Дружбата ни със САЩ не била само военна, но и културна

Като Гърция и Италия можем да промотираме археологията си
71
Дружбата ни със САЩ не била само военна, но и културна
Снимка: МС

Дружбата ни със САЩ не върви само по линия на базите, ученията и отбранителната мощ, с тях правим и неща за археологията, културата и историята. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив, където посети Епископската базилика на Филипопол. Премиерът изрази благодарност към Фондация „Америка за България“, която съвместно с правителството и общината работи по мащабния и оригинален проект за реставрация и социализация на базиликата.

Пловдив е от „живите градове“, легнал върху такава история и хората ще имат все повече възможности да я виждат, ще идват повече туристи, отбеляза министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.
 
Премиерът Борисов акцентира върху сериозната подкрепа, която правителството оказва за разкриването и съхраняването на уникални археологически обекти в България. Според министър-председателя, по модела на Гърция и Италия страната ни може да има редица ползи от промотирането на археологическото си богатство.
 
В Пловдив министър-председателят Борисов посети и новата галерия на улица „Гладстон“. Строежът на галерията приключи в края на август, а в началото на септември в нея беше открита първата изложба. Строителството на изложбената зала продължи близо година, като стойността на проекта е 4,2 млн. лв. От тях 3,5 млн. лв. са отпуснати от държавата във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
13
 
! Отговори
Култура ми Янко преди 4 години
С такава "дружба" и враг не ти трябва.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са ни приятели да натоварят "послушниците" си от племето на Винету и да ги заселят в Гуантанамо, а откраднатите от тях пари да върнат тук!
35
12
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Гадните американци давали пари за археология и реставрация?А братята руси защо не дават?Гергов, обади се на Решетников и вижте там нещо, че се излагаме!
34
1
 
2
 
! Отговори
Айде преди 4 години
Раде-йко и Б Б,стига те сновали наляво и надясно,хващайте са за Русич за ръце и на хорото.тия от гьола не са от нашите
33
3
 
16
 
! Отговори
Щатите преди 4 години
Чакаме Боко шланга за новат серия на Авенджърите! Явно разполага с невъобразими способности, даже с газовия си хъб може да убие Танос!
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква култура има в щатите? Ку клукс клан? Избиване на индианци и заселването на останалите живи в резервати? Макдоналдс? Кока кола? ГМО? Отрепкитее от Европа се заселили в търсене на злато и сега това е световният културен лидер? Я баста! Стига сте харчили пари! Нали им подарихме 2,5 милиарда?! Какво още искате алчни гадове!
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаем как завършват тези Дружби ядохме им попарата на Вечната Дружба с СССР. Дугаря от банкя помни как скандираше КПСС БКП КПСС БКП и накрая до картофите на *** а той стана милиардер.
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и бебетата знаят че ЦРУ държи Бойко с компромати ..и той го знае и те го знаят ..така че кучето подскача според тоягата ..той знае че го чака съдбата на Порошенко и знае за офшорни смитки и за " чистото си минало" имаше един италянски филм....КУКЛА НА ВЕРИГА ...и един друг " аз знам че ти знаеш че аз знам "
29
0
 
13
 
! Отговори
скиф преди 4 години
Тая,дето му пъха микрофона прилича на уволнената джурналистка от БНР
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В по ранните години на управление приказваше по-нормално.С всяка измината година,глупотевенето се задълбочава.
27
2
 
31
 
! Отговори
Дружба !!!??? преди 4 години
между господаря и робът не може да има "дружба"Американските гадове ни издрусаха 3.5 милиарда рекет само са една година:- 2 милиарда за 8 40 годипни бръкми дато и 100 милиона не струват- 1.6 милиарда за 200 км труба при положение це целия Турски Поток около 1600 км тръби 400 от които по дъното на морето струваше на ГазПром 6 милиарда долараднес България хрантути 6000 Американски окупационен корпус - плащаме им заплатите снабдяваме ги, а Американските ни господари дори визите не ни махнаха
26
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко, тези от сащ, са същите каде затриха твоя единствен герой - Винету.
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана ми мазно някак, все едно ме заляха с офа с гнусна лой. Слагайте предупреждени на подобни списни "всеки да отваря на свой риск"
24
2
 
24
 
! Отговори
Чепа преди 4 години
САЩ и култура? Това някакъв виц ли е - от серията "културна тиква"?
23
2
 
17
 
! Отговори
??? преди 4 години
Ако си мисли, че"Винету" е от американски автор сигурно е прав. Лошото е, че е от германски и е видял Сащ 30години след като е писал за индианците.
22
2
 
27
 
! Отговори
1234 преди 4 години
глям виц! дори кравите са ни различни нашите не са с анаболи!
21
3
 
23
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях." - БисмаркНие, българите, знаем това най-добре - от бомбардировките им през ВСВ се възстановихме бързо, но днес, след 30г. партньорство сме на път да изчезнем като народ и държава.
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците не спират да ни клатя от 89-а ! Благодарение на дружбата им станахме страна от 3тия свят !
19
2
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
А пък в доброто старо време,с Русия нямахме проблеми.Верно, кога Брежнев се спомина,помощта отмина и замина.Нам тази щатска помощ стига,просто да спрат със Геноцида.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винету има духовна връзка единствено с пожарните кранове. С тях дели и сходен ителект.А културната ни връзка със САЩ са филмите за супергерои, дъвченето на дъвка на обществени места и почитането на макдоналдс. С други думи - каквото помия ни продават, ние доволно я изяждаме и оригаме от самодоволство, колко сме напреднали.