Ножицата се разтваря: 90 нови милионери срещу 800 000 работещи бедни

БСП зове дебатът по бюджета за догодина да е възможно по-скоро
Обновена: 13 авг 2019 16:09 | 13 авг 2019 16:05, Камелия Цветанова
183
Ножицата се разтваря: 90 нови милионери срещу 800 000 работещи бедни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова предупреди, че неравенствата и регионалните различия се увеличават, което води до обезлюдяване на цели региони.

Тя отчете, че по данни на БНБ има 90 нови милионери, а в същото време статистиката отчита, че има 800 хил. работещи бедни и 1,5 млн. живеещи под прага на бедността.

Още по темата

"Идват местни избори и целия информационен поток е съсредоточен в това коя партия кого издига, какви са вътре противоречията. Сериозният въпрос е как ще се развиват общините. Хората ги интересува дали ще имат път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще поскъпва ли", коментира Нинова, цитирана от "Фокус".

Заради това тя настоява политиците да започнат дебата за бюджета за 2020 г. сега, а не в последния момент.

Според нея политиците се плъзгат по повърхността, по жълтите новини, по интригите около местните избори, а не по същността, а държавна политика се прави с ум и с грижа.

"В момента се изготвя проекта за бюджет за 2020 г. на държавата в Министерство на финансите. Вероятно той ще бъде копи пейст същия от миналата година, пренаписан, сервиран в последния момент в парламента, претупан за една нощ и край. Част от тези големи стратегически въпроси, които поставяме и искаме да водим този разговор в българската политика, трябва да намерят своето приложение в бюджета", допълни Нинова.

Тя даде пример с Гърция, където правителството е решило да отпуска по 2000 евро на новородено дете и че се планира възстановяване на 13-ата пенсия.

"Все мерки и политики, които БСП многократно сме предлагали, винаги са били отхвърляли с аргумента, че това е популизъм. Не, не е популизъм. Това е грижа и поглед напред", обясни Нинова.

Тя посочи, че БСП иска да постави тези въпроси на сериозно обсъждане и заради това иска скоро да започне дебатът за бюджета.

Освен това  соцлидерката иска заедно с евродепутатите да бъде обсъдена и макрорамката на ЕС за следващия период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Корнелия блянува за славните и времена,когато бе в СДС и стана милионерка от Техноимпекс.Това ми идва в повече,крадеца да вика дръжте крадеца.Само не знаем,кой чичко паричко я вкара в държавният " сейф на червените приватизатори" и срещу какво в замяна?А тя беше млада.....!
152
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 144Щом не правиш разлика между 64-годишно комуно-турско робство и Борисов, заслужаваш си хала!Гласувай си за Ристе Иванов и "мажоритарния" учиндолец и техните олигарси - Клоунът е още по-пр...зд, некадърен и най-вече - алчен - е, и редом с инфлацията от лелеяните ти МеРеЗе-та и "увеличени" пенЦии, ставаш и ти "милионер" също като по "блаженото" виденово-луканКово време.Сценарият е по Станишевски - *** "вдига" доходите, след два месеца я прогонваме с камъни - пак плаща Борисов!
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минова, вземи отношение по новите оръжия на Путин! Планетата загива, Нинова!!!
150
2
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
Има ли кой още да им вярва на червените каскети освен старите бабички с промити мозъци......
149
1
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Комонетата пак вият на умряло искат власт да видят мелеонври да стават!
148
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че какво му е лошото да си милионер искам и аз да стана милионер отивам после да си пусна фиш.
147
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 103Тъкмо "вожда" го плюе всеки ***, комунист, жълто-кафява медийки като Биволъ, Дир.бг и Днес.бг например, в ТАБгруп Василев, ФСБ, Сорос и прочие олигарси наляха няколко милиона да свалят правителството - та си плюй на воля, админите поощряват охотно плюнката.Виж, за Румен Ветото и любовницата му плюенето е забранено, защото за разлика от Борисов (който откровено се подиграва с партийната си книжка), пРезиденто си остава истински комунист (1982 - 1990г.), макар че лъже и за това.
146
2
 
10
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Милионерката корвелия се е притеснила за бедните??ЛицемеренПо-лицемеренКомундрелДр. Георги Гергов:"Мога с часове, да изброявам поименно милионерите в БСП!"Край на цитата!
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен Хасково преди 4 години
До Корнелия,Йончева откакто влезе в Европейския парламент гласа не сме и чули, това ли се предполага и за вас?
144
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** се объркаМи нея кой ще я изчисти бе другарю червен ***?
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 153България особенно откакто Герб е на власт е РОБСКА държава. Шепа милионери и 80-90% роби !Абе аз друго помня.Когато БСП беше на власт народа гледаше мутрите как карат скъпи коли, а по време на хиперинфлацията хората точеха лиги пред витрините на ресторантите където се събираха елита на БСП, Доган, Илия Павлов и Трифончук Учиндолски да пият и ядат като невидели.Сега на народа му дреме, че някой някъде си купил нещо си.Влизат хората в магазина и си купуват и те.
142
1
 
9
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милионера Георги Гергов, Дъбов,Кутев,Гуцанов,Жаблянов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Кр.***,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 149Всеки бълг. милионер довежда по стотина българи ,които едва мърдат вече ,ако се появят нови пет милионера налични в момента са 5000 сиромаси -роби които им осигоряват милионитеСам ли измисляш тези простотии или на сбирките на БСП ви карат да ги заучавате?
140
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 141Това ,което направи Герб е че направи 80% от българите роби ,живеещи винаги на ръба ,работещи само за да плащат сметките на останалите 20% от ояли се ,ненаситни и алчни политици и бизнесмени.ДРЪН, ДРЪН, ДРЪН пълни глупости!Хайде върви гласувай за Трифончук и не философствай много.
139
2
 
9
 
! Отговори
Милионер преди 4 години
Ох, писва ми от червени кухи ***! Ами аз нали за това правя бизнес, първо за да съм милионер, а не за да раздавам големи заплати на мързеливи социално-слаби. В момента в който БСП дойде на власт, освобождавам работниците и се кротвам на вилата на морето. Има откъде да капят наеми и дивиденти, за да си гледам здравето и спокойствието, а не да се блъскам да изпълнявам предизборните комунистически обещания към дебилитета.Електората пак ще фалира и ще се сети,че пак червените са причината.Тъпотта!
138
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма един огромен завод ,една огромна фабрика за да създаваме милионери ,у нас милионер не значи умен ,не значи трудолюбив а значи далавераджия който ограбва народа дали с обществени поръчки ,дали с точене на държавата със зависимост с политническата класа ,нищо хубаво не може да се каже за бълг. милонери и това го знаем всички !
137
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези данни не са за хвалба ! Къде е средната класа ? Държави в които има средна класа ,където има частни малки бизнеси са най-добри за живеене. България особенно откакто Герб е на власт е РОБСКА държава. Шепа милионери и 80-90% роби !
136
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Държава се управлява от мъже а не от 80 процента жени за в кревата
135
4
 
14
 
! Отговори
Мрази богатия и умни преди 4 години
Целта на комунистите никога не е била да направят бедните по-богати и никога не са го постигали.Където и да са управлявали,оставят след себе си икон.трагедия.Целта им винаги е била да ограбят богатите,за които престава да има смисъл да организират бизнес,да са работодатели и да плащат заплати.И заради комунистическия популизъм го отнасят пак работниците.*** си е тъпо,щом пак иска да стъпи на червената мотика.Е,партийците винаги са на печалба,колкото и да нассеррат народа!
134
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Държава управлявана от 5 процента разбойници и крадци нищо не става