Честитки, цветя за 9 септември: БСП и АБВ заедно на празника

Нинова поздрави социалистите и антифашистите от Гоце Делчев
93

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и АБВ поднесоха заедно цветя пред Паметника на Съветската армия в София по повод 9 септемри.

Не бива да позволяваме 9 септември да бъде източник на комплекси и чувство за малоценност, той трябва да е повод за национална гордост, каза лидерът на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов в слово по повод тържественото честване.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова честити Девети септември на социалистите и антифашистите, съобщиха от пресцентъра на партията.

"За тази дата от българската история са давани много противоречиви оценки и са се водили много спорове. Има обаче безспорни факти, които заслужават нашето уважение", заявила Нинова в Гоце Делчев, където е присъствала на стогодишнината на партийната организация в Неврокоп, сега Гоце Делчев. И допълнила, че хиляди български антифашисти са дали сили, труд, живота си, за да спрат нацизма.

Тя е подчертала още, че в годините след Девети септември България се превръща в индустриална държава с развито производство, строителство, земеделие, наука и култура, а на всеки е бил осигурен достъп до образование, здравеопазване, сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
21,37 ч е *** си получи поредната порция Златен дъжд Поздрави от мястото
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия изменници искаха да ни направят 16та република на СССР, само за да се подмажат на московския си господар. Даже успяха да го отвратят със сервилността си и той да им откаже.
37
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори немците се отвърнаха от нас и ще строят заводите си в Турция...Какви съюзници, какви пет лева спасили евреите си напук на нацистите.Плюнка без покритие, имаща собствен живот, без господари!
36
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв монархофашизъм бе? Стига с тая пропагандна соц терминология бе! В България фашизъм няма. Имало е обаче червена терористична организация, убивала българи по заповед от чужда държава. Това вече е национално предателство.
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако можеше ЕС да ни натирят в Турция - не биха се поколебали... толкова сме им умръзнали с простотията и комунизма. От робски народ май друго освен военни или роби не става.
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям европеец стана *** ..
33
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МонархоФашизма е най чер, ната страница в историята на бг. Баща ми е разправял в каква мизерия са съществували. Живяли са само Буржоазията чорбажиите и лиза, чите на царски атрибути.Баща ми казваше че дядо е убит в мазето на централният затвор защото нее бил съгласен с политиката която са провеждали монархоФашистите. А който нее бил с тях е застрашавал националната сигурност. Убиват го и не се знае къдее заровен. След 9, 9, 1944 г. Баща ми разбира кой фашист е убил дядо и го праща на оня свят.
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да махнем ненужния съветски паметник и да си сложим български паметни плочи за възхвала на българщината.
31
8
 
3
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Интересен е факта че от близо 30 години около 09/09. Демократите и прозападните медии нищо не казват за искането на У. Чърчил за британо-американско-турска окупация. Защо ли си мълчат за техният любим британец Чъчрил и неговото искане в Ялта. Събитията от 09.09.1944 г. са именно договорени в Ялта от един британец, съвет и американец. Британеца много искал Асенов град да бъде в Гърция, Варна в Турция. Американеца му е било през * за България а съвета е мислил как да неутрализира германците.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига глупости - Турция е била неутрална вв2.
29
0
 
13
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
28
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата бе разгрграбена след 1989г - Мутри ,фалшиви банки ,Костов с "бързата" приватизация - и децата го знаят ..
27
3
 
10
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 4 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
26
2
 
10
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 4 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
25
2
 
3
 
! Отговори
Да живее преди 4 години
сички бьекъпьета =бесепета=абевета по земните кълбета.шъ виками и десет години след пенциониране. дъ живее възходъ и нъприедъкъ.ний смие нъприедъкъ.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно на никой друг не му трябваме освен на руснаците. Велика е руската инерция - тя е като при пилетата - като им отрежеш главата продължават да живеят!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ момента кубинското песо също струва колкото долара 1 песо е равно на 1 долар. Но само в Куба.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАРОДА СЕ СЪБУДИ НАЙ-НАКРАЯ! ЛОШО ЗА КОМУНИСТИ И МИЛИЦИОНЕРИ!
21
1
 
17
 
! Отговори
преди 4 години
Нещо ми се губи в цялата работа:Ако СССР ни освободи на 09.09.1944 г, защо ни обяви война на 05.09.1944 г ?
20
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Русия - Червената армия беше в България ,понеже вие бяхте съюзници със Хитлер .И точка по въпроса ..