Борисов: Държавата не се провали с поста в ЕК, преговаряхме за МВФ!

Разликата в двата поста е в милиарди долари, настоя премиерът
Обновена: 11 сеп 2019 15:38 | 11 сеп 2019 10:52, Веселина Йорданова
241

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавата не се е провалила, а расте, настоя премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на кабинета.

По думите му страната ни е можела да получи поста на външен министър в новата ЕК, но сме договаряли и шефския пост в МВФ, за който кандидат е Кристалина Георгиева.

Още по темата

Разликата между двата поста е в милиарди долари и глобална възможност за работа в света, каза още той.

Освен това Борисов изтъкна, че образованието и иновациите, за които еврокомисарят ни Мария Габриел ще отговаря, са първа точка за правителството, но и в Европа.

Премиерът добави още, че са оценени традициите на страната ни в тази област и „мозъците“, които имаме.

Отдавам злобата на нашите опоненти на липсата на опит и на младостта им, коментира премиерът.

Борисов призова всички български университети "да се стягат и да правят проекти, защото това са огромни възможности".

Премиерът коментира и т.нар. "шпионски скандал" с Русия, като посочи, че когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето Външно министерство реагира.

"Когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, нашите служби работят по тази тема заедно с партньорски служби", каза той и допълни, че няма никаква роля в този процес, който се движи от прокуратурата.

Нашата геостратегическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, е пътят ЕС-НАТО, напомни премиерът. Той обаче нямал нищо против тези, които обичат Русия. Това, че има събори, че хората пеят руски песни, това е тяхно право, каза Борисов.

По думите му няма нито едно направление, в което работят министрите в кабинета, което да е по-слабо от предишни години, "за да се каже тотален провал на правителството".

В кое - че всяка година вдигаме доходите с 10%, че превъоръжаваме армията, че МВР разкрива всички убийства, борбата с контрабандата, с корупцията, пари в образованието, изреди премиерът и заяви, че никога България не е имала по-голям БВП.

Борисов не е съгласен и че има проблем с боклука в София.

"Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин", настоя премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
23
 
! Отговори
до 129 преди 4 години
Ами виж собственика на апартаментите. Дали му парите тайни хора, които тайно консултирал, за тайни работи.Ако намерението на някого да даде пари на друг в заем или дда му ги предостави, за да закупят някое предприятие е шпионаж, това е карикатура на шпионажа.Шпионаж е да събереш по незаконен начин секретни сведения и да ги предадеш на вражеската страна за този, от когото си ги събралТези, които са скалъпвали тази театрална постановка, са били толкова некадърни, че са се изложили. Типично ГЕРБ
113
1
 
17
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Баш Тиквондур въздъхна блажено,че пробута поредната дъщеря някъде си и на някои си и се разплу на дивана докато местеше с език орехчетата на Бай Тошо от лявата в дясната си бузка и се зае да мисли къде да намери будали на които да протика останалите си дъщери и рода от младежкото БКП (ГРОБ)?Пристегна го сърцето и напомни за инфарта които може да получи при загуба на Фандъшка на изборите в София.Ето тъкмо пробута една дъщеря и народа му връщаше друга,но малко захабена, а нея де да я дяне сега?
112
1
 
21
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
София по-чиста от Берлин!Ами този визпитаник на Симеоновската школа явно е с поне 5 диоптъра.Да си е жив и здрав и да ме разсмива още дългоИначе както казват шопите: у централниу жадуват за него.
111
15
 
3
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 122Точно шпионаж е.В днешно време кой подарява пари особено бизнесмен без интерес.
110
20
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Някой да е чувал нещо заЛенчето Йончевата !?На нея ще и подхожда да и дадатправосъдния ресор на ЕС.Така и така,скоро ще попадне под ударите на закона.
109
17
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Говорят за преврат и смяна на системата бе рубльооо... - не за инвестиции...
108
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срам ме е от тебе бе тиквун!
107
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо този трябва да иде в затвора до живот и с него кръгът който го доведе.После трябва на всички които от 89 досега не могат да докажат доходи да им се отнеме имуществото както и на близките им, тогава ще има справедливост и може да градим общество на база ценности , а не рекет , кражби и шуробаджанащина . Еднокнижниците да се отстранят от държавни длъжности . Този наглец и престъпник не би трябвало да има и ден на свобода до края на дните си.
106
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже умело унищжиха и скапаха образованието и науката в Бъргария, сега им се дава поле за действие в Европа.Дупе да им е яко на Европейците, щом ГЕРБ се заеме и с тяхното образование.
105
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, подарък на пари от един бизнесмен за друг и намерения за закупуване на предприятия от кога е шпионаж???Ако е така, тогава защо западните тарикати, на които продадоха цялата ни икономика за по един лев, защо не ги съдите за шпионаж?Тоя дето подарява златни мини той защо не се разследва?
104
20
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Реално погледнато... - образованието е най отговорния ресор... - ясно личи уважението и признанието на Европа към България...
103
17
 
0
 
! Отговори
ББ преди 4 години
ЕС И НАТО СА ПЪТЯ,И ИСТИНАТА,И ЖИВОТА.
102
0
 
5
 
! Отговори
До Обещавам преди 4 години
Дай Боже, Амин.Харесал съм едно място в Южен Сибир - Тува.Моля ти се издай ме! Щи изпратя пет лева от благодарност с дилижанс.Обещавам ти ще умра от чист въздух, риболов на щука, моторни лодки и красиви гледки.Живея с мама и татко, а на трети етаж живее едно куче.
101
0
 
17
 
! Отговори
До 105 преди 4 години
Не бе, Бойко беше поет и пианист.Превеждаше Омир и им свиреше неговите балади на мутрите.Вземи прочети спомените на оня от СИК, дето заради тези спомени го утрепаха.А съко и в Бивол имаше извадка от Уикилийкс с кореспонденцията на американския посланик в София до шефовете си, където на няколко страници пише единствено и само за Бойко Борисов.
100
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре си пуснете "Лъжльото", Джим Кери поне е забавен
99
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЪВ ФРОГ НЮЗ ДАВАТ И ПОНАТАТЪШНИТЕ ЕТАПИ НА АКЦИЯТА СРЕЩУ РУБЛОФИЛИТЕ - ЩЕ ИМА ПРОЦЕС, СЪД, ЗАТВОР... ТА ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ВЛЕЗЕТЕ И ВИЕ В ПРОЦЕСА, ТОВАРИЩИ!
98
8
 
0
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 години
РЕАЛНО РЕСОРЪТ НЕ Е ЛОШ. Е , Е НЕ ИКОНОМИКА, НО ТЯ СЕ ДАВА НА ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ, НАПРИМЕР НА ГЪРЦИЯ ДАДОХА НЯКАКЪВ ИИЗМИСЛЕН РЕСОР ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ.
97
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за какво са ни еврофондове като гробарите ги крадът до последната стотинка , нагъл,по нагъл , най нагъл- тиквата мутра
96
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вЕтъра на ПОДмянатаВерно? Я пак ми разкажи - работил си за мутра, ама не си мутра, тогава какво си? И кой те управлява в момента?Ама в младежкото герп толкова ли са ви глупави инструкторите?
95
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да стане на ВАШАТА ДРОГАРЕ!А Румен Потника-Радев ако има морал ще хване гората.