Три пъти плащал Борисов борчове на други за самолети, сега вади парите за F-16

ВВС имали само транспортни, нито една пушка, ни торпедо, ни ракета
Обновена: 18 юли 2019 11:37 | 18 юли 2019 11:33, Камелия Цветанова
207

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призна, че е настоял да платим веднага за изтребителите F-16.

"Настоях да платим накуп за F-16, защото ми омръзна в три управления да им плащам борчовете, когато са се пазарили за самолети", каза той по време на годишната среща с посланиците ни зад граница.

Още по темата
Според него решението на кабината е да се отиде на варианта за нашите възможности като държава - да се купи възможно най-добрия самолет, който значително подобрява възможностите ни.

"Доста спекулации чухме по темата, едва ли не, ако няма 12, а са 9 ракети, им се намалявала способността. Нищо подобно, защото това е началото на превъоръжаването на нашите военновъздушни сили. Като отговор бих казал на тези знатни военни, че аз настоях да си платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идваме в управление, да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите", допълни той.

Според него неслучайно ние имаме бойна авиация.

Проблемът обаче бил в това, че всичко ново до този момент, което е купено, е годно само да се натовари щаба и да избяга.

"Само транспортни самолети и хеликоптери, без нито една пушка - не ракета, не торпедо, пушка няма, за стотици, стотици милиони, над милиард, повече, отколкото за F-16", коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Той упрекна военните, които критикуват избора на новите изтребители.

"Тези същите излизат да ни дават оценка. Позволявам си да го говоря в този тесен кръг, защото вие трябва да знаете какво да отговорите когато ви питат в чужбина", обърна се Борисов към дипломатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
31
 
! Отговори
талант преди 4 години
След пенсия,да открие нов сатиричен театър или цирк.Става и за комик и за клоун.
18
1
 
37
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Този турбо австрло питек не разбра ли че това са парите на народа и не ги плаща той. Наг лам му тра. Резултатите са видими обаче.
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плащал борчове на други?!? Това не са борчове на други,а плащания на България по договори,не плащания на Бойко Борисов.Освен това,кое е по-изгодно - да плащаш разсрочено или да платиш на куп и да чакаш самолет след 4 -5 години ? Питам аз и отговор не искам.
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ф16 били набори на Лили И. и Колумб!
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така,като се изказваш на всеуслушание какво имат и какво нямат българските ВВС,не мислиш ли,че застрашаваш националната сигурност на България???Кога Тръмп се е изтъпанил да разказва с какво е оборудвана армията му?Или Путин?Чуваш ли се какво говориш?
14
3
 
31
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 4 години
Вари го, печи го, все тиква си остава.
13
3
 
41
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Ти ли си настоял бе Борисов? Че нали това беше условието на САЩ или вече си забравил?!И това реално е данък, васален, колониален ... както щете го наречете, но това си е данък.Освен това като орязахте въоръжение и обучение, ще плащаме още почти 1 милиард, ама малко по-късно, защото тия 2.2 млрд. не са крайна цена. Има още доста съпътстващи и не малки разходи по доставката им.Купи си индулгенция от САЩ, но от народа не си!
12
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти плащаш, но народа му се отели вола. Какви борби бяха за няколко милиона за ремонти, но сега баровци го раздаваме. Няма как да скочим на нивото на другите без пари. А повечето ни съседи са с по-добри ескадрили. Кого ще плашим, не знам?
11
5
 
27
 
! Отговори
що така преди 4 години
Няма пилоти,никой български пилот не иска да лети с античните златни ф16!
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая тиква и тия около него /захапали кокала/ - не се наядоха. Готови са да продадат и майка си. Нямат търпение да сринат държавата и нищо да не остане, дори и хора ...
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато плащаш за каквото и да било,казвай откъде вземаш парите за това.Защото ,ако е от собствения ти джоб,шапка ще ти свалям,но за твое свдение/ако не знаеш/това са нашите пари,нищо,че държавата ти е бащиния.
8
4
 
33
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Хайде пак се превъртя като ф...лопатаПреди година единият му коз беше че самолетите които и да са ще бъдат на разсрочено плащане а сега бил настоял....И неговата не е лесна
7
3
 
30
 
! Отговори
епохални времена преди 4 години
Секретният план на сащ за строеж на ядрен склад у нас и сделката За F 16.Какво не знаем и с какво ни заблуждават....
6
30
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Глад и лабуть за руските *** и путинисти, атакисти и други екскременти!!!
5
5
 
39
 
! Отговори
семко преди 4 години
Безкрайно нагло изказване.Първо: за какво са ни самолети ?Второ: когато плащаш нещо кеш на куп има голяма отстъпка. Къде е нашата?Трето: защо българинът има нужда от втори Тодор Живков, само че по-*** от предишния?
4
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говорел в "тесен кръг", а всичко се публикува в социалните мрежи..."Плащал" всеки път (вероятно от джоба си)...Естествено, че военните разбират от военна техника по-малко от пожарникарите...
3
4
 
51
 
! Отговори
Иван преди 4 години
О, свещенна простотия!
2
3
 
32
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Радвам се, че нямат торпеда. Щеше да е странно :D
1
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той ги плащал... да да... Когато се дават пари, той ги вади, когато се вземат , ние вземаме.А онези 15 милярда пак ли той ги плаща?