Шпионски сметки: Паси преброи 68 руски агенти само в посолството в София!

Техните имена се знаят, настоя бившият външен министър
Обновена: 11 сеп 2019 13:09 | 11 сеп 2019 13:08,
222
Шпионски сметки: Паси преброи 68 руски агенти само в посолството в София!
Снимка: архив Булфото

В България има руски шпиони. Само в руското посолство в София са около 68 души. Извън него са няколкостотин и техните имена се знаят, настоя президентът на Атлантическия клуб у нас Соломон Паси.

"Имахме великолепната възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон да изгоним един-двама от тях, но не го направихме", заяви бившият външен министър.

Още по темата

В същото време Паси подчерта, че има "много по-високо мнение за руското разузнаване".

"То едва ли може да наеме шпиони, които да дойдат да обясняват, че не са шпиони", посочи Соломон Паси.

"Ако аз съм човек на отмъщението, в момента ще ръкопляскам на това, което се случва. През 2005 г. същият този "русофилски кръг” ме обвини в шпионаж в полза на Израел заради това, че като външен министър бях премахнал възможността Русия да има достъп до тайните на МВнР”, каза още Соломон Паси пред bTV.

Той иронизира русофилите у нас, като посочи, че такива у нас няма, защото, ако са - то децата им няма да учат на Запад, а в Русия.

Притеснението му идвало от факта, че руската пропаганда била по-агресивна и мощна от когато и да било досега.

"Руската пропаганда атакува умовете и сърцата на младите хора”, допълни Соломон Паси.

Вчера прокуратурата повдигна обвинение в шпионаж на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, след което бе освободен с гаранция от 50 000 лв. "В хода на разследване на престъплението е установена действаща схема за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства. По този начин се финансират мероприятия, които застрашават националната сигурност на страната. Събрани са доказателства за участие на един български гражданин. Той е Николай Малинов, който е привлечен в качеството си на обвиняем", заяви Цацаров.

Леонид Решетников, бивш директор на Руския институт за стратегически изследвания, пък е с наложена от ДАНС забрана за влизане на територията на страната за срок от 10 години.

Самият Решетников заяви, че кампанията "руски шпиони" е дело на американците.

Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
0
 
! Отговори
Милчо преди 4 години
Тоя ,кога ще го арестуват ,дето возеше натовски генерали в трабанта си ,вкара ни в нато ,да не говорим колко невинни хора работили за нашето разузнаване бяха предадени и пострадаха !
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Независимо за какво плямпат ,става въпрос за ,"пари"
175
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се знаят арестувайте ги а не невинни хора, които явно работят за добри отношения с Русия и славянските страни.Паси ти какво направи за България?предложението ти да станем зона с ядрено оръжие - СЪРБИТЕ КАЗВАТИ ТИ ЙЕ СЕ НОРМАЛАНН БРЕ ЧОВЕЧЕ?
174
1
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Соломончо брои като е'врейски л'ихварин, като че ли някой има да му дава нещо.
173
1
 
6
 
! Отговори
9 преди 4 години
Всички сме деца, на Бога. Като малки си играем заедно и се радваме на живота а когато порастнем ставаме неадекватни. Имаме нужда от лидери които да ни насочат към единство и любов. Другото са само празни приказки и загуба на време. На кой му се живее в живот пълен с омраза?
172
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При краварите колко са ?
171
5
 
17
 
! Отговори
честно преди 4 години
Той Соломон Паси се мазни на американците.НЕ забравяйте,че той набута България в НАТО.Защо нямаше РЕФЕРЕНДУМ? Голяма работа,че сме в НАТО,ползват безплатно базите ни,купихме им свръх скъпи самолети,а и таксата да сме в НАТО никак не е малка. Според мен янките стоят зад ,,шпионския скандал". Те вечно дебнат за някакъв конфликт на Балканите да се намесят. Помните ли войната в Сърбия? Милошевич какво ги беше ядосал толкова? Добре,че Путин подхожда с безразличие,иначе щяхме да сме между два огъня.
170
0
 
20
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Хехе този откри топлата вода.Всички служители в което и да е посолство на която и да е държава работят за държавата си.Това включва и шпионаж.Американците и руснаците се ритат по кокалчетата а Боко козирува.
169
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото самото пасе е вода ненапита.Имало е ден на отворените врати запреброяване на шпи,они.Официално 90%в едно посолство са шпиони.Това да се казва още в първи клас.И марионеткатаревлива какво ни казва,или да изплуванаесен с песен.
168
0
 
11
 
! Отговори
До SS преди 4 години
Кой ще го вземе в Шин Бет този, за Мосад да не говорим, най-много да полива градинката в някое консулство в Еритрея например.Такива като този на снимката стават за броене на комари в Колумбия - и за там не става.Какви неща излязоха на повърхността, човек да го е срам да каже, че е българин, никой не обича предателите.
167
0
 
21
 
! Отговори
Пако преди 4 години
И колко са американските бе,Цурул?????
166
1
 
21
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
А поименно може ли да ги посочи другаря Паси, както и доказателства за шпионажа им? В противен случай руското посолство може да го съди до дупка за клевета!
165
1
 
15
 
! Отговори
Пътеводител преди 4 години
Това някакъв "Пътеводител на галактическия предател" ли е!
164
1
 
16
 
! Отговори
Отврителна гад преди 4 години
е тоя ***
163
1
 
17
 
! Отговори
Кандидат номер1 преди 4 години
За Народния съд
162
2
 
22
 
! Отговори
Паси преди 4 години
Тоя е шпионин, кога ще му щракнат белезниците?Заради такива като тоз на снимката стават граждански войни.
161
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та Паси е един от най-големите съветски агенти у нас. Баща му също беше.
160
1
 
35
 
! Отговори
Един преди 4 години
Всяко едно посолство, на всяка една държава, във всяка една друга държава, е група агенти, които работят за собствената си държава(по идея). Знае се, че е така. Соломондър кво се прави, че е открил топлата вода?
159
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мони, а колко американски шпиони има?А турски?А В ПРАВИТЕЛСТВОТО?
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай хИ аз това се чудя!