Dobre doshli v nashiyat cetntar! Борисов в "Хюндай", впечатлен от посрещането

Премиерът заяви, че в Южна Корея много добре познават България
Обновена: 25 сеп 2019 15:03 | 25 сеп 2019 13:46, Веселина Йорданова
85

Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни е известна със заводите си в автомобилостроенето.

"Страната ни е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности“, заяви министър-председателят пред български медии в Сеул по повод бъдещо сътрудничество с компанията "Хюндай".

Той посети днес Центъра за научноизследователска и развойна дейност на "Hyundai Motor Group", който се намира в гр. Хуасонг.

Българският министър-председател отбеляза, че решенията на компанията се вземат от членовете на бордовете и изрази надежда, че ще продължим да имаме успех в разговорите.

Заради продължаващите с Фолксваген преговори, навсякъде в света са чули за страната ни, каза още премиерът Той посочи, че по време на посещението с водената от него делегация в иновационния завод, страната ни е представила офертите си.

"Те бяха в България, ние - тук", заяви Борисов и уточни, че ако накрая "се харесаме и е взаимноизгодно", ще бъде положено началото на партньорство. "Но и сега правим доста неща за "Хюндай" в България", допълни министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Той акцентира още, че са възможни инвестиции от Република Корея в производството на батерии, акумулатори, в иновации и по отношение на суперкомпютъра, който от догодина ще е в България.

"Много добре познават България, останах приятно впечатлен“, изтъкна Бойко Борисов. Той припомни, че след като през 2017 г. премиерът на Република Корея е бил в България, доста се е увеличил стокооборотът между двете държави.

"Страната ни е привлекателна за инвестиции не само в машиностроенето, но и в сферата на туризма", добави българският министър-председател. Той подчерта, че целият Център за научноизследователска и развойна дейност на "Hyundai Motor Group" е бил с български знамена, надписи, дори на полицейските коли и мотори, което е ярък знак за отношението към страната ни.

"Стабилността в България се отчита, така че да бъдем търпеливи, нещата с инвестициите ще станат", обобщи Борисов.

Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и още две държави за инвестиция, която е за над 1,5 милиарда евро.

По думите му проучването за инвестиции на "Хюндай" в България не е свързано с "Фолксваген".

"Фолксваген" търси къде да реализира завод за производство на бензинови и дизелови двигатели, докато намеренията за инвестиционен проект от Република Корея в батерии за електрически автомобили, не са свързани с "Хюндай", обясни той и допълни, че тези батерии могат да бъдат за редица компании.

Той бе категоричен, че когато става дума за инвестиции, транспортната инфраструктура е от изключително значение. Караниколов допълни, че отзивът от "Хюндай" е "да се свържем с европейската им централа, а това ще стане веднага щом се върнем в София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
1
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До?Нима се опитвате да кажете, че Костов е направил нещо добро за България?Не така, не така другарю. Ще се изключваме от Партията!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност, заглавието (и надписът от картинката) са абсолютното доказателство кои са ценните неща на тоя свят. Понеже не са филолозите, които ви създават индустрия, дават ви електричество, компютри, изкуствен интелект и домакински електроуреди... Математика, физика, инженерни науки, това е истината!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барато колко Ни струва тая Екскурзиика до оня край на свето бе. Ния сме били Богаташи бе. А па ния си мислехме че сме бедняци. Как беше оная, На чужд Гръб Сто Тояги са малко. Едни умират други им го заират. Ама теб кво те бърка това че хората мизерстват с по 150 лв пенсии и 500 лв заплати а па мутрите си вдигат цените щото било пазарна икономика. При пазарна икономика цените се гласят според заплатите ама мутрите предпочитат да хвърлят продукти а не да им намалят цените. Ти видиш ли или си слеп.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малини са корейците няма спор поне са се постарали.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РЕАЛНАТА ИНВЕСТИЦИЯ Е ОТ ФОЛКСВАГЕН, НО МЕДИИТЕ ПИШАТ В УСЛУГА НА БОРИСОВ.
7
1
 
3
 
! Отговори
НЕГРАМОТНОСТ ДО ШИЯ преди 4 години
Бил впечатлен. Е щом толкова лесно се впечатлява от един надпис, какво ли ще стане ако му изиграят един танц със саби. Или без
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много в обидна тази шльокавица! Отврат!
5
0
 
7
 
! Отговори
CETNTAR e ТИКВАТА преди 4 години
и тия главанаци ако са написали така думата ЦЕНТЪР явно считат, че ОН не може да чете английски букви
4
0
 
14
 
! Отговори
? преди 4 години
Нямаше ли кой да му каже на тоя, че вече 20 години "Хюндай Хеви индъстрис" работи в България. Костов им продаде завода за трансформатори "Васил Коларов" в София и до ден днешен производството на трансформатори си върви.
3
7
 
8
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Общо взето правят си гаргара с нас заради тиквата която ни излага по целия свят
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат инсталиран флекстайп. :(
1
5
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
"Страната ни е известна със заводите си в автомобилостроенето" ха-ха вижте невярващия поглед на корееца разглеждащ нещото което Винету му показва и между другото защо надписа за посрещането не е на кирилица и какво значи "centrtar"???????????