Три пъти плащал Борисов борчове на други за самолети, сега вади парите за F-16

ВВС имали само транспортни, нито една пушка, ни торпедо, ни ракета
Обновена: 18 юли 2019 11:37 | 18 юли 2019 11:33, Камелия Цветанова
207

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призна, че е настоял да платим веднага за изтребителите F-16.

"Настоях да платим накуп за F-16, защото ми омръзна в три управления да им плащам борчовете, когато са се пазарили за самолети", каза той по време на годишната среща с посланиците ни зад граница.

Още по темата
Според него решението на кабината е да се отиде на варианта за нашите възможности като държава - да се купи възможно най-добрия самолет, който значително подобрява възможностите ни.

"Доста спекулации чухме по темата, едва ли не, ако няма 12, а са 9 ракети, им се намалявала способността. Нищо подобно, защото това е началото на превъоръжаването на нашите военновъздушни сили. Като отговор бих казал на тези знатни военни, че аз настоях да си платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идваме в управление, да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите", допълни той.

Според него неслучайно ние имаме бойна авиация.

Проблемът обаче бил в това, че всичко ново до този момент, което е купено, е годно само да се натовари щаба и да избяга.

"Само транспортни самолети и хеликоптери, без нито една пушка - не ракета, не торпедо, пушка няма, за стотици, стотици милиони, над милиард, повече, отколкото за F-16", коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Той упрекна военните, които критикуват избора на новите изтребители.

"Тези същите излизат да ни дават оценка. Позволявам си да го говоря в този тесен кръг, защото вие трябва да знаете какво да отговорите когато ви питат в чужбина", обърна се Борисов към дипломатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е прав.Досега на три пъти се събират пари в бюджета и на на три пъти московската агентура саботира България.Веднъж Станишев купи остарели корвети, после веднъж се наложи да плащаме беленския реактор, и после 2 млрд за КТБ.
58
13
 
2
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Байчо не се коси!"Зеленият пъпеш" постави въпроса ребром - Грипен или F-16. Дори при служебният кабинет Герджиков беше стартирана процедурата по закупуването на Грипени. Ако "Зеленият пъпеш" беше поставил въпрос или ПВО или самолети, може би щеше да се получи друго.
57
1
 
22
 
! Отговори
До 69 преди 4 години
Не,като днешния цирк не сме гледали.
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко статии още ще извадите за една зелена тиква?
55
14
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До ПроСоТоВикаш пак с червената бюлетина, а? Ама тоя цирк сме го гледали вече.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо пък не се запишат за F-35 няма ли някакъв пакет в модификацията и свободна доставка в графика по които се поръчват,нещо не се ли е освободило след следващата петилетка за да не се изпада в борчове,а с борчовете напред за да са изчистени до следващия модел F- 60 взаимозаменяема на C-600 в предложение и показ на военен авиосалон как изложение на поляна за демонстрации.
53
29
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
СЛАВА НА БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ! ЦВЕТАНОВ ДОВЕДЕ В БЪЛГАРИЯ АМЕРИКАНСКИТЕ СЛУЖБИ И НИ СПАСИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ, БОРИСОВ ДОВЕДЕ В БЪЛГАРИЯ АМЕРИКАНСКИТЕ САМОЛЕТИ И НИ СПАСИ ОТ РУМЕН ПРЕДАТЕЛЯ И ВСИЧКИТЕ СЪВЕТСКИ ДОНОСНИЦИ В АРМИЯТА!
52
19
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Но не свойте пари братя,а парите на народа!Абе шушляков, вас какво ви касае, чии пари? Вие заявихте, че нито осигуровки плащате, нито данъци. Това не са ваши пари, не са и на народа, а на нас истинските Българи!
51
1
 
25
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Тези самолети ги взеха за вътрешна консумация когато започнат битките срещу тумора "Шайката". Но пък помниме в Ирак как свалиха един подобен с пушка..
50
2
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
удариха "джакпота" враговете ни,като ни насадиха тоя МИКРОумник за "началник на държавата"!!!!Но И НИЕ СМЕ ВИНОВНИ!С нашето РОБСКО "Всички са маскари" и "От нас нищо не зависи",само УЛЕСНЯВАМЕ ИЗВРАЩЕНИЕТО!!!!!!!...."Стани,стани,Юнак Балкански!От сън дълбок се събуди!Срещу тиранина Банкянскити чест и слава поднови!"....ПРИ ВСИЧКИ "избори",дайте гласът си!!..ДО ЕДИН!..И колкото и да манипулират от Шайката ,няма да могат да оакат отново резултатите!!!!.......ако не,замълчете завинаги!
49
17
 
6
 
! Отговори
пацифист преди 4 години
Всеки разход за устройства за изтребление е грешен. Но ако рекета на оръжейната мафия е неизбежен, по-малкото зло е да си плащаме на американските групировки, отколкото на руските.
48
6
 
15
 
! Отговори
интересноо преди 4 години
Корнело спиш ли,опозиция ли си или лукова глава,защо позволяваш да се вихрят безнаказано безкруполни неадерталци,платиха ли ти за да спиш подобно като Миков!?
47
5
 
10
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
Гърците може да ги стигнем някой ден защото и те са закъсали като нас.Но турците ще ги стигнем само ако извънземните кацнат в България на яжко и пийко.Хахаххаха
46
23
 
6
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Калеко Алеко - те много неща "забравят" бате, защото Кремълската памет е услужлива. Забравят, че и тези МиГ-ове сме ги плащали. Даром не са дошли при нас. Забравят безкрайните ремонти, забравят скромните по 200, 300 милиона годишно за да държим тези кошници в кондиция, а то пък да се окаже, че "великата" рушка техника не може да лети и воюва в лошо време. Въобще, ресофилията е тежко заболяване свързано с яка амнезия и намален коефициент на интелигентност.
45
5
 
30
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,Вие верно се оказахте богат човек,както се носят слухове.....Така с лека ръка да ги извадите тия милиарди.....
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитрият тиквоний,иска да каже,че идосега е давал на краварите,същитепари,за афганистанската рота,но сегавидиш ли и за хвърчилата.По скоро му се свидят,щото бяха приготв43643ени закрадене,я за саниране,магистрали...Даже кумувият наемател се насмете,затова колко е дефицита в момента.
43
0
 
26
 
! Отговори
ддд преди 4 години
Но не свойте пари братя,а парите на народа!
42
2
 
35
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
Велик си ,другарю Борисов !!! Велик и щедър !!! Всички борчове на държавата от своя джоб плащаш ! Да се множат островите ти, да купуваш по-скъпи апартаменти на гивендиите си ,да се множат офшорките ти !!! Слава ! Слава ! Слава !!!
41
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днеска по новините разказват някакъв виц, че поръчаните от нас Ф-16 щели да превъзхождат турските и гръцките. Така не се бях смял отдавна. Турците и гърците да не би да имат само по 8 самолета?
40
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ти си настоял веднага да се плати за Ф16?Защо лъжеш,като това беше изрично поискано от САЩ?Божееее,кой ни натресе това на главата?И защо сме такива мазохисти,та още търпом?