- НЪЛ ОТ ТАМ ИЗБЯГАХМЕ.
95
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Васал е на началниците и зависи от милостта им.
94
4
 
21
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
93
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕТО "УСПЕШНИТЕ" БГ КОМУНИСТИ, ДОКАРАЛИ НИ О ПОСЛЕДНО МЯСТО В ЕС :-Г ДИМИТРОВ-ЧЕРВЕНКОВКОЛАРОВЖИВКОВМАДЕНОВПОПОВБЕРОВВИДЕНОВКОСТОВ (ДА, И ТОЙ!)СТАНИШЕВОРЕШАРСКИ БОРИСОВМЕЖДУ ТЯХ ИМА ЗАКРАТКО 1-2 СЛУЧАЙНИ, КОИТО БЯХА ИЗЧИСТЕНИ...
92
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЗ САМО НЕ ЗНАМ НАЕСЕН , СЛЕД ЗАГУБАТА НА ИЗБОРИТЕ, КАТО Я ИЗРИТАТЕ КРУШОВСКАТА ОВЦА, КОГО ЩЕ СЛОЖИТЕ ВЕЧЕ?
91
8
 
20
 
! Отговори
от мен преди 4 години
Корни води успешно БСП към дъното.Жалкото е, че ГЕРБ няма алтернатива оа БГ политическа сцена и това не е добре.
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TOWA ИМ Е ПОЕДНИЯ И ЕДИНСТВЕН УСПЕШЕН ПРЕМИЕР! РАЗГРАНИЧАВАТ СЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО МУ!
89
4
 
13
 
! Отговори
ДО ДЕДО преди 4 години
ДЕДО, ТИПИЧЕН КОМУНИСТ СИ! 9 МЛН СМЕ БИЛИ ПРИ ЦАРЯ, НО ДИМИТРОВ ДАВА МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИЯ И НАМАЛЯВАМЕ С 1 МЛН! А ЗА ВЪЗХОДА МЪЛЧИ, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ КАКТО СИ ИСКАТЕ! ИНФОРМИРАНИ СМЕ! 3 ФАЛИТА ПО ВРЕМЕТО ТАТО ТИ! ТОВА Е СВЕТОВЕН ИСТОРИЧЕСКИ РЕКОРД!!!!
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев, Гергов, Петков, Първанов, Доган, Пеевски, Сидеров са заедно в играта.
87
3
 
16
 
! Отговори
Курнелия готви... преди 4 години
Голяма готвачка се указа другарката ***. Сготви цялата партия Бсп. Да ви е честито другари...
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се дерете, другари! И единият и другият са синове на БКП.
85
5
 
16
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
Какъв е Борисов и какво е неговото управление го казват хората на избори и то се вижда вече 10 години. А какво мислят БСП е ясно - гроздето им е високо и затова е кисело.
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев е троянския кон на Боко.Боко използва конфликта между Корнелия и Станишев.Двама се карат, трети печели :)
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев...Орешарски после****
82
6
 
13
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Тази мухлясала и пропаднала партия е ясно, че това ще каже. То затова и яма да спечели скоро избори.
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ СЕ РАЗВУНТЯХА ПАК. СЕГА КАТО ИЗРИТАХА ДРУГАРЯТ КУТЕВ ТОЙ КАКВО ЩЕ РЕЧЕ.
80
13
 
3
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Eми нормално, какъв държавник е тоя хитрец ? Ама Станишев - мишката му е удобен за "опонент".
79
2
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Откак се нареди на хляб в Европарламента крадливото Ленче изчезна от сцената. Остави Корнела сама да се дере. Това не е другарско другари
78
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЧЕРА ИМ РИТНАХА ПОРЕДНИЯ СПОНСОР И ДНЕС РЕВАТ ТА СЕ ДЕРАТ, ЧАКАМЕ ДА ВИДИМ ТИЯ ДНИ ПАК НЕКОЙ ЩЕ ИЗГОРИ, А ТЕ ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПО ЗЛОБНИ.