Тонът на Дачич към България - крайно недипломатичен

София не трябва да влиза в такъв спор, смята Мирослав Ризински
51

Продължава дипломатическото напрежение между България и Сърбия, а днес сръбският посланик беше привикан в Министерство на външните работи във връзка с кризата.

Още по темата
По същото време и българският дипломат в западната ни съседка беше на разговори във ведомството на Сърбия.

"Изненадващ е начинът, по който се изказа външният министър на Сърбия. Беше с крайно недипломатичен тон и обидни думи към премиера и към България. Несвойствено е за външен министър, на която и да е страна", коментира международният анализатор Мирослав Ризински в "Денят ON AIR".

По думите му темата за Косово е силно емоционална и дърпа Сърбия надолу, а обществото няма силите и храбростта да се отдръпне от политиката, която е поставена от времето на Милошевич.

Според него българската страна е отговорила на нападките по достоен начин.

"София не трябва да влиза в такъв спор. Позицията от страна на България трябва да е категорична - тя е членка на ЕС и по-голямата част от страните в него са признали Косово и смятат, че решението трябва да стане по мирен начин и без промяна на границите", обясни Ризински пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
12
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Бойко, големия натегач пред Меркел, Юнкер и Сие, иска да се изкара по-илюминат от илюминатите! Бежанци довежда, Западните Балкани оправя, ама сега настъпи малко накриво! Хитрец и ***, прихванал приомите на Бае ви Тоше от село Правец! Правилната тема и правилния въпрос да подхване със сърбите беше "кога смятате да ни върнете Западните Покрайнини, защото по Ньойския договор 100-те години окупация изтичат на 19 ноември тази година - след 4 месеца?!" Вместо за Българите да се загрижи, той ...
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците идат
7
4
 
6
 
! Отговори
Привет от Албания преди 4 години
Ай ся По полека...Трудно им е на сърбите ...,разбирам ги ,ама и ние си имаме нашите интереси.На Балканите идват Китайски инвестиции ...и този път сериозни.Яд ги е малко,ама...тоя път ще минат първо през нас,така,че по малко ревност.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашият Тиквар и такъв тон не заслужава!
5
8
 
6
 
! Отговори
НИСЬИБЕ преди 4 години
И СЛЕД ВОЙНАТА СЬРБИЯ ИМА ПО КРАСИВИ СЕЛА И ГРАДОВЕ ОТ БЬЛГАРСКИТЕ И СА СИ НАУЧИЛИ УРОКА. БЬЛГАРИТЕ СА ИЗВЬН ЗЕМНИ *** ОТ СИК ОТ ВИС ОТ МАЙНАТА СИ. КРАДЛИВИ ДО ВЧЕРА ВЬШЛИВИ НОВОИЗМИСЛЕНИ ОЛИГАРСИ.КАПИТАЛИСТИ.ХАХАХАХА. САМО ЛИНЧ.
4
6
 
7
 
! Отговори
Българин - родолюбец преди 4 години
Сърби руснаци това са най големия враг на България но винаги сме ги били където и когато ги набараме да живее България
3
4
 
6
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 4 години
България винаги е била сърбия и този път няма да е друго
2
6
 
11
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 години
МАЙ НЕКОИ ШОПИ СА СИ ПОВЕРВАЛИ ЧЕ СА ВЕЛИКИ БЬЛГАРИ
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то вече всички си правят гаргара с Тиквата...