Ще роди ли проектът на Слави "юначно отроче"?

Все повече хора са разочаровани, коментира Харалан Александров
12 авг 2019 17:22,
131
Ще роди ли проектът на Слави "юначно отроче"?
Снимка: БулФото

Като лидер на мнение Слави Трифонов определено носи потенциал за промяна и за разместване. Но истинските важни размествания са в дълбочина. Има значителна умора и износване на идеята, че нещата ще се решат с радикална промяна. Все повече хора са разочаровани.

Това каза пред БНР социалният антрополог и анализатор Харалан Александров по повод възможностите на новата партия на шоумена Слави Трифонов да повлияе сериозно на политическата система у нас.

Още по темата
По думите му, политическата температурата в страната е висока и "жегата ще прелее и към есента и ще се отрази на местните избори. Усещането е за съспенс".

Харалан Александров е убеден, че драмата с африканската чума по свинете ще бъде мобилизирана за целите на местния вот, който предстои есента, най-вече в районите, в които има пострадали хора.

"Контекстът е толкова несигурен в целия свят, че успокояването на настроенията в страната се компенсира от общата дестабилизация“, допълни Александров.

Експертът продължи да коментира бъдещата партия на Трифонов, като каза, че проектът "Няма такава държава" е "преносен, което не означава, че няма да се роди юначно отроче".

"Преди 4-5 години такъв проект би имал много сериозна подкрепа, защото тогава имаше момент на голяма надежда. Самият Трифонов изглежда разумен и отговорен човек, въпреки увлеченията си по патриотично-популистката плоскост", изтъкна Харалан Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че от Слави и неговата сбирщина нищо не става - това е ясно като бял ден на всички, но от друга страна само като прочета Харалан Александров и ми става ясно, че нататък ще е само врели-некипели и *** изпарения. Та нали и двамата споменати дружно газоотделят в гърнето на Боко за славата на гер-бе-растията?
118
0
 
4
 
! Отговори
Нищо чудно преди 4 години
Абе целият слугинаж на ГЕПИ-ОПГ се е сурнал на барикадата да защитава Буда. Няма нищо чудно - и ГЕПИ ,и учиндолеца се борят за електорат от кокшкари,парвенюта и простаци.
117
0
 
1
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До V Това "животно" е просветител, ще рече умен човек, учи хората на ум и разум, но явно все още не е стигнал до тебе.
116
0
 
2
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Vesko Първите 15 г. нямаше държавни пари за партиите и пак имаше партии и мераклии за власт. Как се субсидираха си е обществена тайна, но след субсидиите не сме цъфнали и вързали. Партийките би трябвало да обединяват хора с някакви общи идеи и е редно да се бръкнат малко тези хора в собствените си джобове, преди да се докопат до държавната софра.
115
1
 
6
 
! Отговори
вече отдалече преди 4 години
И да роди,и да не роди,България отдавна е пътник!Язък за хубавата страна!
114
0
 
1
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Хараланчо е много мек към Слави. Дали нещо не е договорил да влезе в "бандата на 120 те?" Но казаното от него е абсолютно резонно. Електоралната мощ на СТ като начало ще е едни 8-10% и ще може да служи само за патерица на този с когото се спазари. Много зависи и какви "слуги на народа" ще избере да го слушкат. Тази игра вече сме я играли многократно, но кратуните ни не са увряли. Ако не ме мързеше бих отишъл да се запиша и аз в навалицата, белким падне нещо, я депутат, я областен, я горски.
113
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕЗ ЕСЕНТА ЩЕ ИМА ПРЕБРОЯВАНЕ НА ДИВИТЕ ПРОСТАЦИ В ЖАЛКА БЪЛГАРИЯ. СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КОЛКО ТАКИВА ЩЕ ЗАСТАНАТ ЗАД НАЙ- ГОЛЕМИЯТ. ТОВА ВЕЧЕ ЩЕ Е НАЙ- ДЪЛБОКОТО ДЪНО.
112
5
 
8
 
! Отговори
До 114 преди 4 години
Джендарите нямат право на дума. Ок ?
111
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията изисква и най-отявлените пpocтaци в България да имат политическо представителство. Дългия ще е техния гуро. Още повече че той е и тяхния създател.На есен ще броим зелените еуглени.
110
7
 
7
 
! Отговори
Разбирача преди 4 години
Ако си мислите че Слави Трифонов ще стане министър претседстел значи че идеалния електорат на Агент Буда а.ка Боко Тиквата а.к.а Б.Б.(Биг Бос) а.к.а Бойко Борисов.Слави ще направи партия и ще си има хора които ще се занимават с нея.Слви ще продължи да си прави шоу предавания по телевизията
109
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Политологът" ни намеква колко добре ще е да си оставим мутрата Борисов на власт. Това се чете в целия му "анализ".
108
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави още не е регистрирал партия, но политолозите на властта един през друг се надпреварват истерично да крещят колко са разочаровани хората и колко неуспешен ще е проекта. Като че ли повече се опитват да си вдъхнат кураж, отколкото да направят политически анализ.
107
6
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Чакайте слави да ви оправи. Царят не успя да ви спаси, Бойко също не успя да ви спаси, Бареков пръдна и не успя да ви спаси, сега е наред Слави.
106
2
 
4
 
! Отговори
не можахме преди 4 години
да усвоим плевенското джебчийство ми не ставаме това е колкото и да ни набеждават и правят явно ни правят за да могат нас да обвиняват после като те крадат
105
1
 
1
 
! Отговори
пък преди 4 години
и посетихме мадарският конник и други известни нам /би трябвало да са ни известни но поради свещенната ни незаинтересованост и глупост леко полеко си дойде брекзит/
104
1
 
1
 
! Отговори
ее преди 4 години
да не е зле кво?!? и то за обученише в неправилната посока
103
0
 
0
 
! Отговори
новото преди 4 години
приложение
102
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите ***,откакто Трифонов обяви партия, си потрошиха пръстите да плюят по форумите! Знаят,че скоро няма да има кой да им плаща 600лв надник и ще умрат от глад
101
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плюсче за Слави, минус за тиквата еднокнижник
100
4
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Както се казва - напънала се планината и родила мишка.със грозния чалгар ще е същото. Прекалено си повярва плешивия маркуч - ***.