Дружбата ни със САЩ не била само военна, но и културна

Като Гърция и Италия можем да промотираме археологията си
71
Дружбата ни със САЩ не била само военна, но и културна
Снимка: МС

Дружбата ни със САЩ не върви само по линия на базите, ученията и отбранителната мощ, с тях правим и неща за археологията, културата и историята. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив, където посети Епископската базилика на Филипопол. Премиерът изрази благодарност към Фондация „Америка за България“, която съвместно с правителството и общината работи по мащабния и оригинален проект за реставрация и социализация на базиликата.

Пловдив е от „живите градове“, легнал върху такава история и хората ще имат все повече възможности да я виждат, ще идват повече туристи, отбеляза министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.
 
Премиерът Борисов акцентира върху сериозната подкрепа, която правителството оказва за разкриването и съхраняването на уникални археологически обекти в България. Според министър-председателя, по модела на Гърция и Италия страната ни може да има редица ползи от промотирането на археологическото си богатство.
 
В Пловдив министър-председателят Борисов посети и новата галерия на улица „Гладстон“. Строежът на галерията приключи в края на август, а в началото на септември в нея беше открита първата изложба. Строителството на изложбената зала продължи близо година, като стойността на проекта е 4,2 млн. лв. От тях 3,5 млн. лв. са отпуснати от държавата във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
15
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
И в САЩ, и в България има индианци.
16
2
 
13
 
! Отговори
амбасадор преди 4 години
"Дружба" ли... Я веднага падни за лицеви опори!
15
3
 
27
 
! Отговори
нормален преди 4 години
С руския народ сме близки езиково, религиозно, културно, исторически, етнически... за разлика от турци, американци, саудити, шиптъри, арнаути, азербайджанци и други "партньори".
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има се в предвид насаждането на джендерастката "култура"..?!
13
1
 
5
 
! Отговори
13 преди 4 години
Четете какво подписа Вожда. Руско-турки погром над българската история. Черно на бяло за едно куфарче ни продадоха историята. Поръчка 180-100. Техническа спецификация и приложения към нея, документ 25-археология, стр2. tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions-c1.html !
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако слушаме Борисов на нас всички са ни приятели и имаме духовна и културна връзка !
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100% сме свързани със САЩ те винаго са ни освобождавали,, с хляб и сол ги е посрещар народа,, умирали са за свободата на братският слаянски народа американците ...исторята го пише . Всъщност те само искат война и влияние ..тя амероканците приятели истинси нямат,,,само с оръжие и войни заставая приятелите да ги ...
10
1
 
32
 
! Отговори
Пиздец преди 4 години
САЩ са една пиявица и взимат от България и данъкоплатците, без да са дали и един долар. Единствените безплатни бази, най-скъпия ток е от американските ТЕЦ Марица, златото ни го добиват, като прибират 99% от вече две мини, самолети на четворно по-скъпа цена, провалиха ни Южен поток, от които Русия щеше да ни плаща милиарди, а сега Турция ще ги вземе тези пари, защото имат държавници, а не слуги.
9
1
 
30
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ще ни помагат, таратанци !За тях сме като индианци.В анклави вместо в резервати,ще бъде ***! Взимат му земята.
8
0
 
35
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Няма вечни приятели, има вечни интереси, за съжаление ние слугуваме на чужди интереси само.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички гербери на екскурзия в Сев Корея, барабар с еднокнижника, без право на връщане за това, което направиха с държавата
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еднопосочен билет за южна Африка и никога да не ги видим ГЕРБ и патерицата им
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо е САЩ да са ти врагове, но е по-лошо да са ти съюзници...
4
16
 
3
 
! Отговори
13 преди 4 години
Коя археология бълнува вожда?! Тази, която с руската тръба, която в момента прекарват, ще загробят ли? Защо трасето е измислено от руснаците, така че да затрие 77 древни археологични обекта, по договор? Ще спазим ли договора, в тази му част, за която Банов е назначен да следи изпълнението ѝ? Защо в договора е записано, че при преминаването върху археологическите, работата не трябва да се спира? И кой го е подписал, защо имаше фанфари за тази руско-ислямска вандалщина? Ние вандали ли сме?
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боце е прав , както винаги ! Културната връзка е романът "Винету" !
2
1
 
34
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Винету пак ръси бисери така наречената дружба със САЩ е платена и предплатена с едни милиарди за нещо което я дойде, я не.
1
1
 
31
 
! Отговори
БИПОЛЯРен преди 4 години
Една седмица хвалим американците,един ден-руснаците.За всеки случай