ГЕРБ ще променя членския си внос заради субсидията от 1 лв.

Дариткова призна: Ще имаме нужда от приходи
6 юли 2019 13:57, Анисия Иванова
55
ГЕРБ ще променя членския си внос заради субсидията от 1 лв.
Снимка: Булфото, архив

В ГЕРБ трябва да се проведат разговори за размера на членския внос, обяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дартикова.

"Членският внос на ГЕРБ е 2 лв. В промените, които предвиждаме в бъдеще, е той да се определя от изпълнителна комисия. Трябва да се състоят разговори за размера му, защото при субсидия 1 лв., ние ще имаме нужда от приходите на членски внос“, добави тя.

Очаква се този въпрос да се обсъжда на насроченото за утре Национално събрание на партията, уточни тя. На събранието ГЕРБ ще променя устава на партията и ще гласува оставки на членове на Изпълнителната комисия.

Още по темата

На въпрос дали им липсва Цветан Цветанов Дариткова отговори: "Темата за нас е приключила, защото той не е член на ПГ на ГЕРБ. В парламента се опитваме да се справяме с всички предизвикателства“.

Тя обясни, че последно е разговаряла с Цветанов преди няколко седмици.

"Категорично не смятам, че субсидията е основното, което държи политическите партии живи и съм убедена, че големите политически партии би следвало да се справят с всяко предизвикателство”. Така Дариткова коментира приетото от парламента решение партийните субсидии да бъдат намалени от 11 лв. на 1 лев на глас.

На въпрос дали с промените в субсидията не се наказва финансово опозицията, тя каза: "В никакъв случай. БСП е голяма партия. Те имат значителен брой гласове на последните избори. Ако разумно си правят сметките, могат да финансират своята дейност със субсидията, която получава“.

Според нея левицата разполага със значителен финансов ресурс.

Дариткова изтъкна, че не смята, че финансиране от страна на бизнеса, би довело до зависимост на партиите.

На въпроса защо точно 1 лев на глас тя напомни, че за такъв размер на субсидията са гласували през 2017 г. 2,5 млн. българи.

"Трябва да се следи настроението на обществото към партиите. Ниската избирателна активност на последния европейски вот беше един такъв знак за нас. Този дебат е важен, но той не се осъществи по същество, защото всички спориха за размера – лев, 11 лева, никой не изложи конкретно какво означава нормален живот на една партия”, коментира още Дариткова.

Тя коментира лаконично проекта за демонополизация на Националната здравноосигурителна каса, който официално ще бъде представен на 15 юли от здравния министър Кирил Ананиев.

„Демонополизация, като ангажимент на това коалиционно управление, е записано в приоритетите на управлението. Смятам, че след като чуем това, което е изготвено като финално предложение на министерството, в резултат на почти половин година работа на работни групи, в които участват всички заинтересовани, ще може наистина да се мисли за реализация. Това ще стане след като на 15 юли видим презентацията на министъра на здравеопазването“, каза шефът на парламентарната група на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли има хора, които не ги е срам да членуват в тая престъпна организация?Чак пък и чл.внос събират...
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пък ги затрием веднъж за винаги на изборите.Едва ли ще имат нужда от "чвнос"! Да им помогнем на изборите а българино?! 10 г в напразни опити да ни " управляват" на пук на всичко и всички! Тато ли се канят да стигнат по управление? Няма начин! Корумпирани дърти неуспели при Тато комунисти! Време ви е да си ходите!-:)
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистическа мафия, съсипаха държавата заедно с техните братя от БКП/БСП
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Герб останат без пари ще загубим СТРАНДЖАТА, Професора, Гледна точка, Тонката, няма да има кой да им плаща.
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ=БСП=ДПС=ОП=КОМУНИСТИ!!!
26
1
 
16
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Ето тука вече става много интересно, поне за мен. Дариткова, ще започне яко броене на пилците в ОПГ-то. Сега вече ще се види, ще остане ли партийна яленска маса или партията ще е само Борисов и МС, т.е. Царят със Свитата си. Щот съм убеден, че 90% в ОПГ-то са заради далаверата, а не заради убежденията, чието изповядане изисква и лична жертва и себе раздаване и работа за без пари за партията. Така, както го правя, аз, за без пари, подкрепяйки БСП срещу ОПГ ГЕРБ!
25
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Членовете на БСП са пълни въшкаpи, знаещи единствено да циврят, колко бедни и корумпирани сме. От това сигурно получават духовен оpraзъм.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ членовете са пълни с пари от бюджета и няма да имат проблем.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20 лева на член най-малко но зависи и от инфлацията а и средната заплата е вече 1250 лева и примерно 10 % ще са 120 лева на член.
22
3
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 17 Искаш да кажеш ГЕРБ да станат за къшмер като БСП ли ?
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте на това, като събиране на помощи за ромите!
20
16
 
1
 
! Отговори
кандидат на науките преди 4 години
Мачкай бойко комунистите. Някой ден бойко като си замине от този свят ще баде поставен в мавзолей на паветата и от там да плаши комунистите. Бойко е велик и ни оправи дарзавата. 100 лева да стане вноса ще си го плащам
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
25 stotinki za edin chas rabota na bg milicioner...sigur na partiite sha im davat po1 stotinka za edin chas partizanstvane v zemliankite...poneje e po-lesna rabota ot milicionerskata...
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, повярвахме. Партията от години се издържа от корупция и трафик, не на нас тия.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оле, Боже! Квито са стиснати тия от герб....... Малеее, ще останат без членска маса, точно както са останали и без срам!
16
2
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
Член съм на ГЕРБ и си плащам членския внос 2лв. е малко трябва да е над 5лв. на месец така ще е правилното решение или 2% от пенсията и заплатата така ще бъде най правилно.При комунистите плащахме 10% ергенски данък ако си на повече от 29години и нямаш сключен брак.
15
19
 
4
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Само Герб да живее Генерал Борисов! Мачкай комунистите!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пари да ми дават, няма начин!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
O, dva leva za edin chlen li ve?! Sigurno e mnogo edar...leva...
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по големи aмчъкaзлиии от ГЕРБ