Dobre doshli v nashiyat cetntar! Борисов в "Хюндай", впечатлен от посрещането

Премиерът заяви, че в Южна Корея много добре познават България
Обновена: 25 сеп 2019 15:03 | 25 сеп 2019 13:46, Веселина Йорданова
85

Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни е известна със заводите си в автомобилостроенето.

"Страната ни е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности“, заяви министър-председателят пред български медии в Сеул по повод бъдещо сътрудничество с компанията "Хюндай".

Той посети днес Центъра за научноизследователска и развойна дейност на "Hyundai Motor Group", който се намира в гр. Хуасонг.

Българският министър-председател отбеляза, че решенията на компанията се вземат от членовете на бордовете и изрази надежда, че ще продължим да имаме успех в разговорите.

Заради продължаващите с Фолксваген преговори, навсякъде в света са чули за страната ни, каза още премиерът Той посочи, че по време на посещението с водената от него делегация в иновационния завод, страната ни е представила офертите си.

"Те бяха в България, ние - тук", заяви Борисов и уточни, че ако накрая "се харесаме и е взаимноизгодно", ще бъде положено началото на партньорство. "Но и сега правим доста неща за "Хюндай" в България", допълни министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Той акцентира още, че са възможни инвестиции от Република Корея в производството на батерии, акумулатори, в иновации и по отношение на суперкомпютъра, който от догодина ще е в България.

"Много добре познават България, останах приятно впечатлен“, изтъкна Бойко Борисов. Той припомни, че след като през 2017 г. премиерът на Република Корея е бил в България, доста се е увеличил стокооборотът между двете държави.

"Страната ни е привлекателна за инвестиции не само в машиностроенето, но и в сферата на туризма", добави българският министър-председател. Той подчерта, че целият Център за научноизследователска и развойна дейност на "Hyundai Motor Group" е бил с български знамена, надписи, дори на полицейските коли и мотори, което е ярък знак за отношението към страната ни.

"Стабилността в България се отчита, така че да бъдем търпеливи, нещата с инвестициите ще станат", обобщи Борисов.

Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и още две държави за инвестиция, която е за над 1,5 милиарда евро.

По думите му проучването за инвестиции на "Хюндай" в България не е свързано с "Фолксваген".

"Фолксваген" търси къде да реализира завод за производство на бензинови и дизелови двигатели, докато намеренията за инвестиционен проект от Република Корея в батерии за електрически автомобили, не са свързани с "Хюндай", обясни той и допълни, че тези батерии могат да бъдат за редица компании.

Той бе категоричен, че когато става дума за инвестиции, транспортната инфраструктура е от изключително значение. Караниколов допълни, че отзивът от "Хюндай" е "да се свържем с европейската им централа, а това ще стане веднага щом се върнем в София".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликите между нас и тях са основно три.1. При тях никога е нямало "социализъм".2. Там живеят корейци.(южнокорейци)3. Населението им не се състои от 80% ***
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 49,Корея е малко по-малка, като площ от България, но с население 7 пъти по-голямо от нашето, ако не броим българите в чужбина.Страна на нашето икономическо развитие от онова времето до прогреса и в днешно време. С такъв БВП(ако осъзнаваш цифрите), дали не трябва се срамуваме? Аз лично не знам за себе си, но явно има нещо сбъркано у нас, за да са такива днешните реалности между нас и тях. ;)
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тая латиница все едно някой ром го е писал надписа,а и няма конграджилейшън преди Борисов.Няма да им реже лентичка на тия защото няма да откриват нищо в България.
49
3
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Що ми махнахтр коментара за Бацко Нелегалния ,бе ?! Бацко Нелегалния-Танжьорчето !! Смех,смех...
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aбе Божков,Божков бръмчеше на 10% а Борисов на 70%.Затова каза,че е до тук за магистрала Струма,защото в БГ няма такава голяма къртица да копае тунели,а чужденците няма да му дадат 70%.Хюндай няма да дойде в БГ.
47
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можаха ли да използват кирилица за приветствения плакат?
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48Срамуваш се от какво?От себе си ли?Защото БВП зависи и от тебе.
45
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БВП на Корея е трилион и половина долара, а този на България 57млрд. долара. Аз лично се срамувам, не знам за вас, дали бихте го определили това нещо като за икономика, което го наричат у нас ;)
44
2
 
33
 
! Отговори
U2 преди 4 години
Хюндай бяха тук около 2002 г., да търсят терен за завод. Но тогава Божков поискал 50% комисионна, и те се изнесоха за 24 часа. В следствие от това, построиха три завода в Чехия и Словакия.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да дойде до завода на Хюндай в София, за да види каква разруха оставят след себе си. Пък после да върви където ще! Завода им в София е през затваряне или продажба.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за Азия си е напълно стандартно посрещане. На дисплей се изписва пожелание за добре дошли, името на фирмата и примерно отдела на гостуващита компания. На мен ми се е случвало в Китай на работно посещение във фабрика.
41
4
 
7
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
За съжаление посрещането на ББорисов в Южна Корея изглежда да е едно такова с неохота някак си. Защото южнокорейците знаят че ББорисов не е мъдър като г-жа Нинова и няма за какво да се напрягат. Ако тя беше дошла, щеше да има заря и мажоретки. Също така подаръци за всички. Сега нищо няма. И Хюндай няма да дойдат в България.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41, До някаква степен и ние треперим от Турция и нейните претенциите за духовните ѝ граници и ислямизирането от години на определени райони. Нищо чудно да се обявят и автономни области на определени места с тази наша слаба външна политика и да стане като в Косово.Но иначе като, че ли манталитета ни пречи! Просто нямаме организираността на страни като Корея и сме все разделени.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия ще си хванат белята ако дойдат в БГ горките.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 40,щото в Ю. Корея нямат вътрешни проблеми с нас, именно идеологии и въздишане по комунизма. 99% от корейците възприеха капиталистическия начин на мислене и мислят за себе си, семействата си, кариерата си и просперитета си. Тука 40-50% още си мислят за революции, нов световен ред, Русия и всичките тъпизми на света. Резултата е, че не произвеждат нищо, а се изхранват от наемите на панелките, които окрадоха след 89-а.
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да инвестират в завод за кисело зеле тука.Зае-би го другото-нямаме традиции.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28,Не бих искал да влизам в спор дали дружбата с еди кой си е помогнала на едните, но е факт, че сме били навремето на едно равнище със Южна Корея. А къде са сега те и къде сме ние... дори нямаме работна ръка, ако реши някой да направи заводи в България! Много сме далеч от такива страни, като Южна Корея.
35
1
 
2
 
! Отговори
Доротея преди 4 години
До АнонименОтговорът е корупция и тежка администрация!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименда ти кажа само, че през осемдесетте години на миналия век, много южнокорейци са завърщили в България, като студенти, че и от Северна Корея. Така, че знаят ни, познават ни.
33
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корейците,да вземат поне да ни научат как да правим кисело зеле.Че както са тръгнали нещата, скоро и това няма да можем да правим.Все още не мога да проумея как от една цъфтяща държава,с усмихнати и безгрижни хора,се превърнахме в к.о.ч.и.н.а със зомбясали обитатели за има,няма трийсет години.