Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят

Чуждите инвестиции скачали, безработицата намалявала
Обновена: 26 авг 2019 12:05 | 26 авг 2019 11:50, Камелия Цветанова
182
Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа за поредната лична инспекция на изграждащ се път в страната. Този път провери как върви магистрала "Европа", където беше преди около месец и половина и участва в участва в откриването на  завод за безалкохолни напитки в Костинброд.

"Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт", коментира Борисов, след като направи разликата от предишното си посещение на строежа.

Още по темата

"Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората", обобщи Борисов като така намекна, че президентът Румен Радев се дразни от строителните успехи на кабинета.

С премиера бяха и министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Над 40% от изкопните работи са готови, насипни дейности 15%. Това е по-лекият участък от магистрала "Европа", след 25 дни започваме по-тежкия. Открихме археология на 19-ия км, където ще е една от 7-те площадки за отдих", обясни Нанков и допълни, че от трасето се преместени и застрашен вид теменужки.

Караниколов пък коментира, че без инфраструктура инвеститорите няма да дойдат у нас.

"Тя е изключителен приоритет. Безработицата в България е на рекордно ниско ниво - нямало е такова досега. Рекордни нива и при износа. Най-добрата година за българския износ е била 2008 г. Тогава за цялата година сме успели да направим износ за над 30 млрд. лева, в момента само за първите 6 месеца имаме 27 млрд. лева. Инвестициите ни вървят средно последните години с около 1 млрд. лева над средното ниво. Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора", обясни министърът на икономиката.

Той добави, че инвестицията в завода на "Кока – Кола“ в Костинброд е 34 млн. Лева.

"Те до момента имат 20 000 работници, което е 0,7% от работещите в България“, каза още Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Калеко АлекоКалеко, всичко за което говориш ще остави българският народ, а не Б.Б.. Искаш да кажеш че е добър пъдар. Ние хората които живеем всеки ден, ние сме важните, анонимните пчелички. В историята остават само тези които се хвалят, а се хвалят само тези които имат, а имат защото са събрали от многото.
91
10
 
12
 
! Отговори
До96 преди 4 години
Абсолютно прав си но не забравяй Комунистите им е ясно Колкото повече положителни неща се случват в Родината ни ,толкова по малко са шансовете им да се докопат някога до власта И ...да спрат развитието на страната .Това е главното което са правели в съвместните си управленията с дпс
90
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** по умни факти кажете да ви пишат. Тая изстрадала сълзлива тема за пенсионери или болници, не е актуална :) Искате качество, а не искате да плащатв данъци. Няма как да стане. Качеството е пари. Елементарно е. Да не бяхте спали 50 год в комунизъм.. Сега държавата, щеше да има двоен или троен БВП и стандарт. Такива сте го направили.. Сега най много ревете.
89
4
 
14
 
! Отговори
път 813 след ГОДЕЧ преди 4 години
ПЪТ 813 СЛЕД ГОДЕЧ Е С ДУПКИ ОТ БОНБАНДИРОВКИТЕ НАД СЪРБИЯ ОЩЕ
88
5
 
9
 
! Отговори
ОБЪРКАН ЧОВЕК преди 4 години
Нормалните хора търсят в държавата социалния момент искат да се опрът на нея при нужда искат тя да поема отговорност за различното си поведение през прехода и прочие--пример от края на 99-до 2000 и слес това хората бяха принудени да работят без осигуровки държавата седеше пасивно и я нямаше сега тя която беще виновна тогава казва ,че на хора който не са се осигурявали пенсии няма ??? Сгрешено здравеопазване ??? Сгрешена политика към малки населени места и села ??? Малцинства ??? А ТОЙ строй ли с
87
4
 
26
 
! Отговори
чудна работа преди 4 години
Е защо след като Бойко лично следи строежите на новите пътища,след пуска веднага стават за ремонт?
86
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безработицата намалщва щото емигрират за 5000 7000 10000 20000 евро а не в бг за 400 700 лв заплата
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще гласуваме за него и ще се надяваме да го видим как излита вертикално опърТял 16тата седалка, дърпа джама и крещи тоя каракачанов ми *** майката с тая пура- и ще крещи и ще крещи докато истинска бойна Еф-16 го нацели кат фръкуидна тиквенна мишенка на която от джобчето на сакото стърчи пръжолка с черна швайне чума
84
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не виждам нищо лошо, че обикаля да види, какво се случва. Какво да седне в охладения си кабинет и цял ден да седи там ли? Както правиха преди него сумата и министри. Какво лошо има, че отива и казва добър ден на обикновен работник и дава зор да се работи в срокове? Кое точно е пропаганда или лошо.Пропаганда е когато се лъже.. Когато се дава истината.. Това си е просто истина.
83
3
 
8
 
! Отговори
DEM преди 4 години
До VictimizedАе, карай ся, едни го разбират така, други онака. Голяма работа е станала.Друг е въпроса, че според мен институциите нито строят, нито им е работа да строят, нито пък здрава работеща икономика се изгражда около обществени поръчки и държавани проекти, ама карай и това да мине.
82
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живей пропагандата!
81
9
 
25
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Джипът на Борисов е символ на свършека на Държавността. Факта, че сам трябва да отидеш да инспектираш строеж на някаква магистрала, говори, че държавата е куха отвътре, няма надеждни структури и кадри, с полезно КПД, на които един министър-председател може да се опре и да не се провали. Всичко в ръцете на един човек или по нашему: "Вратът на вълкът е дебел, щото си върши работата сам".
80
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строй се предимно в София и около София,в останалата част от страната е пълна разруха.Ако минете по така наречената магистрала -тракия,ще ви попадат пломбите!Ама ще има толсистема!За северозапада нямама думи,все едно че са минали хуните!Разорени и запустени села,обезлюдяване на 100%.
79
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля те,Господи прибери си вересиите.Супер е,че напуснах "Територията",за да не може "еталона" Боко Тиквата да ми определя бъдещето.Жалко за бъдещите поколения,обречени на мизерия и абсурди,които се случват всеки ден и навсякъде.
78
6
 
31
 
! Отговори
!!! преди 4 години
***!!!
77
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве Цезаре,скрий се!
76
6
 
34
 
! Отговори
Хвалипръц преди 4 години
Строи?!Не мож да бъде.С ръце в джобовете и червен конец на китката?
75
11
 
42
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Ще остави спомена за кражби и некачествено строителство. Ще го запомним с просташките си изказвания и ниския интелект.
74
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли нещо лошо в ЕС, ние сме първи! Бедност, демография, смъртност, корупция...А най сме първи по *** народ.
73
26
 
11
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Евала Бат'Бойко!Голем си.